Fiskekaker behøver ikke å serveres på den tradisjonelle måten med råkost, poteter og smeltet smør. Prøv denne oppskriften og server hjemmelagde fiskekaker med en salat med couscous og mye annet godt og en spicy chilidressing.

Fiskekaker med couscoussalat og spicy dressing

Fiskekaker behøver ikke å serveres på den tradisjonelle måten med råkost, poteter og smeltet smør. Prøv denne oppskriften og server hjemmelagde fiskekaker med en salat med couscous og mye annet godt og en spicy chilidressing.

Fiskekaker behøver ikke å serveres på den tradisjonelle måten med råkost, poteter og smeltet smør. Prøv denne oppskriften og server hjemmelagde fiskekaker med en salat med couscous og mye annet godt og en spicy chilidressing.

Ingredienser (4pors)

Fiskekaker

 • 800 g torsk
 • 1 ts salt
 • 2 ss potetmel
 • 1 ss løk, revet
 • 2 fedd hvitløk, revet
 • 1 ts ingefær, revet
 • ½ ts pepper
 • 1 egg
 • 2 dl fløte

Couscoussalat

 • 250 g fullkornscouscous
 • 1 ss olivenolje
 • ¼ rødløk, finhakket
 • 4 reddiker, i tynne skiver
 • ½ agurk, i små terninger
 • 1 neve spinat, grovhakket
 • 5 stk tørkede aprikoser, i små terninger
 • 4 ss skivede mandler (kan erstattes med grovhakkede mandler)
 • 4 ss bladpersille, grovhakket
 • ½ granateple, kjernene
 • 1 ts sitronsaft + revet skall fra 1/2 sitron
 • salt & pepper

Dressing

 • 4 ss yoghurt
 • 2 ss olivenolje
 • 1 ss chilisaus, jeg brukte sriracha
 • 1 ss honning
 • 1 fedd hvitløk, revet
 • salt & pepper

Fiskekaker behøver ikke å serveres på den tradisjonelle måten med råkost, poteter og smeltet smør. Prøv denne oppskriften og server hjemmelagde fiskekaker med en salat med couscous og mye annet godt og en spicy chilidressing.

Del opp fisken i litt mindre biter og ha de over i en foodprosessor. Tilsett salt og potetmel. Kjør dette til du har fått en litt seig farse, det gjør ikke noe om det er noen klumper med fisk. Det er bare godt med litt tekstur i fiskekakene. Tilsett løk, hvitløk, ingefær, pepper og egg og kjør maskinen, mens du sper i med fløten. Form tolv små fiskekaker med hendene og legg de i stekepannen. Stek fiskekakene i olje, i en middels varm panne. Etter ca tre minutter, bør de være gylne og fine, og kan snus. Stek de i tre minutter til de er gjennomstekte. Mens du steker fiskekakene, så kan du begynne på couscousen. Couscous lager du etter anvisning på pakken, vanligvis så skal couscous svelle i ca fem minutter. Når couscousen er klar, har du i resten av ingrediensene og blander godt. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Ha alle ingrediensene til dressingen i en liten bolle og bland godt.

Tips: Restene putter du i matboksen, så har du en suveren lunsj.

Tips 2: Dobler du oppskriften på fiskekakene, så kan du fryse ned de ekstra fiskekakene. Da er du et godt stykke på vei til en sunn og god middag en gang du har dårlig tid.

Fiskekaker behøver ikke å serveres på den tradisjonelle måten med råkost, poteter og smeltet smør. Prøv denne oppskriften og server hjemmelagde fiskekaker med en salat med couscous og mye annet godt og en spicy chilidressing.

Ha et hyggelig måltid

Har du lyst til å se flere oppskrifter med fiskekaker? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Fiskeburger er kjempegodt og ikke minst veldig barnevennlig. Her har jeg laget noen fiskekaker av sesongens skrei. Fiskeburgeren er servert med spinat, en deilig krem av fetaost, toppet med sprø agurk og syrlig syltet rødløk. Dette er ordentlig fast food, for dette tar ikke lang tid å lage.
Fiskeburger med fetakrem
Jeg har inngått et samarbeid med Sterk Saus, som er en nystartet bedrift som driver med nettopp, sterke sauser. Asle, mannen bak Sterk Saus hadde i flere år vært på jakt etter den perfekte chilisaus, der den rene chilismaken var det viktige. Etterhvert ble det til at han bestemte seg for å forsøke og lage chilisausen sin selv. Flere år med utvikling av oppskrifter har ført til at han nå nylig har lansert to sterke sauser. Rød Chili, en salsalignende saus og Habanero, som er en litt mer hissig hot sauce. Hele tanken bak disse produktene er å fremheve fruktigheten til chilien i langt større grad enn å gi deg brannsår i munnen. Produktene er 100% håndlagde og er helt frie for tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. Jeg har testet disse produktene i noen uker nå, både som ingrediens i maten og som topping og jeg er frelst. Dette er den første i en liten serie av oppskrifter hvor jeg har brukt Sterk Saus sine produkter enten som topping eller som en ingrediens i retten. Her har jeg laget noe så enkelt som fiskekaker i pitabrød, med litt godt fyll og Rød Chili fra Sterk Saus som topping. Rask og enkel hverdagsmat, som også er populær hos barna.
Fiskekaker i pitabrød (annonse)

 

 

 

%d bloggers like this: