Amerikansk gryte er en gammel kjenning, som de fleste kjenner igjen, fra butikkhyllene med posemat. Her har du en oppskrift på en hjemmelaget variant av Amerikansk gryte. Lag den selv, så smaker den enda bedre.

Amerikansk gryte

Amerikansk gryte er en gammel kjenning, som de fleste kjenner igjen fra butikkhyllene med posemat. Her har du en oppskrift på en hjemmelaget variant av Amerikansk gryte. Lag den selv, så smaker den enda bedre.

Amerikansk gryte er en gammel kjenning, som de fleste kjenner igjen, fra butikkhyllene med posemat. Her har du en oppskrift på en hjemmelaget variant av Amerikansk gryte. Lag den selv, så smaker den enda bedre.

 Ingredienser (4 pors)

 • 400 g kjøttdeig
 • ½ gul løk, finhakket
 • 1 fedd hvitløk, finhakket
 • 200 g ris
 • 1 rød paprika, i små terninger
 • 1 boks mais
 • 2 bokser knuste tomater
 • 2 dl vann
 • 2 ss ketchup
 • 1 ss paprikapulver
 • 1 ss brun farin, kan erstattes med vanlig sukker
 • 1 ts kumin
 • 1 ts salt
 • ½ ts pepper

Brun kjøttdeig i en god og varm gryte, hakk den opp slik du gjør når du steker kjøttdeig til taco. Tilsett løk, hvitløk og ris. La dette surre, på middels varme, i et par minutter. Når løken og risen begynner å bli blank, tilsetter tilsetter du resten av ingrediensene og blander godt. Gi det et oppkok, skru ned varmen og la det småputre i ca 20-25 minutter.  Smak underveis, når risen er ferdig, er maten klar. Hvis gryten er litt tørr, sper du bare i litt vann for å løsne den litt opp igjen. Serveres med en liten salat og litt brød.

Amerikansk gryte er en gammel kjenning, som de fleste kjenner igjen, fra butikkhyllene med posemat. Her har du en oppskrift på en hjemmelaget variant av Amerikansk gryte. Lag den selv, så smaker den enda bedre.

Ha et hyggelig måltid

Har du lyst til å se oppskrifter på flere gryteretter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kjøttgryte med øl
Lapskaus er ordentlig norsk tradisjonskost og egentlig noe man kanskje forbinder med høsten. Men i dag er det ruskevær i Oslo så da lager vi denne klassikeren.
Brun lapskaus
Daal er en indisk suppe eller stuing, stort sett basert på linser, men den kan også inneholder erter eller eller bønner. I denne oppskriften har jeg brukt byggryn. Det ble veldig godt.
Indisk Daal med byggryn
Smakfull, mektig og varm, jegergryte er en gryte for mørke høstkvelder. Jeg har brukt kjøttdeig, for å få maten raskt ferdig. Men du kan bruke alle typer kjøtt. Tilpass koketiden etter hva slags kjøtt du bruker.
Jegergryte
%d