Spinat er supermat og kroppen jubler når du får i deg denne vitaminbomben. Lag spinatsuppe så får du i deg mengder av jern, vitaminer og annet kroppen behøver. Som en bonus så er spinatsuppe veldig godt. Jeg serverer spinatsuppe med egg og laks, da blir retten enda mer næringsrik. 

Spinatsuppe

Spinat er supermat og kroppen jubler når du får i deg denne vitaminbomben. Spinatsuppe inneholder mengder av jern, vitaminer og annet kroppen behøver. Som en bonus så er spinatsuppe veldig godt. Jeg serverer spinatsuppe med egg og laks, da blir retten enda mer næringsrik. 

Spinat er supermat og kroppen jubler når du får i deg denne vitaminbomben. Lag spinatsuppe så får du i deg mengder av jern, vitaminer og annet kroppen behøver. Som en bonus så er spinatsuppe veldig godt. Jeg serverer spinatsuppe med egg og laks, da blir retten enda mer næringsrik. 

Ingredienser (4 pers)

 • 2 ss smør
 • 1 gul løk, finhakket
 • 1 fedd hvitløk, finhakket
 • 500 g spinat
 • 10 dl grønnsakskraft
 • 2 ss creme fraiche, toppet
 • salt & pepper
 • revet muskat
 • sitronsaft
 • smilende egg
 • varmrøkt laks
 • creme fraiche

Spinat er supermat og kroppen jubler når du får i deg denne vitaminbomben. Lag spinatsuppe så får du i deg mengder av jern, vitaminer og annet kroppen behøver. Som en bonus så er spinatsuppe veldig godt. Jeg serverer spinatsuppe med egg og laks, da blir retten enda mer næringsrik. 

Ha smør, løk og hvitløk i en middels varm gryte. La løken surre i noen minutter til den har blitt blank og myk. Pass på, den skal ikke ta farge. Tilsett spinaten i flere omganger, rør litt rundt så faller spinaten sammen og du får plass til mer. Når all spinaten er tilsatt , tilsetter du grønnsakskraft. Gi suppen et oppkok, la det småkoke i 10 minutter. Tilsett creme fraiche og kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, pepper, litt revet muskatnøtt og sitronsaft. Server suppen med smilende egg og litt varmrøkt laks

Spinat er supermat og kroppen jubler når du får i deg denne vitaminbomben. Lag spinatsuppe så får du i deg mengder av jern, vitaminer og annet kroppen behøver. Som en bonus så er spinatsuppe veldig godt. Jeg serverer spinatsuppe med egg og laks, da blir retten enda mer næringsrik. 

Er du glad i suppe? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene på noen av mine favorittsupper

I dag er det Halloween og en ca en kvart million gresskar blir kjøpt og skjært ut til lykter og annen dekor. I morgen havner nesten alle disse i søplekassen. Det er fryktelig synd og ikke minst sløsing med en kjempegod råvare. Det er mye du kan bruke gresskarene til, denne gresskarsuppen med chili og ingefær for eksempel. Kjempegodt! 
Gresskarsuppe
Blomkålsuppe er en veldig god suppe som du lager veldig raskt. Med litt knasende topping blir suppen fullkommen.
Blomkålsuppe med knasende sprø topping
Jeg er veldig glad i supper. Det er enkel og rask mat, som med enkle grep blir helt fantastisk smaksrikt. En god suppe er også noe som virkelig passer i årstiden vi nå befinner oss i. Her har jeg laget en variant av en Mulligatawnysuppe, som mange kanskje kjenner igjen som suppen, Grevinnen blir servert av hovmesteren, lille julaften hvert år. Suppen består av veldig mange forskjellige ingredienser. Jeg har forenklet den litt. Jeg kjører dessuten suppen glatt med en stavmikser. Før jeg avslutter med linser og kylling.
En slags mulligatawnysuppe
Jeg har hatt to sellerirøtter i kjøleskapet i lang tid som jeg ikke har hatt noen plan for. I dag lagde jeg en helt vanlig sellerirot- og potetsuppe. Resultatet ble like godt som det var enkelt.
Sellerirotsuppe med stekte epler, bacon og friterte solsikkekjerner

Hva er din favorittsuppe?

 

%d bloggers like this: