I januar hvert år, er jeg i København i forbindelse med et event på jobben. I fjor hadde jeg 10 timer på egenhånd i byen, som etter Oslo er min favorittby. Jeg raste igjennom steder som Prolog for kaffe og croissanter, Hija de Sanchez hvor jeg spiste Rosio Sanchez sine berømte tacos, hamburger på Gasoline Grill som mange hevder er Københavns beste burger, før det ble en ny runde med kaffe og bakevarer på Juno the bakery. Mer kaffe på The Coffee Collective både i Bernikowsgate og i brenneriet deres i Fredriksberg, jeg spiste en bolle med ramen på Slurp Ramen joint, før kvelden ble avsluttet med pizza på Mother pizza i Kødbyen. Jeg la meg mett den dagen, jeg var egentlig mett når jeg våknet dagen etterpå også. Men jeg storkoste meg og jeg bestemte meg for å gjenta dette. Denne gangen reiste jeg ned enda tidligere så jeg fikk nesten halvannet døgn på egenhånd. Dette er min skildring av stedene jeg besøkte denne gangen.

København – en liten spiseguide

I januar hvert år, er jeg i København i forbindelse med et event på jobben. I fjor hadde jeg 10 timer på egenhånd i byen, som etter Oslo er min absolutte favorittby. Jeg raste igjennom steder som Prolog, hvor jeg drakk kaffe og spiste croissanter. Jeg fortsatte på  Hija de Sanchez, hvor jeg spiste Rosio Sanchez sine berømte tacos. Neste stopp var Gasoline Grill, hvor jeg spiste det som mange hevder er Københavns beste burger. Kaffetørsten meldte seg igjen, så da ble det en ny runde med kaffe og bakevarer på Juno the bakery.  Jeg var også innom The Coffee Collective både i Bernikowsgate og i brenneriet deres i Fredriksberg. Jeg spiste en bolle med ramen på Slurp Ramen joint, før kvelden ble avsluttet med pizza på Mother pizza i Kødbyen.  Jeg la meg mett den dagen og jeg var fortsatt mett når jeg våknet dagen etter. I år bestemte jeg meg for å reise ned enda tidligere, så jeg fikk nesten halvannet døgn på egenhånd. Dette er min skildring av stedene jeg besøkte på denne turen.

I januar hvert år, er jeg i København i forbindelse med et event på jobben. I fjor hadde jeg 10 timer på egenhånd i byen, som etter Oslo er min favorittby. Jeg raste igjennom steder som Prolog for kaffe og croissanter, Hija de Sanchez hvor jeg spiste Rosio Sanchez sine berømte tacos, hamburger på Gasoline Grill som mange hevder er Københavns beste burger, før det ble en ny runde med kaffe og bakevarer på Juno the bakery. Mer kaffe på The Coffee Collective både i Bernikowsgate og i brenneriet deres i Fredriksberg, jeg spiste en bolle med ramen på Slurp Ramen joint, før kvelden ble avsluttet med pizza på Mother pizza i Kødbyen. Jeg la meg mett den dagen, jeg var egentlig mett når jeg våknet dagen etterpå også. Men jeg storkoste meg og jeg bestemte meg for å gjenta dette. Denne gangen reiste jeg ned enda tidligere så jeg fikk nesten halvannet døgn på egenhånd. Dette er min skildring av stedene jeg besøkte denne gangen.
W.B. Samson serverer kaffe brent av Kaffa og er uten tvil den beste kaffen du får på Gardermoen

Restaurant Palægade

I januar hvert år, er jeg i København i forbindelse med et event på jobben. I fjor hadde jeg 10 timer på egenhånd i byen, som etter Oslo er min favorittby. Jeg raste igjennom steder som Prolog for kaffe og croissanter, Hija de Sanchez hvor jeg spiste Rosio Sanchez sine berømte tacos, hamburger på Gasoline Grill som mange hevder er Københavns beste burger, før det ble en ny runde med kaffe og bakevarer på Juno the bakery. Mer kaffe på The Coffee Collective både i Bernikowsgate og i brenneriet deres i Fredriksberg, jeg spiste en bolle med ramen på Slurp Ramen joint, før kvelden ble avsluttet med pizza på Mother pizza i Kødbyen. Jeg la meg mett den dagen, jeg var egentlig mett når jeg våknet dagen etterpå også. Men jeg storkoste meg og jeg bestemte meg for å gjenta dette. Denne gangen reiste jeg ned enda tidligere så jeg fikk nesten halvannet døgn på egenhånd. Dette er min skildring av stedene jeg besøkte denne gangen.
Restaurant Palægade er av mange ansett for å være stedet med Københavns beste smørbrød

Første stopp for dagen var Restaurant Palægade, et sted jeg har hørt har Københavns beste smørbrød. Restaurant Palægade er Formel B, en restaurant som har hatt en stjerne i Michelinguiden siden 2003 sin lillesøster. Det er jo med på å øke forventingsnivået. Valget falt på smørbrød med fritert rødspette og remoulade og et smørbrød med leverpostei, syltet sopp, rosenkål, bacon og ølsky. Rødspetten var knasende sprø på utsiden og saftig og godt inni, remouladen var syrlig, frisk og god. Leverposteien var fet og god, den hadde mye smak av nellik. Syrligheten fra soppen og ølskyen, samt sprøheten til rosenkålen og baconskiven, gjorde retten komplett. Øl og schnaps hører med når man spiser smørrebrød i Danmark. Smørbrødene fikk følge av en dillakevitt fra Copenhagen Distellery og en Classic fra Krenkerup Bryggeri på servitørens anbefaling.

I januar hvert år, er jeg i København i forbindelse med et event på jobben. I fjor hadde jeg 10 timer på egenhånd i byen, som etter Oslo er min favorittby. Jeg raste igjennom steder som Prolog for kaffe og croissanter, Hija de Sanchez hvor jeg spiste Rosio Sanchez sine berømte tacos, hamburger på Gasoline Grill som mange hevder er Københavns beste burger, før det ble en ny runde med kaffe og bakevarer på Juno the bakery. Mer kaffe på The Coffee Collective både i Bernikowsgate og i brenneriet deres i Fredriksberg, jeg spiste en bolle med ramen på Slurp Ramen joint, før kvelden ble avsluttet med pizza på Mother pizza i Kødbyen. Jeg la meg mett den dagen, jeg var egentlig mett når jeg våknet dagen etterpå også. Men jeg storkoste meg og jeg bestemte meg for å gjenta dette. Denne gangen reiste jeg ned enda tidligere så jeg fikk nesten halvannet døgn på egenhånd. Dette er min skildring av stedene jeg besøkte denne gangen.
Lun og god stemning. 2 minutter senere begynte lunsjrushet og restauranten ble stappfull
I januar hvert år, er jeg i København i forbindelse med et event på jobben. I fjor hadde jeg 10 timer på egenhånd i byen, som etter Oslo er min favorittby. Jeg raste igjennom steder som Prolog for kaffe og croissanter, Hija de Sanchez hvor jeg spiste Rosio Sanchez sine berømte tacos, hamburger på Gasoline Grill som mange hevder er Københavns beste burger, før det ble en ny runde med kaffe og bakevarer på Juno the bakery. Mer kaffe på The Coffee Collective både i Bernikowsgate og i brenneriet deres i Fredriksberg, jeg spiste en bolle med ramen på Slurp Ramen joint, før kvelden ble avsluttet med pizza på Mother pizza i Kødbyen. Jeg la meg mett den dagen, jeg var egentlig mett når jeg våknet dagen etterpå også. Men jeg storkoste meg og jeg bestemte meg for å gjenta dette. Denne gangen reiste jeg ned enda tidligere så jeg fikk nesten halvannet døgn på egenhånd. Dette er min skildring av stedene jeg besøkte denne gangen.
Sprøstekt rødspette med remoulade
I januar hvert år, er jeg i København i forbindelse med et event på jobben. I fjor hadde jeg 10 timer på egenhånd i byen, som etter Oslo er min favorittby. Jeg raste igjennom steder som Prolog for kaffe og croissanter, Hija de Sanchez hvor jeg spiste Rosio Sanchez sine berømte tacos, hamburger på Gasoline Grill som mange hevder er Københavns beste burger, før det ble en ny runde med kaffe og bakevarer på Juno the bakery. Mer kaffe på The Coffee Collective både i Bernikowsgate og i brenneriet deres i Fredriksberg, jeg spiste en bolle med ramen på Slurp Ramen joint, før kvelden ble avsluttet med pizza på Mother pizza i Kødbyen. Jeg la meg mett den dagen, jeg var egentlig mett når jeg våknet dagen etterpå også. Men jeg storkoste meg og jeg bestemte meg for å gjenta dette. Denne gangen reiste jeg ned enda tidligere så jeg fikk nesten halvannet døgn på egenhånd. Dette er min skildring av stedene jeg besøkte denne gangen.
Leverpostei, bacon, syltet sopp, rosenkål og ølsky

Forloren Espresso

Etter lunch var det ut av Restaurant Palægade og rundt hjørnet til Forloren Espresso, der jeg møtte en venn. Forloren Espresso er et koselig lite sted som serverer håndbrygg, filter og en del melkebaserte drikker. Forloren fører kaffe fra La Cabra fra Århus, HasBean som holder til i England og Drop Coffee fra Stockholm. I tillegg til kaffe så har de en meny som heter «Not Coffee». Der finner du te, varm sjokolade og varm eplejuice. Noe å bite i får du også her.

I januar hvert år, er jeg i København i forbindelse med et event på jobben. I fjor hadde jeg 10 timer på egenhånd i byen, som etter Oslo er min favorittby. Jeg raste igjennom steder som Prolog for kaffe og croissanter, Hija de Sanchez hvor jeg spiste Rosio Sanchez sine berømte tacos, hamburger på Gasoline Grill som mange hevder er Københavns beste burger, før det ble en ny runde med kaffe og bakevarer på Juno the bakery. Mer kaffe på The Coffee Collective både i Bernikowsgate og i brenneriet deres i Fredriksberg, jeg spiste en bolle med ramen på Slurp Ramen joint, før kvelden ble avsluttet med pizza på Mother pizza i Kødbyen. Jeg la meg mett den dagen, jeg var egentlig mett når jeg våknet dagen etterpå også. Men jeg storkoste meg og jeg bestemte meg for å gjenta dette. Denne gangen reiste jeg ned enda tidligere så jeg fikk nesten halvannet døgn på egenhånd. Dette er min skildring av stedene jeg besøkte denne gangen.
Håndbrygg på gang

Bæst

Christian Puglisi er en norsk/italiener som har vokst opp i Danmark. Han står bak en haug med gode restauranter i København. Steder som Manfreds og Relæ ( med en stjerne i Michelinguiden). Han driver også Farm of ideas, en økologisk og eksperimentell gård der han dyrker grønnsaker til sine egne restauranter og surdeigsbakeriet Mirabelle hvor han baker deigen til sine pizzabunner og lager sine egne oster. Bæst er pizzarestauranten hans. I 2016 ble bæst kåret til den 16 beste pizzaen i verden av Daniel Young, mannen bak pizzabibelen «Where to eat pizza» På menyen finner du mange spennende varianter med hjemmelaget ost og skinker og salamier fra Bæst sitt eget charcuteri. Jeg er en enkel sjel når det kommer til pizza, så jeg foretrekker en god margherita. Pizzaene har en nydelig surdeigsbunn som er litt småseig, mens skorpen er sprø i kanten og myk inni. God og frisk tomatsaus toppet med hjemmelaget mozzarella. Nydelig pizza i all sin enkelhet
Pizza margherita

Christian Puglisi er en norsk/italiener som har vokst opp i Danmark. Han står bak en haug med gode restauranter i København. Steder som Manfreds og Relæ ( med en stjerne i Michelinguiden). Han driver også Farm of ideas, en økologisk og eksperimentell gård, der han dyrker grønnsaker til sine egne restauranter og surdeigsbakeriet Mirabelle, hvor han baker deigen til sine pizzabunner og lager sine egne oster. Bæst er pizzarestauranten hans. I 2016 ble Bæst kåret til den 16 beste pizzaen i verden av Daniel Young, mannen bak pizzabibelen «Where to eat pizza». På menyen finner du mange spennende varianter med hjemmelaget ost, skinker og salamier, fra Bæst sitt eget charcuteri. Jeg er en enkel sjel når det kommer til pizza, så jeg foretrekker en god margherita. Pizzaene har en nydelig surdeigsbunn som er litt småseig, mens skorpen er sprø i kanten og myk inni. God og frisk tomatsaus toppet med hjemmelaget mozzarella. Nydelig pizza, i all sin enkelhet.

Christian Puglisi er en norsk/italiener som har vokst opp i Danmark. Han står bak en haug med gode restauranter i København. Steder som Manfreds og Relæ ( med en stjerne i Michelinguiden). Han driver også Farm of ideas, en økologisk og eksperimentell gård der han dyrker grønnsaker til sine egne restauranter og surdeigsbakeriet Mirabelle hvor han baker deigen til sine pizzabunner og lager sine egne oster. Bæst er pizzarestauranten hans. I 2016 ble bæst kåret til den 16 beste pizzaen i verden av Daniel Young, mannen bak pizzabibelen «Where to eat pizza» På menyen finner du mange spennende varianter med hjemmelaget ost og skinker og salamier fra Bæst sitt eget charcuteri. Jeg er en enkel sjel når det kommer til pizza, så jeg foretrekker en god margherita. Pizzaene har en nydelig surdeigsbunn som er litt småseig, mens skorpen er sprø i kanten og myk inni. God og frisk tomatsaus toppet med hjemmelaget mozzarella. Nydelig pizza i all sin enkelhet
Pølser fra eget charcuteri

Andersen & Maillard

Andersen & Maillard er et kombinert bakeri og kaffebrenneri. Mannen bak bakeriet er en av Nomas tidligere bakere. Hyllene bugner av nydelige brød og bakverk. Stedet er spesielt kjent for fantastiske croissanter. Jeg måtte selvsagt prøve en av disse og gikk for en sjokoladecroissant, fylt med en nydelig sjokoladeganache. Croissanten smakte og så helt fantastisk ut. Er du kaffetørst så er ikke det noe problem. Andersen & Maillard brenner sin egen kaffe i lokalene. De brygger fantastisk god kaffe på stedet og de har en hylle proppfull av morsomme kaffebønner du kan ta med deg hjem.
Kaffe og sjokoladecroissant

Andersen & Maillard er et kombinert bakeri og kaffebrenneri. Mannen bak bakeriet er en av Nomas tidligere bakere. Hyllene bugner av nydelige brød og bakverk. Stedet er spesielt kjent for fantastiske croissanter. Jeg måtte selvsagt prøve en av disse og gikk for en sjokoladecroissant, fylt med en nydelig sjokoladeganache. Croissanten smakte og så helt fantastisk ut. Er du kaffetørst så er ikke det noe problem. Andersen & Maillard brenner sin egen kaffe i lokalene. De brygger fantastisk god kaffe på stedet og de har en hylle proppfull av morsomme kaffebønner du kan ta med deg hjem.

Andersen & Maillard er et kombinert bakeri og kaffebrenneri. Mannen bak bakeriet er en av Nomas tidligere bakere. Hyllene bugner av nydelige brød og bakverk. Stedet er spesielt kjent for fantastiske croissanter. Jeg måtte selvsagt prøve en av disse og gikk for en sjokoladecroissant, fylt med en nydelig sjokoladeganache. Croissanten smakte og så helt fantastisk ut. Er du kaffetørst så er ikke det noe problem. Andersen & Maillard brenner sin egen kaffe i lokalene. De brygger fantastisk god kaffe på stedet og de har en hylle proppfull av morsomme kaffebønner du kan ta med deg hjem.
Sjokoladecroissantene hos Andersen & Maillard er så vakre at de fortjener ett bilde til

Brus bar

I samme område som Bæst og Andersen & Maillard, finner du Brus Bar, dette er bryggeriet og baren til nomadebryggeriet To Øl. Her finner du bortimot 30 øl på fat, de fleste brygget i lokalene du sitter i. Dette er absolutt et sted du bør få med deg om du er i området og har lyst på god øl og god stemning. Om du er øltørst, men ikke skal til København med det første, så finner du Brus Bar i Oslo også, dog i en litt mindre skala.

I samme område som Bæst og Andersen & Maillard finner du Brus Bar, dette er bryggeriet og baren til nomadebryggeriet To Øl. Her finner du bortimot 30 øl på fat, mesteparten brygget i lokalene du sitter i. Dette er absolutt et sted du bør få med deg om du er i området og har lyst på god øl og god stemning. Om du er øltørst, men ikke skal til København med det første, så finner du Brus Bar i Oslo også, dog i en litt mindre skala.
Hveteøl med rabarbara

Sanchez

Kvelden ble avsluttet på et sted jeg har gledet meg veldig til å besøke. Rosio Sanchez sluttet som dessertkokk Noma for noen år tilbake og åpnet sin egen taqueria i København. Hun kombinerer sin kunnskap om det meksikanske kjøkkenet og meksikanske råvarer med kunnskapen om nordiske råvarer for å lage de beste tacoene jeg har smakt. Hija de Sanchez ble en kjempesuksess og nå har Rosio åpnet Sanchez, et sted som skal gi deg følelsen av å være i en meksikansk cantina. Menyen består av forskjellige småretter, noen litt større retter desserter og en spennende drikkemeny med spennende drinker, meksikansk øl, naturvin og meksikansk brus. Et tips kan være å gå for tasting menyen, da får du fem retter som kjøkkenet velger ut, du kan også få en liten drikkepakke til dette. Jeg er ikke veldig bereist i det meksikanske kjøkkenet så her var det mange nye smaker å ta innover seg (mye chili!). Kombinert med en kjempeartig drikkepakke som inkluderte øl, meksikansk vin og mezcal så var dette rett og slett en herlig opplevelse.
Sanchez – Meksikansk cantina i Vesterbro

Kvelden ble avsluttet på et sted jeg har gledet meg veldig til å besøke. Rosio Sanchez sluttet som dessertkokk på Noma for noen år tilbake og åpnet sin egen taqueria i København. Hun kombinerer sin kunnskap om det meksikanske kjøkkenet og meksikanske råvarer, med kunnskapen om nordiske råvarer for å lage de beste tacoene jeg har smakt. Hija de Sanchez ble en kjempesuksess og nå har Rosio åpnet Sanchez, et sted som skal gi deg følelsen av å være i en meksikansk cantina. Menyen består av forskjellige småretter, noen litt større retter, desserter og en spennende drikkemeny med spennende drinker, meksikansk øl, naturvin og meksikanske agua frescas. Et tips kan være å gå for tasting menyen, da får du fem retter som kjøkkenet velger ut, du kan også få en liten drikkepakke til dette. Jeg er ikke veldig bereist i det meksikanske kjøkkenet, så her var det mange nye smaker å ta innover seg (mye chili!). Kombinert med en kjempeartig drikkepakke som inkluderte øl, meksikansk vin og mezcal, så var dette rett og slett en herlig opplevelse.

Kvelden ble avsluttet på et sted jeg har gledet meg veldig til å besøke. Rosio Sanchez sluttet som dessertkokk Noma for noen år tilbake og åpnet sin egen taqueria i København. Hun kombinerer sin kunnskap om det meksikanske kjøkkenet og meksikanske råvarer med kunnskapen om nordiske råvarer for å lage de beste tacoene jeg har smakt. Hija de Sanchez ble en kjempesuksess og nå har Rosio åpnet Sanchez, et sted som skal gi deg følelsen av å være i en meksikansk cantina. Menyen består av forskjellige småretter, noen litt større retter desserter og en spennende drikkemeny med spennende drinker, meksikansk øl, naturvin og meksikansk brus. Et tips kan være å gå for tasting menyen, da får du fem retter som kjøkkenet velger ut, du kan også få en liten drikkepakke til dette.. Jeg er ikke veldig bereist i det meksikanske kjøkkenet så her var det mange nye smaker å ta innover seg (mye chili!). Kombinert med en kjempeartig drikkepakke som inkluderte øl, mekiskansk vin og mezcal så var dette rett og slett en herlig opplevelse.
Carne Asada – “Tortilla” laget av . savoykål med ytrefillet, karamellisert løk og pasillasalsa
Kvelden ble avsluttet på et sted jeg har gledet meg veldig til å besøke. Rosio Sanchez sluttet som dessertkokk Noma for noen år tilbake og åpnet sin egen taqueria i København. Hun kombinerer sin kunnskap om det meksikanske kjøkkenet og meksikanske råvarer med kunnskapen om nordiske råvarer for å lage de beste tacoene jeg har smakt. Hija de Sanchez ble en kjempesuksess og nå har Rosio åpnet Sanchez, et sted som skal gi deg følelsen av å være i en meksikansk cantina. Menyen består av forskjellige småretter, noen litt større retter desserter og en spennende drikkemeny med spennende drinker, meksikansk øl, naturvin og meksikansk brus. Et tips kan være å gå for tasting menyen, da får du fem retter som kjøkkenet velger ut, du kan også få en liten drikkepakke til dette. Jeg er ikke veldig bereist i det meksikanske kjøkkenet så her var det mange nye smaker å ta innover seg (mye chili!). Kombinert med en kjempeartig drikkepakke som inkluderte øl, meksikansk vin og mezcal så var dette rett og slett en herlig opplevelse.
Empanadas fylt med ost, jalapeño og løk
Kvelden ble avsluttet på et sted jeg har gledet meg veldig til å besøke. Rosio Sanchez sluttet som dessertkokk Noma for noen år tilbake og åpnet sin egen taqueria i København. Hun kombinerer sin kunnskap om det meksikanske kjøkkenet og meksikanske råvarer med kunnskapen om nordiske råvarer for å lage de beste tacoene jeg har smakt. Hija de Sanchez ble en kjempesuksess og nå har Rosio åpnet Sanchez, et sted som skal gi deg følelsen av å være i en meksikansk cantina. Menyen består av forskjellige småretter, noen litt større retter desserter og en spennende drikkemeny med spennende drinker, meksikansk øl, naturvin og meksikansk brus. Et tips kan være å gå for tasting menyen, da får du fem retter som kjøkkenet velger ut, du kan også få en liten drikkepakke til dette.. Jeg er ikke veldig bereist i det meksikanske kjøkkenet så her var det mange nye smaker å ta innover seg (mye chili!). Kombinert med en kjempeartig drikkepakke som inkluderte øl, mekiskansk vin og mezcal så var dette rett og slett en herlig opplevelse.
Barbacoa – Tortillas med lammekjøtt og borrachasalsa
Sanchez - Meksikansk cantina i Vesterbro Kvelden ble avsluttet på et sted jeg har gledet meg veldig til å besøke. Rosio Sanchez sluttet som dessertkokk Noma for noen år tilbake og åpnet sin egen taqueria i København. Hun kombinerer sin kunnskap om det meksikanske kjøkkenet og meksikanske råvarer med kunnskapen om nordiske råvarer for å lage de beste tacoene jeg har smakt. Hija de Sanchez ble en kjempesuksess og nå har Rosio åpnet Sanchez, et sted som skal gi deg følelsen av å være i en meksikansk cantina. Menyen består av forskjellige småretter, noen litt større retter desserter og en spennende drikkemeny med spennende drinker, meksikansk øl, naturvin og meksikansk brus. Et tips kan være å gå for tasting menyen, da får du fem retter som kjøkkenet velger ut, du kan også få en liten drikkepakke til dette. Jeg er ikke veldig bereist i det meksikanske kjøkkenet så her var det mange nye smaker å ta innover seg (mye chili!). Kombinert med en kjempeartig drikkepakke som inkluderte øl, meksikansk vin og mezcal så var dette rett og slett en herlig opplevelse.
Churros med mezcalparfait

Corner at 108

Dag to starter på nok et sted jeg har gledet meg til å besøke. Corner at 108 er en vinbar og kaffebar som tilhører restauranten 108. Helt siden bildene av bakverkene til 108 begynte å poppe opp på sosiale medier har jeg hatt lyst til å teste ut disse. 108 servere kaffe fra Tim Wendelboe også så da var alt lagt til rette for en fantastisk start på dagen. Jeg gikk for en frokostbolle med ost og smør og en croissant penslet med en solbærglaze. Den var sprød og god på utsiden, med en søt og syrlig skorpe. Innsiden var fluffy og saftig. I koppen fikk jeg en Boji fra Tim Wendelboe.
Croissant med solbærglaze – det vakreste bakverket jeg noen gang har sett

Dag to starter på nok et sted jeg har gledet meg til å besøke. Corner at 108 er en vinbar og kaffebar som tilhører restauranten 108. Helt siden bildene av bakverkene til 108 begynte å poppe opp på sosiale medier, har jeg hatt lyst til å teste ut disse. 108 serverer kaffe fra Tim Wendelboe, så da var alt lagt til rette for en fantastisk start på dagen. Jeg gikk for en frokostbolle med ost og smør og en croissant penslet med en solbærglaze. Den var sprø og god på utsiden, med en søt og syrlig skorpe. Innsiden var fluffy og saftig. I koppen fikk jeg en Boji fra Tim Wendelboe.

Dag to starter på nok et sted jeg har gledet meg til å besøke. Corner at 108 er en vinbar og kaffebar som tilhører restauranten 108. Helt siden bildene av bakverkene til 108 begynte å poppe opp på sosiale medier har jeg hatt lyst til å teste ut disse. 108 servere kaffe fra Tim Wendelboe også så da var alt lagt til rette for en fantastisk start på dagen. Jeg gikk for en frokostbolle med ost og smør og en croissant penslet med en solbærglaze. Den var sprød og god på utsiden, med en søt og syrlig skorpe. Innsiden var fluffy og saftig. I koppen fikk jeg en Boji fra Tim Wendelboe.
Croissantene på the corner at 108 er vakre fra alle vinkler

The Coffee Collective Bernikow

Er du i Strøget så er dette stedet for kaffe. Håndbrygg, diverste melkebaserte drikker, kaffekombucha og en hylle ful lav gøyalt bryggeutstyr og kaffebønner av beste kvalitet, brent i Fredriksberg, hvor brenneriet til The Coffee Collective ligger.
The Coffee Collective Bernikow

Er du i Strøget, så er dette stedet du går for å få den beste kaffen. Håndbrygg, diverse melkebaserte drikker, kaffekombucha og en hylle full av gøyalt bryggeutstyr og kaffebønner av beste kvalitet. Kaffen brennes i Fredriksberg, hvor brenneriet til The Coffee Collective ligger. Dette er også et sted det er verdt å besøke hvis du er i nabolaget.

Er du i Strøget så er dette stedet for kaffe. Håndbrygg, diverste melkebaserte drikker, kaffekombucha og en hylle ful lav gøyalt bryggeutstyr og kaffebønner av beste kvalitet, brent i Fredriksberg, hvor brenneriet til The Coffee Collective ligger.
Takesi Geisha – nydelig kaffe hos The Coffee Collective Bernikow

Hart bageri

Hart Bageri er enda en av Københavns mange fantastiske bakerier. Med Rene Redzepi fra Noma som investor, startet Richard Hart, tidligere bakerisjef på Tartine Bakery i San Francisco opp sitt eget bakeri i København og stedet ble en umiddelbar favoritt hos mange. Hyllene bugner av nydelig surdeigsbrød og fantastiske bakevarer. Forbered deg på takeaway eller å spise stående, her er det ikke mange sitteplasser.
Hart Bageri

Hart bageri er enda et av Københavns mange fantastiske bakerier. Med Rene Redzepi fra Noma som investor, startet Richard Hart opp Hart bageri i fjor. Richard har er tidligere bakerisjef på velkjente Tartine Bakery i San Francisco. Hart bageri ble en umiddelbar favoritt hos mange. Hyllene bugner av nydelig surdeigsbrød og fantastiske bakevarer. Forbered deg på takeaway eller å spise stående, her er det ikke mange sitteplasser.

Hart Bageri er enda en av Københavns mange fantastiske bakerier. Med Rene Redzepi fra Noma som investor, startet Richard Hart, tidligere bakerisjef på Tartine Bakery i San Francisco opp sitt eget bakeri i København og stedet ble en umiddelbar favoritt hos mange. Hyllene bugner av nydelig surdeigsbrød og fantastiske bakevarer. Forbered deg på takeaway eller å spise stående, her er det ikke mange sitteplasser.
Surdeigsbrød hos Hart bageri
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pølsehorn – Min favoritt hos Hart bageri
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tebirkes med remonce

Hija de Sanchez

På tide med lunch og siden jeg hadde en avtale i Kødbyen så ble det Tacos på Hija De Sanches, dette er taqueriaen til Rosio Sanchez. Sjappa er liten og har to bord. Som sist gikk jeg for comboen som er tre forskjellige tacos. Carne Asada, al pastor og en taco med kål og peanøtter ble servert. Alle tre smakte helt fortreffelig, men den med kål var fullstendig fantastisk. Maten ble skylt ned med en ananas Jarrito.
Hija de Sanchez – Stedet for fantastiske tacos

På tide med lunch og siden jeg hadde en avtale i Kødbyen, så ble det Tacos på Hija De Sanchez, dette er taqueriaen til Rosio Sanchez. Sjappa er liten og har to bord. Som sist gikk jeg for comboen, som er tre forskjellige tacos. Carne asada, al pastor og en taco med kål og peanøtter ble servert. Alle tre smakte helt fortreffelig, men den med kål var fullstendig fantastisk. Maten ble skylt ned med en ananas Jarritos.

På tide med lunch og siden jeg hadde en avtale i Kødbyen så ble det Tacos på Hija De Sanches, dette er taqueriaen til Rosio Sanchez. Sjappa er liten og har to bord. Som sist gikk jeg for comboen som er tre forskjellige tacos. Carne Asada, al pastor og en taco med kål og peanøtter ble servert. Alle tre smakte helt fortreffelig, men den med kål var fullstendig fantastisk. Maten ble skylt ned med en ananas Jarrito.
Tacofredag – Carne asada, Taco al pastor, kåltaco og Jarritos

Prolog coffee bar

Siste stopp på turen før jobbalvoret begynner er en kaffe hos Prolog, også i Kødbyen. Her finner du det vanlige utvalget av håndbrygg, melkebaserte drikker og en liten hylle med bakverk. De brenner også sin egen kaffe så du har et godt utvalg av spennende kaffebønner å velge i om du vil ha med deg noe hjem.
Viktor skjenker kaffe med stø hånd

Siste stopp på turen før jobbalvoret begynner, er en kaffe med en kamerat. Siden jeg er i Kødbyen så er Prolog stedet vi møtes. Her finner du det vanlige utvalget av håndbrygg, melkebaserte drikker og en liten hylle med bakverk. De brenner også sin egen kaffe, så du har et godt utvalg av spennende kaffebønner å velge i, om du vil ha med deg noe hjem.

Siste stopp på turen før jobbalvoret begynner er en kaffe hos Prolog, også i Kødbyen. Her finner du det vanlige utvalget av håndbrygg, melkebaserte drikker og en liten hylle med bakverk. De brenner også sin egen kaffe så du har et godt utvalg av spennende kaffebønner å velge i om du vil ha med deg noe hjem.
og der var morroa over for denne gang

Andre steder som er verdt å besøke: Manfreds, Relæ, Barr (Schnitzel!!), Slurp Ramen Joint, Gasoline Grill og Warpigs.

og sånn spiser man på Kastrup, dobbel frankfurter med det hele og en sjokolademelk..
og sånn spiser man på Kastrup, dobbel frankfurter med det hele og en sjokolademelk..

 

%d bloggers like this: