Hvem liker ikke nybakte rundstykker? Dette er min favorittoppskrift, disse rundstykkene lager jeg ofte. Jeg bruker skummet kulturmelk i deigen så disse holder seg saftige og gode en god stund, hvis du ikke spiser opp alt med en gang. Lag rundstykker i dag du også.

Havrerundstykker

Hvem liker ikke nybakte rundstykker? Dette er min favorittoppskrift, disse rundstykkene lager jeg ofte. Jeg bruker skummet kulturmelk i deigen så disse holder seg saftige og gode en god stund, hvis du ikke spiser opp alt med en gang. Lag rundstykker i dag du også.

Hvem liker ikke nybakte rundstykker? Dette er min favorittoppskrift, disse rundstykkene lager jeg ofte. Jeg bruker skummet kulturmelk i deigen så disse holder seg saftige og gode en god stund, hvis du ikke spiser opp alt med en gang. Lag rundstykker i dag du også.

Ingredienser (16 rundstykker)

  • 6 1/2 dl skummet kulturmelk
  • 1 pakke gjær
  • ½ dl olje
  • 1 ts salt
  • 9 dl hvetemel
  • 4 dl sammalt hvete, grov
  • 3 dl lettkokte havregryn

Hvem liker ikke nybakte rundstykker? Dette er min favorittoppskrift, disse rundstykkene lager jeg ofte. Jeg bruker skummet kulturmelk i deigen så disse holder seg saftige og gode en god stund, hvis du ikke spiser opp alt med en gang. Lag rundstykker i dag du også.

Varm opp melken til den holder ca 37 grader, hell den over i en bakebolle, løs opp gjær i melken. Tilsett salt og olje og bland dette godt. Tilsett melet litt etter litt mens kjøkkenmaskinen går på lav hastighet. Deigen eltes i 15 minutter. Hvis deigen blir for bløt tilsetter du litt mere mel. Dekk til deigen og sett en et lunt sted i ca 45 minutter. Sett ovnen på 220 grader. Hvelv deigen over en melet benk, rull deigen ut til en pølse og del den opp i 16 like store emner. Trill til du får runde og fine rundstykker. Legg rundstykkene på et bakebrett og dekk til med håndkle, la de hvile på et lunt sted i ca 30 minutter. Pensle rundstykkene med melk og gi de et lite dryss med havregryn eller frø og skjær et kryss i toppen av rundstykkene. Sett de i ovnen i 13-15 minutter. Avkjøles på rist.

Hvem liker ikke nybakte rundstykker? Dette er min favorittoppskrift, disse rundstykkene lager jeg ofte. Jeg bruker skummet kulturmelk i deigen så disse holder seg saftige og gode en god stund, hvis du ikke spiser opp alt med en gang. Lag rundstykker i dag du også.

Tips: Frys ned de du ikke spiser på første dag.

Hvem liker ikke nybakte rundstykker? Dette er min favorittoppskrift, disse rundstykkene lager jeg ofte. Jeg bruker skummet kulturmelk i deigen så disse holder seg saftige og gode en god stund, hvis du ikke spiser opp alt med en gang. Lag rundstykker i dag du også.

Har du lyst til å se flere oppskrifter på enkel bakst? Trykk på bildene under for å komme rett til mine eltefrie oppskrifter

Jeg elsker brød og jeg elsker ting som er enkelt. Eltefritt brød er derfor en soleklar vinner for meg. Dette brødet inneholder masse valmuefrø.
Eltefritt brød med valmuefrø
Her kommer nok en oppskrift på eltefritt brød. Jeg er veldig glad i dansk rugbrød og denne oppskriften er inspirert av dette. Masse deilige frø og den litt mørke sødmen fra mørk sirup.
Eltefritt dansk rugbrød
En god smørloff hører med til rekebordet eller til koldtbordet. Går man for den eltefrie varianten så er man garantert suksess. Dette brødet er enkelt å lage, men det skal heve veldig lenge så jeg pleier alltid å sette deigen dagen før jeg skal bruke det.
Eltefri smørloff
En av planene for 2018 her i husholdningen er å bake mest mulig brød selv. Så langt har det godt bra og jeg har ikke kjøpt brød siden midten av desember.  Godt brød smaker veldig godt og når du lager det selv kan du tilsette akkurat hva du ønsker. Dessuten er det mye billigere enn det brødet du kjøper. Dette brødet er tilsatt karve og ost som gir det en veldig artig smak og osten gjør at brødet blir veldig saftig.
Eltefritt “nøkkelostbrød”

 

 

%d