Det kan kanskje bli litt mye julemat i disse dager, og en det kan være godt med et lite avbrekk. Hva med å lage deg litt spaghetti? For å gjøre den til en skikkelig luksusspaghetti så kan du toppe den med litt caviar fra stør. Dette er kostbare saker, men julen er jo tiden for å kose seg litt ekstra. Caviaren jeg har brukt er en fransk økologisk caviar fra baeriistøren.

Spaghetti med caviar

[annonse] Det kan kanskje bli litt mye julemat i disse dager, og det kan være godt med et lite avbrekk. Hva med å lage deg litt spaghetti? For å gjøre det til en skikkelig luksusspaghetti så kan du toppe spaghettien med litt caviar fra stør. Dette er kostbare saker, men julen er jo tiden for å kose seg litt ekstra. Jeg laget vedens enkleste smørsaus som jeg synes kler caviaren meget godt. Dette er en perfekt liten smårett. Caviaren jeg har brukt er en fransk økologisk caviar fra baeriistøren.

Det kan kanskje bli litt mye julemat i disse dager, og en det kan være godt med et lite avbrekk. Hva med å lage deg litt spaghetti? For å gjøre den til en skikkelig luksusspaghetti så kan du toppe den med litt caviar fra stør. Dette er kostbare saker, men julen er jo tiden for å kose seg litt ekstra. Caviaren jeg har brukt er en fransk økologisk caviar fra baeriistøren.

Ingredienser (1 pors)

  • 50 g spaghetti
  • salt
  • 20 g usaltet smør
  • 3 ss kokevann fra pastaen
  • sort pepper
  • 1 ts gressløk, finhakket
  • 1 teskje størkaviar fra Caviar de Neuvic (bruk helst en ben- eller perleskje, metall setter smak på caviaren)

Det kan kanskje bli litt mye julemat i disse dager, og en det kan være godt med et lite avbrekk. Hva med å lage deg litt spaghetti? For å gjøre den til en skikkelig luksusspaghetti så kan du toppe den med litt caviar fra stør. Dette er kostbare saker, men julen er jo tiden for å kose seg litt ekstra. Caviaren jeg har brukt er en fransk økologisk caviar fra baeriistøren.

Kok opp rikelig med vann i en stor kjele.  Tilsett ca 1 ts salt pr liter vann. Når vannet fosskoker har du i pastaen. Kok pastaen al dente. Følg instruksjonene på pakken, som regel tar dette mellom 8-12 minutter om du bruker tørket pasta. Når pastaen er ferdig,  tar du vare på litt av kokevannet i en kopp. Hell pastaen over i et dørslag eller lignende. Ha smøret i kjelen og la det smelte. Pisk inn kokevannet til den har emulgert med smøret. Tilsett til slutt gressløk og litt grovkvernet pepper. Ha pastaen tilbake i gryten og bland den godt inn i sausen. Blir den tørr så tilsetter du litt mer av kokevannet. Anrett pastaen pent på en tallerken og topp pastaen med en god teskje med Caviar de Neuvic.

Det kan kanskje bli litt mye julemat i disse dager, og en det kan være godt med et lite avbrekk. Hva med å lage deg litt spaghetti? For å gjøre den til en skikkelig luksusspaghetti så kan du toppe den med litt caviar fra stør. Dette er kostbare saker, men julen er jo tiden for å kose seg litt ekstra. Caviaren jeg har brukt er en fransk økologisk caviar fra baeriistøren.

Caviaren jeg har benyttet i dette innlegget, har jeg fått i gave fra Alain, som driver Sarrazac, importør av franske delikatesser.

Det kan kanskje bli litt mye julemat i disse dager, og en det kan være godt med et lite avbrekk. Hva med å lage deg litt spaghetti? For å gjøre den til en skikkelig luksusspaghetti så kan du toppe den med litt caviar fra stør. Dette er kostbare saker, men julen er jo tiden for å kose seg litt ekstra. Caviaren jeg har brukt er en fransk økologisk caviar fra baeriistøren.

%d