Vi spiser mye skrei om dagen hjemme, her har jeg gjort skreien meksikansk og laget en fisketaco. Jeg har laget en enkel krydderblanding, med blant annet spisskummen og chipotle, som er kjente smaker fra en taco. For å gjøre tacoen noe litt utenom det vanlige har jeg laget en kiwisalsa.

Fisketaco med skrei og kiwisalsa

 

Vi er godt inne i skreisesongen nå, her har jeg gjort skreien meksikansk og laget en fisketaco. Jeg har laget en enkel krydderblanding, med blant annet spisskummen og chipotle, som er kjente smaker fra en taco. For å gjøre tacoen noe litt utenom det vanlige har jeg laget en kiwisalsa. Prøv å lag taco med skrei du også

Vi spiser mye skrei om dagen hjemme, her har jeg gjort skreien meksikansk og laget en fisketaco. Jeg har laget en enkel krydderblanding, med blant annet spisskummen og chipotle, som er kjente smaker fra en taco. For å gjøre tacoen noe litt utenom det vanlige har jeg laget en kiwisalsa.

 

Fisk (4 pors)

 • 600 g skrei, delt i 8 like store biter
 • ½ ts spisskummen
 • ¼ ts chipotle
 • ¼ ts pepper
 • ½ ts flaksalt

Kiwisalsa

 • 2 stk kiwi
 • ½ rød chili, uten frø
 • 1 lime, saft
 • 1 god neve koriander, stilk og blader
 • 3 vårløk, grovhakket
 • 1 fedd hvitløk, finhakket

Tilbehør

 • 8 stk tortillalomper
 • ¼ liten rødkål, finsnittet
 • syltet rødløk (klikk her for oppskrift)
 • avocado, i terninger
 • lime, delt i båter
 • chili, finsnittet
 • koriander

Vi spiser mye skrei om dagen hjemme, her har jeg gjort skreien meksikansk og laget en fisketaco. Jeg har laget en enkel krydderblanding, med blant annet spisskummen og chipotle, som er kjente smaker fra en taco. For å gjøre tacoen noe litt utenom det vanlige har jeg laget en kiwisalsa.

Ha spisskummen, chipotle, pepper og salt i en liten bolle og bland det godt sammen. Dryss kryddermiksen over fisken og sørg for at all fisken blir dekket. Sett fisken til side. Ha alle ingrediensene til kiwisalsaen i en foodprosessor. Kjør det til en glatt saus. Smak til med salt. Stek fisken i 3-4 minutter på begge sider, i en middels varm panne med litt olje. Dander rødkål utover tortillalompene. Legg en fiskebit, litt avocado, syltet rødløk, litt chili og koriander utover hver tortilla. Avslutt med litt kiwisalsa og en skvis med lime.

Vi spiser mye skrei om dagen hjemme, her har jeg gjort skreien meksikansk og laget en fisketaco. Jeg har laget en enkel krydderblanding, med blant annet spisskummen og chipotle, som er kjente smaker fra en taco. For å gjøre tacoen noe litt utenom det vanlige har jeg laget en kiwisalsa.

Har du lyst til å se flere spennende oppskrifter med skrei? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Brandade er tradisjonskost, spesielt i land som Frankrike og Spania. Det finnes også noen versjoner i land som Portugal og Italia. Den lages i forskjellige versjoner rundt om i disse landene, men den røde tråden her er klippfisk. Den røde tråden følger ikke jeg i denne oppskriften. Jeg bruker skrei, som er i sesong nå. Potetmos, hvitløk og fisk. Dette er godt!
Brandade med skrei
skrei ertepuré chorizosmør
Skrei med erter og chorizosmør
Skrei er i sesong nå og nå gjelder det å få spist mest mulig av denne delikatessen. Her har jeg laget en variant inspirert av en klassisk fish and chips. Sprø panerte fileter av skrei, servert med sprøstekte potetbåter, tartarsaus og erter. Prøv denne retten med skrei idag!
Fish and chips
%d bloggers like this: