Multekrem, karamellpudding og riskrem er kanskje de vanligste dessertene å servere på julaften. Riskrem er min favoritt og den har vi sverget til i mange år. Lager du risengrynsgrøt en av de siste dagene før jul så har du i praksis allerede laget denne desserten. Serverer du denne med en hjemmelaget bringebærsaus så er du garantert en fantastisk avslutning på den lekre julemiddagen du nettopp har spist.

Riskrem med rød saus

Multekrem, karamellpudding og riskrem er kanskje de vanligste dessertene å servere på julaften. Riskrem er min favoritt og den har vi sverget til i mange år. Lager du risengrynsgrøt en av de siste dagene før jul så har du i praksis allerede laget denne desserten. Serverer du denne med en hjemmelaget bringebærsaus så er du garantert en fantastisk avslutning på den lekre julemiddagen du nettopp har spist.

Ingredienser (4 pors)

Multekrem, karamellpudding og riskrem er kanskje de vanligste dessertene å servere på julaften. Riskrem er min favoritt og den har vi sverget til i mange år. Lager du risengrynsgrøt en av de siste dagene før jul så har du i praksis allerede laget denne desserten. Serverer du denne med en hjemmelaget bringebærsaus så er du garantert en fantastisk avslutning på den lekre julemiddagen du nettopp har spist.

Ha bringebær, vann og melis i en kjele, kok opp og la det småkoke i 4-5 minutter. Press bærene gjennom en sil for å bli kvitt frøene. Hell sausen over på en mugge eller lignende og sett sausen kjølig. Ha kremfløte, sukker og vaniljesukker i en bolle, pisk dette til krem. Vend kremen inn i risengrynsgrøten. Server riskremen i små dessertskåler og sett en liten mugge med saus på bordet.

Multekrem, karamellpudding og riskrem er kanskje de vanligste dessertene å servere på julaften. Riskrem er min favoritt og den har vi sverget til i mange år. Lager du risengrynsgrøt en av de siste dagene før jul så har du i praksis allerede laget denne desserten. Serverer du denne med en hjemmelaget bringebærsaus så er du garantert en fantastisk avslutning på den lekre julemiddagen du nettopp har spist.

Tips: Ta sausen ut av kjøleskapet et par timer før servering, jeg synes den smaker best et sted mellom romtemperert og lun.

Tips2: Tilsetter du hakkede mandler så får du en Risalamande som er en dansk klassiker.

Multekrem, karamellpudding og riskrem er kanskje de vanligste dessertene å servere på julaften. Riskrem er min favoritt og den har vi sverget til i mange år. Lager du risengrynsgrøt en av de siste dagene før jul så har du i praksis allerede laget denne desserten. Serverer du denne med en hjemmelaget bringebærsaus så er du garantert en fantastisk avslutning på den lekre julemiddagen du nettopp har spist.

Ønsker du å se oppskrifter på flere julefavoritter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Julemiddagen er årets viktigste måltid for mange og et måltid mange er livredde for å lage. Er du ansvarlig for en mislykket julemiddag, er dette noe du garantert kommer til å få høre i lang tid. Jeg har vokst opp med ribbe på julaften og det er en tradisjon jeg har planer om å ta videre. Det er ikke mye som slår ribbe når du får den så saftig som det er mulig å få den, samtidig som svoren er luftig og knasende sprø. Følger du denne oppskriften, er du garantert en supersaftig ribbe med deilig sprø svor og en vellykket julemiddag. Julaften er en festdag og du skal spise godt. Dette er ikke dagen for å ta frem sparekniven og servere en ribbe du har kjøpt til 15 kroner kiloen. Kjøp en ordentlig fin ribbe. Kjøp gjerne en ribbe med mye fett, da blir den saftig og god, et godt fettlag under svoren er også med på i gi deg sprø svor. Jeg har kjøpt en kjempefin tynnribbe hos Anni´s pølsemakeri i Mathallen, som er min lokale slakter. For å gjøre livet mitt enklere fikk jeg slakteren til å rute opp svoren og knekke opp beina på ribben for meg.
Juleribbe med knasende sprø svor
Risengrynsgrøt hører med i julen. Det er ikke bare nissen som har risengrynsgrøt som favorittmat, mange andre serverer grøt i hvert fall en gang i løpet av julen Hjemmelaget risengrynsgrøt er veldig enkelt å lage, resultatet blir så uendelig mye bedre enn posegrøten eller plastbakkene med ferdig grøt. Lag gjerne en ekstra stor porsjon, så lager du riskrem av restene.
Risengrynsgrøt
Hjemmelagde medisterkaker hører med i julen her hos oss. Den er det naturlige tilbehøret til ribbe, vi har den til middag flere ganger før julekvelden og den er skikkelig god på brødskiva eller i en lefse med litt sennep. Jeg pleier å lage opp en stor porsjon, som jeg pakker i porsjonsposer og fryser ned. Det er nok som skjer i julestria, så da er det deilig å ha noen middager klare i fryseren.
Medisterkaker

Hva spiser du til dessert etter julemiddagen?

God Jul

%d bloggers like this: