Liker du å lage hamburger hjemme, men du synes hamburgerbrødene du kjøper i butikken er litt kjipe? Da bør du prøve å lage disse myke brioche hamburgerbrødene. Med hjemmelagde hamburgerbrød løfter du hamburgeren til et nytt nivå.

Myke brioche hamburgerbrød

Liker du å lage hamburger hjemme, men du synes hamburgerbrødene du kjøper i butikken er litt kjipe? Da bør du prøve å lage disse myke brioche hamburgerbrødene. Med hjemmelagde hamburgerbrød, løfter du hamburgeren til et nytt nivå.

Liker du å lage hamburger hjemme, men du synes hamburgerbrødene du kjøper i butikken er litt kjipe? Da bør du prøve å lage disse myke brioche hamburgerbrødene. Med hjemmelagde hamburgerbrød løfter du hamburgeren til et nytt nivå.

 Ingredienser (12 stk)

  • 600g hvetemel
  • 1pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ½ ss sukker
  • 1 egg
  • 3 ½ dl melk
  • 130g smør i terninger, romtemperert
  • 1 egg
  • 4 ss melk
  • sesamfrø

Liker du å lage hamburger hjemme, men du synes hamburgerbrødene du kjøper i butikken er litt kjipe? Da bør du prøve å lage disse myke brioche hamburgerbrødene. Med hjemmelagde hamburgerbrød løfter du hamburgeren til et nytt nivå.

Bland alt det tørre i en bakebolle, ha i egget og melken og kjør maskinen på forholdsvis lav fart til det har samlet seg.  Ha i smørterningene og la kjøkkenmaskinen gå på lav hastighet i ca 15 minutter.  Deigen skal være elastisk og smidig. Nå skal deigen hvile, tre litt plastfilm over bollen og sett den et lunt sted i 45-60 minutter. Etter dette bør deigen ha hevet til rundt dobbel størrelse. Nå kan du starte utbakingen av burgerbrødene, del opp deigeni 10 like store emner og form de til runde boller. Sett hamburgerbrødene på stekebrett med bakepapir, jeg bruker to stekebrett til 10 boller for å slippe at brødene hever inn i hverandre.  Legg over et klede og la de etterheve i ca 30 minutter. Bland sammen ett egg og 4 spiseskjeer med melk og pensle brødene med dette. Dryss over litt sesamfrø  Brødene stekes på 220c i ca 8-10 minutter til de er gyllende.  Avkjøles på rist.

Liker du å lage hamburger hjemme, men du synes hamburgerbrødene du kjøper i butikken er litt kjipe? Da bør du prøve å lage disse myke brioche hamburgerbrødene. Med hjemmelagde hamburgerbrød løfter du hamburgeren til et nytt nivå.

Lurer du på hva du skal bruke burgerbrødene til? Se forslag under

Fiskeburger er kjempegodt og ikke minst veldig barnevennlig. Her har jeg laget noen fiskekaker av sesongens skrei. Fiskeburgeren er servert med spinat, en deilig krem av fetaost, toppet med sprø agurk og syrlig syltet rødløk. Dette er ordentlig fast food, for dette tar ikke lang tid å lage.
Skreiburger med fetakrem
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pulled pork

 

%d