Fiskeburger er kjempegodt og ikke minst veldig barnevennlig. Her har jeg laget noen fiskekaker av sesongens skrei. Fiskeburgeren er servert med spinat, en deilig krem av fetaost, toppet med sprø agurk og syrlig syltet rødløk. Dette er ordentlig fast food, for dette tar ikke lang tid å lage.

Skreiburger med fetakrem

Fiskeburger er kjempegodt og ikke minst en suveren måte å få lurt i barna litt fisk. Her har jeg laget noen fiskekaker av sesongens skrei. Fiskeburgeren er servert med spinat, en deilig krem av fetaost, toppet med sprø agurk og syrlig syltet rødløk. Dette er ordentlig fast food, for denne fiskebrugeren tar ikke lang tid å lage.

Fiskeburger er kjempegodt og ikke minst veldig barnevennlig. Her har jeg laget noen fiskekaker av sesongens skrei. Fiskeburgeren er servert med spinat, en deilig krem av fetaost, toppet med sprø agurk og syrlig syltet rødløk. Dette er ordentlig fast food, for dette tar ikke lang tid å lage.

 Ingredienser (4 burgere)

 • 400 g skrei
 • 1 ts salt
 • ¾ dl potetmel
 • ¼ ts pepper
 • 1 ½ dl melk
 • 200 g fetaost
 • 3 ss creme fraiche
 • 1 ss persille, finhakket
 • 2-3 dråper sitronsaft
 • 4 ss majones
 • chilisaus
 • spinat
 • agurk
 • syltet rødløk (trykk her for oppskrift)
 • 4 hamburgerbrød (trykk her for oppskrift)

Fiskeburger er kjempegodt og ikke minst veldig barnevennlig. Her har jeg laget noen fiskekaker av sesongens skrei. Fiskeburgeren er servert med spinat, en deilig krem av fetaost, toppet med sprø agurk og syrlig syltet rødløk. Dette er ordentlig fast food, for dette tar ikke lang tid å lage.

Del opp skreien i litt grove biter og ha de over i en foodprosessor sammen med salt. Kjør dette til en seig masse. Ha i pepper og potetmel og kjør farsen til dette er godt blandet. Spe i melk, litt etter litt mens foodprosessoren går. Del farsen i fire like store biter og form disse til store fiskekaker. Stekes i ca 4 minutter på hver side på middels varme i en panne med litt olje, til de er gylne og gjennomstekte. Mens du steker fiskekakene, kan du lage fetaostkremen. Ha fetaost, creme fraiche, persille og sitronsaft i en foodprosessor, kjør dette til en glatt masse. Blir massen for tørr og tykk kan du spe den ut med litt melk. Smak til med salt og pepper.  Ha majones og chilisaus i en bolle. Her justerer du styrken etter hvor sterkt du liker det. Varm opp burgerbrødene, enten i en tørr stekepanne eller i ovnen. Legg noen spinatblader på bunnen, smør så fetaostkremen utover. Legg på fiskekaken, så litt agurk og løk før du avslutter med litt chilimajones. Serveres gjerne med stekte potetbåter eller lignende.

Fiskeburger er kjempegodt og ikke minst veldig barnevennlig. Her har jeg laget noen fiskekaker av sesongens skrei. Fiskeburgeren er servert med spinat, en deilig krem av fetaost, toppet med sprø agurk og syrlig syltet rødløk. Dette er ordentlig fast food, for dette tar ikke lang tid å lage.

Er du glad i sjømat? Trykk på bildene under for å komme rett til mine beste fiskeoppskrifter

Det er ikke alltid jeg har tid eller lyst til å lage paibunnen selv og jeg er ikke så veldig glad i de ferdigbunnene man får kjøpt. Filodeig fungerer suverent og smaker kjempegodt. Denne paien laget jeg med laks, asparges og min favorittost som er Västerbottenost fra Sverige.
Rask pai med laks, asparges og Västerbottenost
Poke er en sjømatsalat som stammer fra Hawaii. Den består som regel av  kald ris, forskjellige grønnsaker og rå fisk eller skalldyr. Du kan eksperimentere deg frem til din favoritt ved å benytte forskjellige grønnsaker, spennende toppinger og forskjellige typer sjømat. I denne har jeg byttet ut risen med byggryn, og jeg har marinert Salmalaks i en smakfull marinade.
Pokebowl med byggryn
Jeg blir aldri lei av pizza, det at du kan variere en pizza i det uendelige gjør at du kan spise en ny pizza hver dag resten av ditt liv. Denne varianten med Västerbottenost, som er min absolutte favorittost og rognkjeksrogn, synes jeg definitivt du bør lage og spise mer enn en gang. Det høres litt merkelig ut med rogn på pizza, men det smaker helt fantastisk. Jeg lover! Denne oppskriften gir deig til 4 pizzaer, så kan du variere litt. Det er ingen grunn til å lage fire like pizzaer.
Pizza med rognkjeksrogn
%d bloggers like this: