Choripán er en veldig populær street food rett fra Argentina, men den er populær i store deler av Sør-Amerika. Retten er rett og slett en pølse i brød. Derav navnet, som er en sammensetning av chorizo og pan (brød på spansk). Retten blir vanligvis servert med en eller annen saus, hvor chimichurri er det folk vanligvis velger. Prøv å lag choripán med chimihurri du også, hvis du har lyst på en ny vri på den tradisjonelle pølsa i brød.

Choripán med chimichurri – Argentinsk street food

Choripán er en veldig populær street food rett, som i utgangpunktet stammer fra Argentina. Du vil dog møte den i store deler av Sør-Amerika. Retten er rett og slett en pølse i brød. Derav navnet, som er en sammensetning av chorizo og pan (brød på spansk). Retten blir vanligvis servert med en eller annen saus, hvor chimichurri er det folk vanligvis velger. Prøv å lag choripán med chimihurri du også, hvis du har lyst på en ny vri på den tradisjonelle pølsa i brød.

Choripán er en veldig populær street food rett fra Argentina, men den er populær i store deler av Sør-Amerika. Retten er rett og slett en pølse i brød. Derav navnet, som er en sammensetning av chorizo og pan (brød på spansk). Retten blir vanligvis servert med en eller annen saus, hvor chimichurri er det folk vanligvis velger. Prøv å lag choripán med chimihurri du også, hvis du har lyst på en ny vri på den tradisjonelle pølsa i brød.

Ingredienser (4 pors)

Stek eller grill noen ordentlig gode pølser, gjerne noen godt krydrede. Jeg har brukt pepperonipølse fra Annis´pølsemakeri i Mathallen som er en av mine favoritter, men bruk de pølsene du liker og har tilgjengelig. Del baguettene, ved at du skjærer nesten helt igjennom, slik vanlige pølsebrød er delt. Legg to pølser i hver baguette, avslutt med noen rause skjeer med chimichurri og så er det bare begynne å spise.

Tips: Hvis du ønsker å gjøre noe ekstra så kan du tilsette till pico de gallo eller syltet rødløk

Choripán er en veldig populær street food rett fra Argentina, men den er populær i store deler av Sør-Amerika. Retten er rett og slett en pølse i brød. Derav navnet, som er en sammensetning av chorizo og pan (brød på spansk). Retten blir vanligvis servert med en eller annen saus, hvor chimichurri er det folk vanligvis velger. Prøv å lag choripán med chimihurri du også, hvis du har lyst på en ny vri på den tradisjonelle pølsa i brød.

Ha et hyggelig måltid

 

Ønsker du å se flere oppskrifter på gøyalt tilbehør til pølsene? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Dette tror jeg er mitt nye favoritttilbehør, rødløksmarmeladen er så alsidig, den kan brukes til så utrolig mye. Mørk, intens, søt, syrlig og kryddret, her får du nesten hele smaksspektreret i et lite glass. Rødløksmarmelade er kjempegodt tilbehør til pølsa, du kan ha det på ostefatet, den passer supert som topping på posteier, roastbiff, ribbe, stek, biff, du kan ha den på pizza og på mye mye mer.
rødløksmarmelade
Jeg var nylig innom Aukrust gard og urteri, en biodynamisk gård like utenfor Lom nylig. På gårdsutsalget der kjøpte jeg meg en nydelig knutekål. Og jeg bestemte meg med en gang for at dette skulle bli en coleslaw, eller knutekålslaw for å være mer nøyaktig. Resultatet ble kjempebra.
knutekålslaw
Agurksalaten er for mange standard tilbehør til kokt laks, det er den for meg også. Men den har så mange andre bruksområder. I Danmark så bruker man den gjerne på pølser og som tilbehør til helstekt kylling, svenskene har den gjerne til kjøttboller.
syltet agurk
Det er sesong for norsk blomkål, men grunnet det varme og tørre sommeren så har tonnevis med blomkål blitt ødelagt. Blomkål har vært litt vanskelig å få tak i, og du har  måtte regne med å betale mer enn du vanligvis gjør. Nå virker det som situasjonen har normalisert seg litt. Norske epler er også i sesong. Jeg har kombinert disse to ingrediensene og laget denne gode remouladen. Den smaker veldig godt brødskiva, eller som tilbehør til fisk, svin eller kylling.
remoulade med blomkål og epler
%d bloggers like this: