Falukorv er en svensk klassiker. Her har jeg gratinert falukorven med litt sennep og ost, i en form med en rask og smakfull tomat og paprikasaus. Dette er en enkel og rask middag du lager i en fei. En helt suveren hverdagsmiddag.

Gratinert falukorv i paprika og tomatsaus

Falukorv er en svensk klassiker. Her har jeg gratinert falukorven, med litt sennep og ost i en form, med en rask og smakfull tomat og paprikasaus. Dette er en enkel og rask middag, som du lager i en fei. En helt suveren hverdagsmiddag.

Falukorv er en svensk klassiker. Her har jeg gratinert falukorven med litt sennep og ost, i en form med en rask og smakfull tomat og paprikasaus. Dette er en enkel og rask middag du lager i en fei. En helt suveren hverdagsmiddag.

Ingredienser (4 pors)

 • 2 stk rødløk, delt i to og finssnittet
 • 2 stk rød paprika, delt i to og finsnittet
 • ½ rød chili, finhakket
 • 1 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 ts røkt paprikapulver (kan erstattes med vanlig paprikapulver)
 • 1 ts oregano
 • 1 ss tomatpuré
 • 500g passata (kan erstattes med knuste tomater på boks)
 • 1 ts sukker
 • salt & pepper
 • 1 stk falukorv, ca 500g
 • 2 ss dijonsennep
 • 150 g revet ost, gjerne en med litt smak
 • bladpersille, finhakket

Falukorv er en svensk klassiker. Her har jeg gratinert falukorven med litt sennep og ost, i en form med en rask og smakfull tomat og paprikasaus. Dette er en enkel og rask middag du lager i en fei. En helt suveren hverdagsmiddag.

Sett ovnen på 225 grader. Ha rødløk, paprika, chili og hvitløk i en panne med litt olje. La det surre i noen minutter til løken og paprikaen har blitt myk. Tilsett tomatpuré, oregano og paprikapulver og la dette surre i en minutts tid. Tilsett passata og sukker. Gi dette et oppkok og smak til med salt og pepper. La sausen putre i noen minutter. Mens sausen står og putrer så begynner du på falukorven. Skjær ca 1 cm tykke skiver, nesten helt igjennom pølsa. Falukroven skal henge sammen i bunnen. Smør sennep og dytt litt ost ned i hver sprekk. Hell sausen over i en ildfast for og legg falukorven på toppen. Stekes i ovnen i ca 20 minutter, til osten har smeltet og blitt gyllen. Serveres gjerne med potetmos eller ris.

Falukorv er en svensk klassiker. Her har jeg gratinert falukorven med litt sennep og ost, i en form med en rask og smakfull tomat og paprikasaus. Dette er en enkel og rask middag du lager i en fei. En helt suveren hverdagsmiddag.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å se oppskrifter på andre raske og enkle hverdagsfavoritter? Trykk på bildene under for å komme rett til oopskriftene

 Hvis du begynner å bli litt lei av julemat så bør du sjekke ut denne oppskriften. One pot wonders er en helt genial måte å lage mat på. Prinsippet er at du skal lage en skikkelig smakfull middag hvor alt går oppi samme gryten. Da blir det minimalt med oppvask og arbeidsinnsatsen du legger ned blir også minimal. Dette passer perfekt i julen hvor man kanskje ikke har lyst til å stå timesvis på kjøkkenet. Her har jeg laget en one pot pasta med tomatsaus som inneholder spinat og chorizo, jeg har toppet herligheten med mozzarella. Jeg har brukt min Le Creuset stekegryte som passer perfekt til å lage one pot pasta.
one pot pasta med chorizo og mozzarella
Er du glad rask, digg og enkel mat? Woking er en genial måte å lage mat på, og du kan variere i det uendelige. Bruk de grønnsakene du har, eller de grønnsakene du liker best. Tilsett litt kjøtt, eller lage den vegetar. Vend inn ris eller nudler, eller server dette som tilbehør. Nesten alt kan wokes og du trenger slettes ingen wok for å woke. Bruk en stor stekepanne med høye kanter eller en gryte. Her er en standard variant med en saus basert på østerssaus. En smak du sikkert kjenner igjen.
kyllingwok med nudler
Det er ikke alltid jeg har tid eller lyst til å lage paibunnen selv og jeg er ikke så veldig glad i de ferdigbunnene man får kjøpt. Filodeig fungerer suverent og smaker kjempegodt. Denne paien laget jeg med laks, asparges og min favorittost som er Västerbottenost fra Sverige.
rask laksepai med asparges og västerbottenost
Lammesesongen er godt i gang og butikkene bugner av lam i alle fasonger. Siden vi er en kjøttdeignasjon, så ble årets første lammerett indiske kjøttboller av lammekjøttdeig. Krydret med varme indiske krydderier, hvitløk, ingefær og koriander så ble dette ordentlig godt. Kjøttbollene ble servert i en indisk saus proppfull av smak og servert sammen med ris, plommechutney, raita og papadums.
indiske kjøttboller
%d bloggers like this: