Jeg elsker kjøttfri mat, der jeg ikke savner kjøtt. Dette er en slik rett. Dette er en fantastisk god vegetarnacho, hvor jeg har byttet ut kjøttdeigen med linser og bønner. Det smaker minst like godt. Sammen med tacokrydder, chili, hvitløk ost og litt gøyal topping er dette et tacomåltid en fredag verdig.

Vegetarnachos

Jeg elsker kjøttfri mat, der jeg ikke savner kjøtt. Dette er en slik rett. Dette er en fantastisk god vegetarnacho, hvor jeg har byttet ut kjøttdeigen med krydderstekte linser og bønner. Sammen med tacokrydder, chili, hvitløk ost og litt gøyal topping er dette et tacomåltid en fredag verdig.

Jeg elsker kjøttfri mat, der jeg ikke savner kjøtt. Dette er en slik rett. Dette er en fantastisk god vegetarnacho, hvor jeg har byttet ut kjøttdeigen med linser og bønner. Det smaker minst like godt. Sammen med tacokrydder, chili, hvitløk ost og litt gøyal topping er dette et tacomåltid en fredag verdig.

Ingredienser

 • 1 rødløk, i tynne båter
 • 3 fedd hvitløk, finhakket
 • 1-2 stk rød chili, finsnittet (spar litt til topping)
 • 200 g bønner
 • 200 g linser
 • 2-3 ss tacokrydder (trykk her for å se hvordan du kan lage hjemmelaget tacokrydder)
 • 200 g nachochips
 • 150 g ost, revet
 • koriander, hele blader
 • lime, delt i båter
 • vårløk, finsnittet

Jeg elsker kjøttfri mat, der jeg ikke savner kjøtt. Dette er en slik rett. Dette er en fantastisk god vegetarnacho, hvor jeg har byttet ut kjøttdeigen med linser og bønner. Det smaker minst like godt. Sammen med tacokrydder, chili, hvitløk ost og litt gøyal topping er dette et tacomåltid en fredag verdig.

Sett ovnen på 200 grader. Ha rødløk, hvitløk og chili i en varm panne, med litt nøytral olje. La dette surre i noen minutter, til løken begynner å bli myk. Tilsett linser og bønner, stek dette i noen minutter, tilsett tacokrydder og bland godt. Sett stekepannen til side. Fordel nachochips i en langpanne, eller en ildfast form. Spre bønner, linser og løk utover nachochipsen og dryss tilslutt over litt ost. Stekes midt i ovnen i ca 10-15 minutter eller til osten er smeltet. Pass på, så ikke nachochipsen blir svidd. Det smaker ikke særlig godt. Ta ut nachoen når den er klar. Dryss over litt vårløk, chili og koriander, legg noen limebåter rundt omkring. Serveres gjerne med en salsa, litt rømme og guacamole.

Jeg elsker kjøttfri mat, der jeg ikke savner kjøtt. Dette er en slik rett. Dette er en fantastisk god vegetarnacho, hvor jeg har byttet ut kjøttdeigen med linser og bønner. Det smaker minst like godt. Sammen med tacokrydder, chili, hvitløk ost og litt gøyal topping er dette et tacomåltid en fredag verdig.

Tips: Hvis du vil ha litt flere grønnsaker i nachoen din, kan du f.eks tilsette mais, paprika, syltet jalapeño eller det du måtte ha for hånden, når du steker løken.

Ha et hyggelig måltid

Har du lyst til å se andre tex-mex inspirerte retter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Jeg postet for en tid siden et innlegg om svinekjaketaco, hvis det blir for fjernt fra den tradisjonelle fredagstacoen med kjøttdeig blandet med tacokrydder så er denne oppskriften noe for deg. Dette tacokrydderet lager enkelt og rask selv. Resultatet blir knallgodt.
hjemmelaget tacokrydder
Svinekjake taco
svinekjake taco
Syltet rødløk
syltet rødløk med chili og oregano
Tostadas er en mexicansk/latinamerikansk måte å servere en rett på. Ordet er spansk og betyr rett og slett ristet. Altså at retten inneholder en ristet eller fritert del, som er et av hovedelementene. Her har jeg fritert helt vanlige potetlomper slik at de blir en slags nacho. Disse har jeg toppet med en silkemyk avocadokrem, terninger av rå salmalaks og epler. Dette er skikkelig snadder.
tostadas med laks og avocadokrem

 

 

%d bloggers like this: