Myk og saftig sitronkake med frisk og syrlig smak av sitroner. For å gjøre kaken supersaftig, heller jeg sukkerlake over sitronkaken med en gang jeg har tatt den ut av ovnen. For å gjøre denne sitronkaken enda morsommere har jeg tilsatt valmuefrø både i deigen og på glasuren. Denne kaken bør du lage.

Sitronkake

Myk og saftig sitronkake, med frisk og syrlig smak av sitroner. For å gjøre kaken supersaftig, heller jeg en sukkerlake over sitronkaken med en gang jeg har tatt den ut av ovnen. For å gjøre denne sitronkaken enda morsommere har jeg tilsatt valmuefrø både i deigen og på glasuren. Denne kaken bør du lage.

Ingredienser

 • 225 g smør, romtemperert
 • 275 g sukker, 225 g til kakedeigen og 50g til sukkerlake
 • 3 egg
 • 200 g hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker
 • 2 ss valmuefrø
 • Revet skall fra 2 sitroner
 • 1 1/4 dl sitronsaft (¾ dl til deigen og ½ dl til sukkerlaken)
 • 2 ss vann
 • 230 g melis
 • 3 ss sitronsaft
 • valmuefrø

Myk og saftig sitronkake med frisk og syrlig smak av sitroner. For å gjøre kaken supersaftig, heller jeg sukkerlake over sitronkaken med en gang jeg har tatt den ut av ovnen. For å gjøre denne sitronkaken enda morsommere har jeg tilsatt valmuefrø både i deigen og på glasuren. Denne kaken bør du lage.

 

Sett ovnen på 180 grader. Ha smør og 225g sukker i en bolle, pisk dette luftig. Tilsett ett og ett egg under visping.  Sikt i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker under omrøring. Tilsett sitronskall, ½ dl sitronsaft og valmuefrøene. Blandes godt sammen. Hell kakerøren over i en smurt springform på ca 22 cm. Stekes midt i ovnen i ca 45 minutter. Når du kan stikke en kakepinne inn i kaken og den er «ren» når du trekker den ut er kaken klar. Mens kaken står i ovnen lager du sukkerlaken. Ha vann, sukker og ½ dl sitronsaft i en liten kjele. Varmes opp under omrøring til alt sukkeret er oppløst. Når kaken er klar, ta den ut av formen og legg den opp ned på benken eller på en fjøl. Hell sukkerlaken over bunnen av kaken og la dette trekke inn i kaken. Legg springformen rundt kaken, bunnen av formen legges som et lokk over kaken. La den stå til den er helt avkjølt. Rør sammen melis og sitronsaft til en jevn glasur uten klumper. Helle dette over kaken og smør det forsiktig utover. Gi kaken et lite dryss med valmuefrø tilslutt.

Myk og saftig sitronkake med frisk og syrlig smak av sitroner. For å gjøre kaken supersaftig, heller jeg sukkerlake over sitronkaken med en gang jeg har tatt den ut av ovnen. For å gjøre denne sitronkaken enda morsommere har jeg tilsatt valmuefrø både i deigen og på glasuren. Denne kaken bør du lage.

Ønsker du å se andre kakeoppskrifter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Jeg har aldri vært noen kakemons, men etterhvert som alderen kommer snikende på, så har jeg begynt å sette pris på noe søtt til kaffekoppen etter middagen. En saftig og krydret banankake med sjokolade er midt i blinken til dette formålet. Denne kaken holder seg saftig og veldig god i flere dager. Hvis du ikke spiser den opp med en gang.
Saftig og krydret banankake med sjokolade
Her kommer en rask liten hverdagsdessert. Eplepai, laget på noen og tyve minutter.  2-3 minutter med lett arbeid, resten av tiden er paien i ovnen og du kan gå rundt og glede deg til paien er klar. Siden det er sesong for norske epler så bør du selvsagt bruke de.
Superenkle eplepaier
Denne oppskriften er mammas gode gamle oppskrift på krydderkake, hvor jeg kun har tilsatt revne gulrøtter og laget en glasur. Og vips så ble det en gulrotkake. Veldig enkelt og ikke minst veldig godt. 
Gulrotkake
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Saftig sjokoladekake

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: