Pico de gallo eller salsa fresca er en meksikansk tomatsalsa. Den er et friskt og syrlig innslag på en hot taco. Den er kjempeenkel, den er superrask å lage og den smaker mye bedre en tomatsalsaen du kjøper på glass. Prøv å lag pico de gallo og fredagstacoen blir en enda hyggeligere opplevelse.

Pico de gallo – Meksikansk tomatsalsa

Pico de gallo eller salsa fresca, er en meksikansk tomatsalsa. Den er et friskt og syrlig innslag på en spicy taco. Den er veldig enkel, den er superrask å lage og den smaker mye bedre en tomatsalsaen du kjøper på glass. Prøv å lag pico de gallo og tacoen blir en enda hyggeligere opplevelse. Skal du ikke ha taco? Lag den uansett og bruk den på pølser, som tilbehør til kjøtt, fisk eller kylling.

Pico de gallo eller salsa fresca er en meksikansk tomatsalsa. Den er et friskt og syrlig innslag på en hot taco. Den er kjempeenkel, den er superrask å lage og den smaker mye bedre en tomatsalsaen du kjøper på glass. Prøv å lag pico de gallo og fredagstacoen blir en enda hyggeligere opplevelse.

Ingredienser (4 pors)

  • 3-4 store og fine tomater, grovhakket. (fjern den bløte «innmaten» før du hakker tomatene)
  • ½ rødløk, finhakket
  • 1 grønn chili, finsnittet
  • ½ lime, saften
  • 1 håndfull koriander, grovhakket
  • salt

Pico de gallo eller salsa fresca er en meksikansk tomatsalsa. Den er et friskt og syrlig innslag på en hot taco. Den er kjempeenkel, den er superrask å lage og den smaker mye bedre en tomatsalsaen du kjøper på glass. Prøv å lag pico de gallo og fredagstacoen blir en enda hyggeligere opplevelse.

Ha tomater, rødløk, chili, limesaft og koriander over i en bolle. Vend dette sammen. Smak til med salt. Kan spises med en gang, men smaker enda bedre om den får stå på benken og hvile i 10-15 minutter før servering.

Pico de gallo eller salsa fresca er en meksikansk tomatsalsa. Den er et friskt og syrlig innslag på en hot taco. Den er kjempeenkel, den er superrask å lage og den smaker mye bedre en tomatsalsaen du kjøper på glass. Prøv å lag pico de gallo og fredagstacoen blir en enda hyggeligere opplevelse.

Ha et hyggelig måltid

Har du lyst til å se flere tex-mexinspirerte oppskrifter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Svinekjake taco
Svinekjake taco
Jeg postet for en tid siden et innlegg om svinekjaketaco, hvis det blir for fjernt fra den tradisjonelle fredagstacoen med kjøttdeig blandet med tacokrydder så er denne oppskriften noe for deg. Dette tacokrydderet lager enkelt og rask selv. Resultatet blir knallgodt.
Hjemmelaget tacokrydder
Vi spiser mye skrei om dagen hjemme, her har jeg gjort skreien meksikansk og laget en fisketaco. Jeg har laget en enkel krydderblanding, med blant annet spisskummen og chipotle, som er kjente smaker fra en taco. For å gjøre tacoen noe litt utenom det vanlige har jeg laget en kiwisalsa.
Fisketaco med kiwisalsa
%d bloggers like this: