Skrei er i sesong nå og nå gjelder det å få spist mest mulig av denne delikatessen. Her har jeg laget en variant inspirert av en klassisk fish and chips. Sprø panerte fileter av skrei, servert med sprøstekte potetbåter, tartarsaus og erter. Prøv denne retten med skrei idag!

Fish & Chips med skrei, potetbåter og tartarsaus

Skrei er i sesong nå og nå gjelder det å få spist mest mulig av denne delikatessen. Her har jeg laget en variant inspirert av en klassisk fish & chips. Sprø, panerte fileter av skrei som er supersaftige, servert med sprøstekte potetbåter, tartarsaus og erter. Prøv denne retten med skrei idag!

 

Skrei er i sesong nå og nå gjelder det å få spist mest mulig av denne delikatessen. Her har jeg laget en variant inspirert av en klassisk fish and chips. Sprø panerte fileter av skrei, servert med sprøstekte potetbåter, tartarsaus og erter. Prøv denne retten med skrei idag!

Ingredienser (4 pors)

 • 800 g poteter, skrelt og delt i båter
 • 600 g skrei, delt i 8 like store biter
 • 2 ss hvetemel
 • 1 egg
 • 2 dl panko (kan erstattes med vanlig rasp eller griljermel)
 • 2 dl majones
 • 2 ts dijonsennep
 • 1 ss sitronsaft
 • 1 ss kapers, grovhakket
 • 2 ss sylteagurk, grovhakket
 • 1 sjalottløk, finhakket
 • 1 ss kruspersille
 • 1 pose frosne erter
 • salt
 • pepper
 • nøytral olje
 • smør
 • sitron, i båter

Skrei er i sesong nå og nå gjelder det å få spist mest mulig av denne delikatessen. Her har jeg laget en variant inspirert av en klassisk fish and chips. Sprø panerte fileter av skrei, servert med sprøstekte potetbåter, tartarsaus og erter. Prøv denne retten med skrei idag!

Sett ovnen på 225 grader. Hvis du forbereder deg godt og gjør klar alle ingrediensene før du begynner, så rekker du å lage all maten, mens potetene står i ovnen. Vend potetbåtene i litt olje, ha alt over i en langpanne og spre potetbåtene utover, slik at de ikke ligger oppe på hverandre. Stekes i 25-30 minutter, bruk varmluft de siste 5 minuttene for å få enda litt mer sprø overflate. Mens potetene står i ovnen så gjør du resten. Sett på en kjele med vann til ertene og kok opp dette vannet sammen med en raus klype salt og en spiseskje smør. Når vannet koker så holder du det varmt frem til like før servering. Ertene kokes bare minutter før maten er klar. Ha majones, sennep, sitron, kapers, sylteagurk, sjalottløk og kruspersille i en bolle. Blandes godt. Smak til med salt og pepper. Du kan også tilsette litt syltelake fra agurken, hvis sausen blir for tykk. Nå skal fisken paneres. Ha hvetemel, litt salt og pepper på et fat, pisk et egg og ha på et fat ved siden av og på de tredje fatet har du panko Vend fisken i melet, rist litt på fiskebitene slik at overflødig mel drysser av. Dypp fisken i egg, så ruller du fisken i panko slik at den blir helt dekket av rasp. Når det er 8-9 minutter igjen til potetene er klare så kan du begynne å steke fisken. Fisken stekes en middels varm panne med olje og smør. Vær litt raus med smør og olje. Fisken stekes i 3-4 minutter på hver side. Mens fisken steker så gir du vannet et oppkok igjen og tilsetter ertene. La ertene koke i 2-3 minutter til de er gjennomvarme, sil av vannet når ertene er klare. Strø litt salt over potetene og fisken. Nå er alt klart til servering.

Skrei er i sesong nå og nå gjelder det å få spist mest mulig av denne delikatessen. Her har jeg laget en variant inspirert av en klassisk fish and chips. Sprø panerte fileter av skrei, servert med sprøstekte potetbåter, tartarsaus og erter. Prøv denne retten med skrei idag!

 

Har du lyst til å se flere oppskrifter med skrei? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

skrei ertepuré chorizosmør
Bakt skrei ertepuré og chorizosmør
Brandade er tradisjonskost, spesielt i land som Frankrike og Spania. Det finnes også noen versjoner i land som Portugal og Italia. Den lages i forskjellige versjoner rundt om i disse landene, men den røde tråden her er klippfisk. Den røde tråden følger ikke jeg i denne oppskriften. Jeg bruker skrei, som er i sesong nå. Potetmos, hvitløk og fisk. Dette er godt!
Brandade med skrei

 

 

 

 

%d bloggers like this: