Grove pizzasnurrer er et perfekt lite måltid, det er alltid superpopulært når disse morsomme pizzaene dukker opp i matboksen. Her har du en enkel variant med skinke, men du kan selvsagt putte hva som helst inn i pizzasnurrene. Disse kan fint fryses ned om du ønsker å ha noen på lager.

Grovere pizzasnurrer med skinke

Grove pizzasnurrer er et perfekt lite måltid, det er alltid superpopulært når disse morsomme pizzaene dukker opp i matboksen. Her har du en enkel variant med skinke, men du kan selvsagt putte hva som helst inn i pizzasnurrene. Disse kan fint fryses ned om du ønsker å ha noen på lager. Pizzasnurrer er supert som en liten kveldssnack, ha de til middag med en liten salat, perfekt som turmat  eller legg de i piknikkurven.

Grove pizzasnurrer er et perfekt lite måltid, det er alltid superpopulært når disse morsomme pizzaene dukker opp i matboksen. Her har du en enkel variant med skinke, men du kan selvsagt putte hva som helst inn i pizzasnurrene. Disse kan fint fryses ned om du ønsker å ha noen på lager.

Ingredienser (ca 16 stk)

 • 5 dl hvetemel
 • 7 dl sammalt hvete fin
 • 1 pk tørrgjær
 • ¾ ts salt
 • 1 ts salt
 • 5 dl vann
 • 2 dl pizzasaus
 • 200 g skinke, finsnittet
 • 220 g ost, revet
 • 2 ss frisk basilikum, grovhakket
 • tørket oregano

Grove pizzasnurrer er et perfekt lite måltid, det er alltid superpopulært når disse morsomme pizzaene dukker opp i matboksen. Her har du en enkel variant med skinke, men du kan selvsagt putte hva som helst inn i pizzasnurrene. Disse kan fint fryses ned om du ønsker å ha noen på lager.

Sett ovnen på 225 grader. Ha alt det tørre i en bolle og bland godt. Ha i vannet og begynn eltingen. En kjøkkenmaskin med eltekrok er å foretrekke. Eltes på lav hastighet i ca 15 minutter. Dekk til bollen med et kjøkkenhåndkle, plast eller et lokk. Sett bollen et lunt sted, i ca 30 minutter. Hvelv deigen utover en melet benk. Kjevle deigen ut, til den er ca 30×50 cm. Smør pizzasausen utover bunnen, dryss over skinke, basililkum og avslutt med ca ¾ deler av osten. Resten av osten skal spares til senere. Nå skal du rulle sammen deigen til en stor og tykk pølse. Del opp deigpølsen i ca 2 cm tykke skiver, med en kniv eller deigskrape. Legg pizzasnurrene flatt på et stekebrett med bakepapir, fordel resten av osten utover pizzasnurrene. Gi pizzasnurrene et lite dryss med tørket oregano. Sett brettet midt i ovnen, stekes i ca 12-15 minutter.

Grove pizzasnurrer er et perfekt lite måltid, det er alltid superpopulært når disse morsomme pizzaene dukker opp i matboksen. Her har du en enkel variant med skinke, men du kan selvsagt putte hva som helst inn i pizzasnurrene. Disse kan fint fryses ned om du ønsker å ha noen på lager.

Ha et hyggelig måltid

Har du lyst til å se oppskrifter på andre ting du kan legge i piknikkurven?

Tortilla Española, tortilla de patatas eller rett og slett spansk potetomelett.  Kjært barn har mange navn. Denne omeletten inneholder egg, potetskiver og løk. Det er en ganske beskjeden liten rett, men den blir allikevel veldig smakfull. Du finner den på stort sett alle steder der det blir servert tapas. Det er ikke så rart, for den er veldig god.
Tortilla Española – Spansk potetomelett
Hummus er stort i store deler av Midt-Østen der denne retten blir brukt i hovedsak som pålegg eller dip. Jeg synes også den er kjempegod som tilbehør til kylling eller grillet kjøtt. Hovedingrediensen i en hummus er kikerter som er full av viktige næringstoffer og den er vegansk hvis det er viktig for deg.
Hummus
Hjemme hos oss går det veldig mye pasta. Pasta og pesto, spaghetti carbonara, spaghetti bolognese, lasagne osv.. I sommer har det også gått mye av pastasalater. Denne pastasalaten har vært med oss på picnic i parken et par ganger, restene har tvillingene fått med seg i barnehagen neste dag.  
Kremet pastasalat med kylling og sprøstekt chorizo
Når det er 30 grader varmt ute og cirka det dobbelte på kjøkkenet er det greit å kunne lage noe som går veldig fort og ikke krever mye arbeid. Det eneste i denne oppskriften som er «plunder» er at du skal dampe asparges og riste noen pinjekjerner. Vannmelon er deilig forfriskende i sommervarmen og sammen med den salte skinken så blir dette et festmåltid. Denne porsjonen holder som en liten lunch til fire stk eller middag for to.
Salat med vannmelon, mozzarella, skinke og asparges
Jeg har nevnt tidligere at jeg elsker solbær, jeg er også veldig glad i søt gjærbakst. Her kombinerer jeg begge deler sammen med litt creme fraiche, disse bollene blir ordentlig gode. Jeg baker alltid med skummet kulturmelk, men denne gangen testet jeg å bake med tjukkmelk fra Rørosmeieriene, resultatet ble jeg veldig fornøyd med.
Tjukkmelksboller med solbær og creme fraiche

 

%d bloggers like this: