Hollandaise er en saus som skremmer mange, men du har ingen grunn til å frykte denne nydelige sausen. Den krever litt oppmerksomhet når du holder på, men har du først fått den til ett par ganger, er dette en saus du kommer til å lage ofte. Hvis du har laget hjemmelaget majones, så vil du kjenne igjen teknikken, den eneste reelle forskjellen er at du jobber med varme når du lager en hollandaisesaus. Hollandaise er en fantastisk saus til sjømat, dampede asparges eller andre grønnsaker for den saks skyld. Har du en hollandaise klar, så er du bare et posjert egg unna brunchen over alle bruncher, nemlig eggs benedict. Dette er en forenklet versjon av hollandaisen. Jeg gidder ikke å lage essensen og jeg gidder ikke en gang å skille smøret. 

Hollandaise

Hollandaise er en saus som skremmer mange, men du har ingen grunn til å frykte denne nydelige sausen. Den krever litt oppmerksomhet når du holder på, men har du først fått den til ett par ganger, er dette en saus du kommer til å lage ofte. Har du laget hjemmelaget majones, vil du kjenne igjen teknikken. Den eneste reelle forskjellen, er at du lager hollandaise, jobber du med varme. Hollandaise er en fantastisk saus til sjømat, dampede asparges eller andre grønnsaker for den saks skyld. Har du en hollandaise klar, så er du bare et posjert egg unna brunsjen over alle brunsjer, nemlig eggs benedict. Dette er en forenklet versjon av hollandaisen. Jeg gidder ikke å lage essensen og jeg gidder ikke en gang å skille smøret.

Hollandaise er en saus som skremmer mange, men du har ingen grunn til å frykte denne nydelige sausen. Den krever litt oppmerksomhet når du holder på, men har du først fått den til ett par ganger, er dette en saus du kommer til å lage ofte. Hvis du har laget hjemmelaget majones, så vil du kjenne igjen teknikken, den eneste reelle forskjellen er at du jobber med varme når du lager en hollandaisesaus. Hollandaise er en fantastisk saus til sjømat, dampede asparges eller andre grønnsaker for den saks skyld. Har du en hollandaise klar, så er du bare et posjert egg unna brunchen over alle bruncher, nemlig eggs benedict. Dette er en forenklet versjon av hollandaisen. Jeg gidder ikke å lage essensen og jeg gidder ikke en gang å skille smøret. 

Ingredienser

  • 4 eggeplommer
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 400 g smeltet smør
  • sitronsaft
  • salt & pepper (helst hvit pepper)
  • noen dråper vann

Hollandaise lages over et vannbad. Ha litt vann i en kjele og gi dette et oppkok. Legg en glassbolle som tåler varme på kjelen. Pass på at vannet ikke er i kontakt med glassbollen. Skru av platen og trekk kjelen til siden. Ha eggeplommer, sennep og eddik i bollen og visp dette godt sammen. Tilsett smør i en tynn stråle, mens du visper konstant. Det er viktig at du tar deg god tid, har du i for mye smør om gangen kommer sausen til å skille seg. Når du har vispet inn alt smøret smaker du til sausen med noen dråper med sitronsaft, jeg liker å ta i en del for å balansere ut den fete smaken fra smøret. Smak også til med salt og pepper. Blir sausen for tykk, tilsetter du noen dråper med kaldt vann. Serveres straks.

Hollandaise er en saus som skremmer mange, men du har ingen grunn til å frykte denne nydelige sausen. Den krever litt oppmerksomhet når du holder på, men har du først fått den til ett par ganger, er dette en saus du kommer til å lage ofte. Hvis du har laget hjemmelaget majones, så vil du kjenne igjen teknikken, den eneste reelle forskjellen er at du jobber med varme når du lager en hollandaisesaus. Hollandaise er en fantastisk saus til sjømat, dampede asparges eller andre grønnsaker for den saks skyld. Har du en hollandaise klar, så er du bare et posjert egg unna brunchen over alle bruncher, nemlig eggs benedict. Dette er en forenklet versjon av hollandaisen. Jeg gidder ikke å lage essensen og jeg gidder ikke en gang å skille smøret. 

Tips: Skulle uhellet være ute og sausen skiller seg så kan sausen reddes. Ha en eggeplomme i en ny bolle og plasser den over vannbadet. Tilsett så den skilte sausen i en tynn stråle, mens du pisker for harde livet.

Tips 2: Tilsetter finhakket estragon og kjørvel har du en béarnaise du kan servere til for eksempel en god biff.

Ha et hyggelig måltid

 

Har du prøvd å lage majones? Trykk på bildet under for å komme rett til oppskriften

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
hjemmelaget majones
%d bloggers like this: