Eggs benedict tror jeg må være verdens beste eggerett. Asparges, røkt skinke, posjert egg på en deilig skive smørstekt brød, toppet med deilig hollandaisesaus. Jeg får vann i munnen bare av å tenke på det. Her er det mye som skjer på en gang, så det er lurt å gjøre alt klart på forhånd. Hva med å imponere familien, med eggs benedict til helgebrunchen?

Eggs benedict – verdens beste eggerett?

Eggs benedict tror jeg må være verdens beste eggerett. Asparges, røkt skinke, posjert egg på en deilig skive smørstekt brød, toppet med silkemyk hollandaisesaus. Jeg får vann i munnen bare av å tenke på det. Her er det mye som skjer på en gang, så det er lurt å gjøre alt klart på forhånd. Hva med å imponere familien, med eggs benedict til helgebrunchen?

Ingredienser (4 pors)

  • 12 stk asparges, knekk av den nederste delen
  • 8 skiver god skinke, jeg foretrekker røkt skinke
  • 4 skiver med lyst brød
  • smør, til steking av brød og til koking av asparges
  • 4 egg, det er viktig at eggene er så ferske som mulig
  • eddik
  • hollandaisesaus (trykk her for oppskrift, bruk halv oppskrift)
  • gressløk, finsnittet

Eggs benedict tror jeg må være verdens beste eggerett. Asparges, røkt skinke, posjert egg på en deilig skive smørstekt brød, toppet med deilig hollandaisesaus. Jeg får vann i munnen bare av å tenke på det. Her er det mye som skjer på en gang, så det er lurt å gjøre alt klart på forhånd. Hva med å imponere familien, med eggs benedict til helgebrunchen?

Det kan være lurt å lage hollandaisesausen på forhånd, oppbevar den gjerne på en termos så holder den seg varm. Bruk en utstikker eller et vannglass til å stikke ut runde skiver med brød på ca 8 cm i diameter. Stek disse på middels høy varme i en panne, med godt med smør. Når brødskivene er gylne, legger du de på en rist. Tørk gjerne av overskytende fett. Finn frem en stor kjele til å posjere eggene i. Fyll den opp med vann, la vannet stå ca 10 cm opp fra bunnen. Tilsett 0.2 dl eddik pr liter vann. Gi dette et oppkok og la det fosskoke litt, før du skrur ned varmen. Vannet skal så vidt simre. Finn også frem en mindre kjele, til aspargesen. Kok opp vann, du behøver bare akkurat nok til å dekke aspargesen, et par cm over bunnen er nok. Tilsett rikelig med salt (ca toppet ss pr liter vann) og en generøs klatt med smør. For å gjøre det lettere for deg selv, kan du knekke eggene i hver sin lille skål, så de er klare til å helles i kjelen. Bruk en sleiv og rør rundt for å lage en liten virvel i vannet. Hell ett egg om gangen ned i kjelen, raskt, men forsiktig. Eggene behøver ca 4 minutter, litt avhengig av størrelsen. Når egget er ferdig løfter du det forsiktig ut med en hullsleiv. Tørk det forsiktig og plukk av løse tråder med eggehvite. Samtidig mens eggene ligger i vannet og simrer så begynner du på aspargesen. Ha aspargesen i det kokende vannet, la dette koke i ca 2-3 min. Plukk ut aspargesen og rist/tørk av vannet. Fordel aspargesen utover brødskivene, legg på to skiver skinke på hvert brød, legg ett egg på hver brødskive. Hell over en raus skje med hollandaisesaus før du avslutter med et lite dryss finsnittet gressløk. Serveres med en gang.

Eggs benedict tror jeg må være verdens beste eggerett. Asparges, røkt skinke, posjert egg på en deilig skive smørstekt brød, toppet med deilig hollandaisesaus. Jeg får vann i munnen bare av å tenke på det. Her er det mye som skjer på en gang, så det er lurt å gjøre alt klart på forhånd. Hva med å imponere familien, med eggs benedict til helgebrunchen?

Ha et hyggelig måltid

Har du lyst til å se flere oppskrifter på ting til helgebrunchen? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Jeg er veldig glad i påleggssalater og har vokst opp med italiensk salat som en betydelig del av kostholdet. Etterhvert som jeg ble eldre og interessen for mat vokste, begynte jeg å lage påleggssalater selv. Denne raske og enkle oppskriften gi deg en kjempegod tunfisksalat bare på få minutter.
tunfisksalat
Skal du unne deg noe godt til frokosten så gjør du klokt i å lage arme riddere. Det går kjapt, det er enkelt og det er veldig godt.
arme riddere
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
grove pannekaker med stekt banan og bacon
Croque monsieur er opprinnelig en fransk rett som ble servert som snacks på caféer etc. Brød, med ostesaus, ost og skinke, dette er gode saker.
croque monsieur 
%d bloggers like this: