Plukkfisk en gammel norsk klassiker som stammer fra vestlandet. Retten består vanligvis av kokt torsk, poteter og purre i hvit saus.  Bruk den fisken du har lyst på. Har du ikke fisk- og potetrester liggende, så er det bare å bake eller koke opp på forhånd.

Plukkfisk med gulrotsalat

Plukkfisk en gammel norsk klassiker som stammer fra vestlandet. Retten består vanligvis av kokt torsk, poteter og purre i hvit saus.  Bruk den fisken du har lyst på. Har du ikke fisk- og potetrester liggende, så er det bare å bake eller koke opp på forhånd. Jeg har servert plukkfisken med en frisk gulrotsalat tilsatt appelsinsaft og kruspersille.

Plukkfisk en gammel norsk klassiker som stammer fra vestlandet. Retten består vanligvis av kokt torsk, poteter og purre i hvit saus.  Bruk den fisken du har lyst på. Har du ikke fisk- og potetrester liggende, så er det bare å bake eller koke opp på forhånd.

Ingredienser (4 pors)

 • 4 ss smør
 • 1 løk, finsnittet
 • 1 purre, finsnittet
 • 4 ss hvetemel
 • 1 l helmelk
 • ½ ts muskat, revet
 • 400 g lettsaltet torsk, ferdig kokt, renset
 • 400 g poteter, ferdig kokt og delt i terninger
 • 4 gulrøtter, revet
 • 1 appelsin, saften
 • kruspersille, finhakket
 • salt & pepper
 • flatbrød

Smelt smør i en gryte, ha i løk og purre. La dette surre til løken blir blank og myk. Tilsett hvetemel og bland dette godt sammen. Tilsett melk og muskat under omrøring. Gi det et oppkok og la det småkoke i ca ti minutter. Rør innimellom og pass på at det ikke svir seg i bunn av kjelen.  Mens sausen koker, kan du begynne på gulrotsalaten. Ha revete gulrøtter, saften av en appelsin og litt kruspersille i en bolle. Bland alt godt sammen og smak til med salt og pepper. Vend inn potetene og fisken i den hvite sausen og la det trekke til fisken er varm. Smak til med salt og pepper. Avslutt med et lite dryss kruspersille.

Tips: Sprøstekt bacon til plukkfisk smaker fortreffelig.

Plukkfisk en gammel norsk klassiker som stammer fra vestlandet. Retten består vanligvis av kokt torsk, poteter og purre i hvit saus.  Bruk den fisken du har lyst på. Har du ikke fisk- og potetrester liggende, så er det bare å bake eller koke opp på forhånd.

Har du lyst til å se flere oppskrifter med fisk? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Brandade er tradisjonskost, spesielt i land som Frankrike og Spania. Det finnes også noen versjoner i land som Portugal og Italia. Den lages i forskjellige versjoner rundt om i disse landene, men den røde tråden her er klippfisk. Den røde tråden følger ikke jeg i denne oppskriften. Jeg bruker skrei, som er i sesong nå. Potetmos, hvitløk og fisk. Dette er godt!
Brandade
Poke er en sjømatsalat som stammer fra Hawaii. Den består som regel av  kald ris, forskjellige grønnsaker og rå fisk eller skalldyr. Du kan eksperimentere deg frem til din favoritt ved å benytte forskjellige grønnsaker, spennende toppinger og forskjellige typer sjømat. I denne har jeg byttet ut risen med byggryn, og jeg har marinert Salmalaks i en smakfull marinade.
Poke med byggryn
Jeg er veldig glad i påleggssalater og har vokst opp med italiensk salat som en betydelig del av kostholdet. Etterhvert som jeg ble eldre og interessen for mat vokste, begynte jeg å lage påleggssalater selv. Denne raske og enkle oppskriften gi deg en kjempegod tunfisksalat bare på få minutter.
Tunfisksalat
Det er ikke alltid jeg har tid eller lyst til å lage paibunnen selv og jeg er ikke så veldig glad i de ferdigbunnene man får kjøpt. Filodeig fungerer suverent og smaker kjempegodt. Denne paien laget jeg med laks, asparges og min favorittost som er Västerbottenost fra Sverige.
Rask laksepai med asparges og Västerbottenost
%d bloggers like this: