Kylling kung pao er en klassisk rett fra Sichuan i Kina. Kylling kung pao er en veldig smakfull kyllingrett. Den har masse varme fra pepper, chili og ingefær og deilig sødme fra honning. Tradisjonelt skal den lages med purre som eneste grønnsak. Jeg har brukt vårløk, i tillegg har jeg brukt broccoli og sukkererter, for å få litt flere grønnsaker i retten. Prøv å lag kylling kung pao idag.

Kylling kung pao

 

Kylling kung pao er en klassisk rett fra Sichuan i Kina. Dette er en veldig smakfull kyllingrett, med masse varme fra pepper, chili og ingefær og deilig sødme fra honning. Tradisjonelt skal kylling kung pao lages med purre, som eneste grønnsak. Jeg har brukt vårløk, i tillegg har jeg brukt broccoli og sukkererter, for å få litt flere grønnsaker i retten. Prøv å lag kylling kung pao idag.

Kylling kung pao er en klassisk rett fra Sichuan i Kina. Kylling kung pao er en veldig smakfull kyllingrett. Den har masse varme fra pepper, chili og ingefær og deilig sødme fra honning. Tradisjonelt skal den lages med purre som eneste grønnsak. Jeg har brukt vårløk, i tillegg har jeg brukt broccoli og sukkererter, for å få litt flere grønnsaker i retten. Prøv å lag kylling kung pao idag.

 

Ingredienser (4 pors)

 • 3 ss soyasaus
 • 2 ss maisenna
 • 1 ts pepper (tradisjonelt skal den selvsagt lages med sichuanpepper, men det hadde jeg ikke)
 • 2 stk kyllingfileter, delt i biter på ca 2×2 cm
 • 1 rød chili, renset for frø og finsnittet
 • 2 fedd hvitløk, finsnittet
 • 1 ss ingefær, revet
 • 1 stk broccoli, delt i små buketter
 • 100 g sukkererter, snittet på langs
 • 4 stilker vårløk, finsnitt det hvite og grovhakk det grønne
 • 1/2 dl vann
 • 3 ts honning
 • 2 ts riseddik (kan erstattes med vanlig eddik)
 • cashewnøtter, grovhakket
 • olje til steking

 

Ha soyasaus, en spiseskje maisenna og pepper i en bolle, bland dette godt sammen. Ha i kyllingen og vend den inn slik at all kyllingen blir dekket av marinaden. Settes til side i ca 30 minutter. Stek kyllingen på høy varme i en panne med litt olje, slik at den blir gyllen og fin. Plukk ut kyllingen og legg den til side. Ha chili, ingefær og hvitløk i pannen. La dette surre i et par minutter på middels høy varme. Pass på så hvitløken ikke svir seg. Tilsett broccoli, vårløk og sukkererter og la dette surre i et par minutter til. Bland sammen vann, honning, riseddik og resten av maisennaen og hell over i pannen. Tilsett kyllingen og rør rundt. Hvis det blir litt tørt, så kan du tilsette litt ekstra vann. Når kyllingen er gjennomvarm er maten klar. Dryss over litt cashewnøtter og server sammen med nykokt ris.

Kylling kung pao er en klassisk rett fra Sichuan i Kina. Kylling kung pao er en veldig smakfull kyllingrett. Den har masse varme fra pepper, chili og ingefær og deilig sødme fra honning. Tradisjonelt skal den lages med purre som eneste grønnsak. Jeg har brukt vårløk, i tillegg har jeg brukt broccoli og sukkererter, for å få litt flere grønnsaker i retten. Prøv å lag kylling kung pao idag.

Har du lyst til å se flere oppskrifter med kylling? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Søte, litt spicy og klissete kyllinglår med asiatiske smaker. Servert med en liten kålsalat og litt ris er et skikkelig smakfullt festmåltid som du lager ganske så raskt.
Søte, litt spicy og klissete asiatiske kyllinglår med kålsalat
Kyllingfrikassé er ordentlig hyggelig mat. Kylling, digge grønnsaker og en hvit saus, det kan ikke bli annet enn kjempegodt.
Kyllingfrikassé
Kylling tikka masala er en veldig populær indisk rett. Denne enkle versjonen smaker masse og du lager den i en fei.
Kylling tikka masala
Satay er en indonesisk rett som kort fortalt er et grillspyd med kjøtt, servert med en saus. Her lager jeg en klassisk kombinasjon med kylling og peanøttsaus servert med kokt ris og en agurksalat med lime og chili.
Kylling Satay med peanøttsaus og agurksalat

Hva er din kyllingfavoritt?

%d bloggers like this: