Oksehaler er en av de mest smakfulle stykningsdelene på oksen, og kraften du får med på kjøpet når du lager dette er helt fantastisk god. Oksehaler er også en veldig billig råvare så her får du mye smak for pengene. Oksehaleragù er en fin grunnoppskrift som du kan kombinere med mange forskjellige ting. Jeg bruker dette en del som pastasaus eller i en lasagne. På bildene under har jeg brukt den sammen med polenta. Den funker utmerket med potetmos eller i en kjøttpai. Dette er en rett som tar litt tid så det kan være et fint helgeprosjekt. Lag dobbel porsjon og frys ned halvparten, så har du en nydelig middag en dag du har lyst på noe skikkelig godt, men ikke har tid til å kokkelere.

Oksehaleragù

Oksehaler er en av de mest smakfulle stykningsdelene på oksen og kraften du får med på kjøpet når du lager dette er helt fantastisk god. Oksehaler er også en veldig billig råvare, her får du mye smak for pengene. Oksehaleragù er en fin grunnoppskrift, som du kan kombinere med mange forskjellige ting for å lage de deiligste retter. Prøv å server polenta til, pasta, potetmos, risotto, ha det i en lasagne eller i en kjøttpai. Dette er en rett som tar litt tid, så dette kan være et fint helgeprosjekt. Lag dobbel porsjon og frys ned halvparten, så har du en nydelig middag en dag du har lyst på noe skikkelig godt, men ikke har tid til å kokkelere.

Oksehaler er en av de mest smakfulle stykningsdelene på oksen, og kraften du får med på kjøpet når du lager dette er helt fantastisk god. Oksehaler er også en veldig billig råvare så her får du mye smak for pengene. Oksehaleragù er en fin grunnoppskrift som du kan kombinere med mange forskjellige ting. Jeg bruker dette en del som pastasaus eller i en lasagne. På bildene under har jeg brukt den sammen med polenta. Den funker utmerket med potetmos eller i en kjøttpai. Dette er en rett som tar litt tid så det kan være et fint helgeprosjekt. Lag dobbel porsjon og frys ned halvparten, så har du en nydelig middag en dag du har lyst på noe skikkelig godt, men ikke har tid til å kokkelere.

Ingredienser (4 pors)

 • 2 kg oksehaler
 • 3 ss hvetemel
 • 2 gulrøtter, i små terninger
 • 2 løk, i terninger
 • 2 stilker stangselleri, i terminger
 • 3 fedd hvitløk
 • 2 ss tomatpuré
 • 1 ½ l oksekraft
 • 3 dl rødvin
 • 1 boks knuste tomater
 • 3 laurbærblader
 • 1 stjerneanis

Oksehaler er en av de mest smakfulle stykningsdelene på oksen, og kraften du får med på kjøpet når du lager dette er helt fantastisk god. Oksehaler er også en veldig billig råvare så her får du mye smak for pengene. Oksehaleragù er en fin grunnoppskrift som du kan kombinere med mange forskjellige ting. Jeg bruker dette en del som pastasaus eller i en lasagne. På bildene under har jeg brukt den sammen med polenta. Den funker utmerket med potetmos eller i en kjøttpai. Dette er en rett som tar litt tid så det kan være et fint helgeprosjekt. Lag dobbel porsjon og frys ned halvparten, så har du en nydelig middag en dag du har lyst på noe skikkelig godt, men ikke har tid til å kokkelere.

Vend oksehalene i mel og børst av det overflødige melet. Brun oksehalene i et par minutter på hver side, i en stor gryte med en god klunk olje, på relativt høy varme. Gjør dette i flere omganger, ta ut kjøttet av gryten etter hver omgang. Når du har brunet alt kjøttet, heller du av nesten all oljen. Tilsett gulrøtter, løk, stangselleri, hvitløk og tomatpuré i gryten. La dette surre i et par minutter til løken begynner å bli litt myk. Legg oksehalene tilbake i gryten. Hell over oksekraft, rødvin og bland godt. Ha i laurbærblader og stjerneanis. Sett på lokk. Gi det et oppkok, skru ned varmen og la det simre i 3-4 timer. Når du kan plukke kjøttet av bena uten at det er noe motstand så er det ferdig. Plukk ut alle oksehalene, rens kjøttet og legg det til side. Sil av kraften og hell den tilbake i gryten. Kok kraften helt inn til den blir tyktflytende. Hell kjøttet tilbake i gryten, når kjøttet er varmt så er det hele klart. Serveres med det tilbehøret du måtte ønske. Pasta, polenta, i en lasagne, potetmos, risotto eller i en pai er gode tips.

Oksehaler er en av de mest smakfulle stykningsdelene på oksen, og kraften du får med på kjøpet når du lager dette er helt fantastisk god. Oksehaler er også en veldig billig råvare så her får du mye smak for pengene. Oksehaleragù er en fin grunnoppskrift som du kan kombinere med mange forskjellige ting. Jeg bruker dette en del som pastasaus eller i en lasagne. På bildene under har jeg brukt den sammen med polenta. Den funker utmerket med potetmos eller i en kjøttpai. Dette er en rett som tar litt tid så det kan være et fint helgeprosjekt. Lag dobbel porsjon og frys ned halvparten, så har du en nydelig middag en dag du har lyst på noe skikkelig godt, men ikke har tid til å kokkelere.

Har du lyst til å se flere grunnoppskrifter med rimelige stykningsdeler? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Svinekjake taco
Svinekjake taco
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pulled pork “tex mex”
Pulled pork er en gjenganger her i hjemmet. Jeg pleier å lage opp ganske store mengder når jeg først gjør det. Restene fryser jeg ned i porsjonsposer. Da har jeg godt og smakfullt kjøtt tilgjengelig når jeg jeg behøver en rask middag. Kjøttet passer godt i fylte steambuns, bahn mi, til stekt ris/nudler,  som topping på okonomiyaki, i en bakt potet eller i en suppe som ramen eller pho. Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift som er veldig lik, men denne gangen har jeg tilsatt masse gode asiatiske smaker.
Pulled pork med asiatiske smaker
Det var tilbud på short ribs hos Anni's Pølsemakeri i Mathallen som er mitt foretrukne sted når jeg skal handle inn kjøtt. Short ribs er den fineste delen av bi-bringen hvor bena fortsatt sitter på. Short ribs er utmerket kjøtt å bruke som grytekjøtt. Kjøttet blir mørt og godt, mens bena gir fantastisk god smak i sausen. Her har jeg brukt short ribs til å lage en italiensk ragu som passer veldig bra til pasta, polenta eller som fyll i en lasagne. Det tar litt tid, men det er ikke mye arbeid.
Ragú av short ribs
%d