Pizza er skikkelig morsom mat som man kan leke med i det uendelige. Topping kan varieres herfra til månen. Fugl, fisk, kjøtt, rogn, grønnsaker, frukt.. Bare fantasien setter grenser for hva du kan ha på pizzaen din. Her har jeg ikke vært spesielt fantasifull, men det det er uansett mange spennende smaker bakt sammen til en nydelig pizza. Salt fra blåmuggosten, pærene står for friskhet og syrlighet, valnøtter for litt bitterhet og tilslutt litt sødme fra honningen. Dette er nesten som et ostefat hvor du også kan spise fatet.

Pizza med pære, blåmuggost og valnøtter

Pizza er skikkelig morsom mat som man kan leke med i det uendelige. Topping kan varieres herfra til månen. Fugl, fisk, kjøtt, rogn, grønnsaker, frukt.. Bare fantasien setter grenser for hva du kan ha på pizzaen din. Her har jeg ikke vært spesielt fantasifull, men det det er uansett mange spennende smaker bakt sammen til en nydelig pizza. Salt fra blåmuggosten, pærene står for friskhet og syrlighet, knasende valnøtter for litt bitterhet og tilslutt litt sødme fra honningen. Dette er nesten som et ostefat, hvor du også kan spise fatet.

Ingredienser (4 porsjonspizzaer)

 • 400 g hvetemel
 • 1 ts salt
 • ½ pakke gjær
 • 2 ¼ dl vann
 • 4 ss olivenolje
 • 1 ts rødvinseddik
 • 4 ss creme fraiche
 • 1 stor pære, delt i tynne båter
 • 100 g blåmuggost
 • valnøtter
 • 3-4 timiankvister
 • honning, jeg bruker akasiehonning

Bland salt og mel godt. Smuldre gjæren over og hell i vann, olje og eddik. Eltes i ca 15 minutter, til deigen begynner å bli elastisk. Bruk en kjøkkenmaskin. Dekk bollen med plast og la den heve i ca 1-1 ½ time til deigen har hevet til ca dobbel størrelse. Hvelv deigen ut av bollen, del den i fire like store emner, form disse til runde boller og la de hvile under plastfolie på benken i ca 30 minutter. Sett ovnen på varmluft og grill på maks varme (hos meg er dette 250 grader) og hvis du er så heldig at du har en pizzasten så setter du denne inn på øverste eller nest øverste rille. Etter en halvtime så kan du begynne å bake ut deigen. Trykk ut deigen til du har en bunn ca på størrelse med en middagstallerken. Smør cremefraiche utover bunnene. Bryt osten i biter og fordel den utover. Fordel 6-7 båter med pære utover, fordel valnøtter utover, dryss over litt timian før du tilslutt har litt honning over pizzaen. Ca 1 ts på hver pizza.  Bruker akasiehonning på flaske, hold flasken høyt over pizzaen, da får du en tynn stråle og det er lett å fordele honning utover. Pizzaen stekes i 6-7 minutter til pizzaen er gyllen, bunnen er gjennomstekt og osten har smeltet.

Pizza er skikkelig morsom mat som man kan leke med i det uendelige. Topping kan varieres herfra til månen. Fugl, fisk, kjøtt, rogn, grønnsaker, frukt.. Bare fantasien setter grenser for hva du kan ha på pizzaen din. Her har jeg ikke vært spesielt fantasifull, men det det er uansett mange spennende smaker bakt sammen til en nydelig pizza. Salt fra blåmuggosten, pærene står for friskhet og syrlighet, valnøtter for litt bitterhet og tilslutt litt sødme fra honningen. Dette er nesten som et ostefat hvor du også kan spise fatet.

Er du også glad i pizza? Trykk på bildene under for å se oppskrifter på flere pizzaer

Pizza med poteter er en av mine favorittpizzaer. Sammen med den gode røkte osten Scamorza og litt rosmarin så er dette en nær perfekt pizza.  Prøv å lag den selv. Scamorza er en italiensk ferskost som ligner veldig på mozzarella, den er litt tørrere som gjør den bedre egnet som pizzaost en den vanlige mozzarellaen. Den er dessuten røkt, som gir den en smak som passer perfekt sammen med poteter. Den kan være litt vrien å få tak i, spør din lokale ostebutikk. Får du ikke tak i den så erstatter du den bare med en annen ost du liker.
Potetpizza
Jeg blir aldri lei av pizza, det at du kan variere en pizza i det uendelige gjør at du kan spise en ny pizza hver dag resten av ditt liv. Denne varianten med Västerbottenost, som er min absolutte favorittost og rognkjeksrogn, synes jeg definitivt du bør lage og spise mer enn en gang. Det høres litt merkelig ut med rogn på pizza, men det smaker helt fantastisk. Jeg lover! Denne oppskriften gir deig til 4 pizzaer, så kan du variere litt. Det er ingen grunn til å lage fire like pizzaer.
Pizza med rognkjeksrogn og Västerbottenost
Pizza er noe av det beste som finnes. Det at du kan ha absolutt hva som helst på en pizza, gjør at du kan spise en ny pizza hver dag resten av ditt liv, uten å spise den samme to ganger. Pizza i prinsippet bare en brøddeig med topping, altså en en brødskive med pålegg. Så da vil jeg gjerne slå et slag for pizza til frokost. Her er en variant med egg, bacon, saftige tomater og litt spinat. 
Frokostpizza med egg, bacon og spinat
Det finnes mye spennende topping man kan ha på en pizza, men min absolutte favorittpizza, er den «uten» topping. Pizza margherita består av tomatsaus, mozzarella og basilikum og den smaker nydelig i all sin enkelthet.
Pizza Margherita
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Juksepizza med pulled pork
%d bloggers like this: