Her i hjemmet hadde vi kalkun på nyttårsaften, og som vanlig så hadde vi en del kalkunkjøtt til overs. Kalkun er nydelig restemat, som er et kjempegodt utgangspunkt for mange knallgode retter. Jeg hadde lyst på stekt ris i dag. Superenkelt, superraskt og supergodt. Jeg fikk også brukt opp resten av rosenkålen og de tørkede tranebærene jeg hadde liggende fra i går, så da fikk jeg «ryddet ut» siste rest av jul fra kjøleskapet.

Stekt ris med rester fra nyttårskalkunen

Her i hjemmet hadde vi kalkun på nyttårsaften, og som vanlig så hadde vi en del kalkunkjøtt til overs. Kalkun er nydelig restemat, som er et kjempegodt utgangspunkt for mange knallgode retter. Jeg hadde lyst på stekt ris i dag. Superenkelt, superraskt og supergodt. Jeg fikk også brukt opp resten av rosenkålen og de tørkede tranebærene jeg hadde liggende fra i går, så da fikk jeg «ryddet ut» siste rest av jul fra kjøleskapet.

Her i hjemmet hadde vi kalkun på nyttårsaften, og som vanlig så hadde vi en del kalkunkjøtt til overs. Kalkun er nydelig restemat, som er et kjempegodt utgangspunkt for mange knallgode retter. Jeg hadde lyst på stekt ris i dag. Superenkelt, superraskt og supergodt. Jeg fikk også brukt opp resten av rosenkålen og de tørkede tranebærene jeg hadde liggende fra i går, så da fikk jeg «ryddet ut» siste rest av jul fra kjøleskapet.

Ingredienser (4 pors)

  • 200 g ris
  • 2 gulrøtter, delt i terninger
  • 150 g erter
  • 200 g kjøtt fra kalkun, delt opp i mindre biter
  • 15 stk rosenkål, finstnittet
  • 1 boks maiskorn
  • 2 ss tørkede tranebær
  • 2 egg
  • soyasays
  • chilisaus

Her i hjemmet hadde vi kalkun på nyttårsaften, og som vanlig så hadde vi en del kalkunkjøtt til overs. Kalkun er nydelig restemat, som er et kjempegodt utgangspunkt for mange knallgode retter. Jeg hadde lyst på stekt ris i dag. Superenkelt, superraskt og supergodt. Jeg fikk også brukt opp resten av rosenkålen og de tørkede tranebærene jeg hadde liggende fra i går, så da fikk jeg «ryddet ut» siste rest av jul fra kjøleskapet.

Kok ris etter anvisning på pakken. Ha gulrøttene i sammen med risen. De vil være ferdige ca samtidig. Når det er 3-4minutter igjen av koketiden på risen kan du tilsette ertene. La risen dampe seg tørr. Kakk eggene i en bolle og visp de lett sammen med noen dråper soyasaus. Ha de vispede eggene i en middels varm panne og stek de lett til de har stivnet. Ta ut eggene, som nå har blitt en omelett og legg den på en skjærefjøl. Ha kalkun, rosenkål og mais i pannen. La det surre i noen minutter til kalkunen er varm og rosenkålen begynner å bli myk. Tilsett tranebær, ris, gulrøtter og erter og bland godt. Snitt omeletten i tynne strimler og vend den forsiktig inn i risen. Risen toppes med litt soyasaus og noen dråper med chilisaus.

Her i hjemmet hadde vi kalkun på nyttårsaften, og som vanlig så hadde vi en del kalkunkjøtt til overs. Kalkun er nydelig restemat, som er et kjempegodt utgangspunkt for mange knallgode retter. Jeg hadde lyst på stekt ris i dag. Superenkelt, superraskt og supergodt. Jeg fikk også brukt opp resten av rosenkålen og de tørkede tranebærene jeg hadde liggende fra i går, så da fikk jeg «ryddet ut» siste rest av jul fra kjøleskapet.

God nytt år!

 

 

%d