Pariserpizza er en skikkelig retroklassiker. Mamma pleide å lage pariserpizzaer og legge de i fryseren, så hadde jeg enkel og rask mat når jeg kom hjem fra skolen. Mine pariserpizzaer er fylt med kjøttdeig, løk og champignon i en tomatsaus. Det smaker kjempegodt og smakene drar meg rett tilbake til barndommen. 

Pariserpizza

Pariserpizza er en skikkelig retroklassiker. Mamma pleide å lage pariserpizzaer og legge de i fryseren, så hadde jeg enkel og rask mat når jeg kom hjem fra skolen. Mine pariserpizzaer er fylt med kjøttdeig, løk og champignon i en tomatsaus. Det smaker kjempegodt og smakene drar meg rett tilbake til barndommen.

Pariserpizza er en skikkelig retroklassiker. Mamma pleide å lage pariserpizzaer og legge de i fryseren, så hadde jeg enkel og rask mat når jeg kom hjem fra skolen. Mine pariserpizzaer er fylt med kjøttdeig, løk og champignon i en tomatsaus. Det smaker kjempegodt og smakene drar meg rett tilbake til barndommen. 

 Ingredienser (4 stk)

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 rødløk, grovhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 5-6 stk champignon, delt i små båter
  • ½ boks knuste tomater
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 ts sukker
  • salt & pepper
  • 2 baguetter, delt i to på langs
  • 4 dl revet ost

Pariserpizza er en skikkelig retroklassiker. Mamma pleide å lage pariserpizzaer og legge de i fryseren, så hadde jeg enkel og rask mat når jeg kom hjem fra skolen. Mine pariserpizzaer er fylt med kjøttdeig, løk og champignon i en tomatsaus. Det smaker kjempegodt og smakene drar meg rett tilbake til barndommen. 

Sett stekeovnen på 200 grader. Brun kjøttdeig i en panne, på middels høy varme. Ha i løk, hvitløk og sopp. La dette surre i noen minutter, til løken og soppen begynner å bli myk. Hell over tomatene, ha i oregano og sukker. Gi det et oppkok og la det småputre i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Fordel fyllet utover baguettene, dryss over ost tilslutt. Stekes i ca 10 minutter, til osten har smeltet og begynner å bli gyllen.

Tips: Pakk inn pariserpizzaene stykkvis og frys de ned, uten at du har stekt de. Blir du fysen på kveldskos eller har lyst på en rask middag så tar du de ut, lar de tine litt på kjøkkenbenken og så steker du de på vanlig måte.

Pariserpizza er en skikkelig retroklassiker. Mamma pleide å lage pariserpizzaer og legge de i fryseren, så hadde jeg enkel og rask mat når jeg kom hjem fra skolen. Mine pariserpizzaer er fylt med kjøttdeig, løk og champignon i en tomatsaus. Det smaker kjempegodt og smakene drar meg rett tilbake til barndommen. 

Har du lyst på tradisjonell flat pizza, trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pizza margherita
Jeg blir aldri lei av pizza, det at du kan variere en pizza i det uendelige gjør at du kan spise en ny pizza hver dag resten av ditt liv. Denne varianten med Västerbottenost, som er min absolutte favorittost og rognkjeksrogn, synes jeg definitivt du bør lage og spise mer enn en gang. Det høres litt merkelig ut med rogn på pizza, men det smaker helt fantastisk. Jeg lover! Denne oppskriften gir deig til 4 pizzaer, så kan du variere litt. Det er ingen grunn til å lage fire like pizzaer.
Pizza med rognkjeksrogn og västerbottenost
Pizza er noe av det beste som finnes. Det at du kan ha absolutt hva som helst på en pizza, gjør at du kan spise en ny pizza hver dag resten av ditt liv, uten å spise den samme to ganger. Pizza i prinsippet bare en brøddeig med topping, altså en en brødskive med pålegg. Så da vil jeg gjerne slå et slag for pizza til frokost. Her er en variant med egg, bacon, saftige tomater og litt spinat. 
Frokostpizza med egg og bacon
%d bloggers like this: