Enkle, forholdsvis raske retter som smaker skikkelig godt er alltid en slager. Som en ekstra bonus trenger du bare en panne/gryte så det blir nesten ikke oppvask heller. Denne gryteretten med kylling, poteter, løk og broccoli i sennepssaus kan fort bli en favoritt i en travel hverdag.

Kylling i sennepssaus

Enkle, forholdsvis raske retter som smaker skikkelig godt er alltid en slager. Som en ekstra bonus trenger du bare en panne/gryte så det blir nesten ikke oppvask heller. Denne gryteretten med kylling, poteter, løk og broccoli i sennepssaus kan fort bli en favoritt i en travel hverdag.

 Ingredienser (4 pors)

  • 3 stk kyllingbryst, delt i store terninger
  • 500 g poteter, delt i terninger på ca 2×2 cm
  • 1 rødløk, delt i tynne båter
  • 2 ss grov sennep
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ½ dl kyllingkraft
  • ½ dl hvitvin (kan erstattes med vann og 1 ss hvitvinseddik)
  • 1 ss estragon, finhakket + noen hele estragonblader til pynt
  • 200 g broccolini (kan erstattes med broccoli)
  • salt & pepper

Enkle, forholdsvis raske retter som smaker skikkelig godt er alltid en slager. Som en ekstra bonus trenger du bare en panne/gryte så det blir nesten ikke oppvask heller. Denne gryteretten med kylling, poteter, løk og broccoli i sennepssaus kan fort bli en favoritt i en travel hverdag.

Brun kyllingen i litt olje, i noen minutter, i en varm gryte eller stekepanne, med høye kanter. Kyllingen skal være nesten gjennomstekt. Ta ut kyllingen og legg til side. Ha poteter og løk i pannen og la dette surre i et par minutter. Tilsett hvitvin og la det koke nesten inn. Når hvitvinen har kokt nesten helt inn, tilsetter du sennep og kyllingkraft. Gi det et oppkok. Tilsett en liten klype salt og litt pepper. Skru ned varmen og la det småkoke under lokk til potetene er nesten helt møre (koketiden varierer litt ut ifra hvilken type poteter du bruker). Tilsett estragon, vend kyllingen inn i sausen og legg broccolinien på toppen. Legg på lokket og la det stå i noen minutter til. Når kyllingen er gjennomvarm og broccolien og potetene er møre er det klart til servering. Tilsett en liten splash kokende vann, hvis sausen har blitt litt tørr. Smak til med litt mer salt og pepper om nødvendig. Avslutt med noen hele estragonblader.

Enkle, forholdsvis raske retter som smaker skikkelig godt er alltid en slager. Som en ekstra bonus trenger du bare en panne/gryte så det blir nesten ikke oppvask heller. Denne gryteretten med kylling, poteter, løk og broccoli i sennepssaus kan fort bli en favoritt i en travel hverdag.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å se andre oppskrifter med kylling? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Hjemme hos oss går det veldig mye pasta. Pasta og pesto, spaghetti carbonara, spaghetti bolognese, lasagne osv.. I sommer har det også gått mye av pastasalater. Denne pastasalaten har vært med oss på picnic i parken et par ganger, restene har tvillingene fått med seg i barnehagen neste dag.  
kremet pastasalat med kylling og chorizo

Søte, litt spicy og klissete kyllinglår med asiatiske smaker. Servert med en liten kålsalat og litt ris er et skikkelig smakfullt festmåltid som du lager ganske så raskt.
klissete asiatiske kyllinglår med kålsalat
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
kyllingfrikassé

 

%d