Jeg har fått dilla på cookies. Det er så enkelt å lage og det smaker så godt. Denne varianten er med grovt mel og havregryn. I tillegg så er det rosiner og nøtter i disse cookiesene og litt krydder som gir en fantastisk god smak.

Havrecookies med rosiner og valnøtter

Jeg har litt dilla på cookies om dagen. Det er så enkelt å lage og det smaker veldig godt. Denne varianten er med grovt mel og havregryn. I tillegg så er det rosiner, nøtter og litt krydder i disse kjeksene som gir en ordentlig god smak. Hva med å overraske noen du er glad i med havrecookies idag?

Ingredienser

 • 300 g smør, smeltet
 • 200 g brun farin
 • 2 egg
 • 300 g sammalt hvete grov
 • 1 ts natron
 • 1 ts kanel
 • 1 ts kardemomme
 • 1 ts salt
 • 300 g havregryn
 • 200 g rosiner
 • 70 g grovhakkede valnøtter

Jeg har fått dilla på cookies. Det er så enkelt å lage og det smaker så godt. Denne varianten er med grovt mel og havregryn. I tillegg så er det rosiner og nøtter i disse cookiesene og litt krydder som gir en fantastisk god smak.

Sett ovnen på 180 grader. Bland smør, sukker og egg sammen til en homogen masse. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Sett deigen kjølig i ca 30 minutter. Rull deigen til en stor og tykk pølse, skjær av ca 1 cm tykke cookies og legg de på et stekebrett, kledt med bakepapir. Stekes ca 13-14 minutter, avkjøles på bakebrettet. Nytes lune, gjerne med et glass iskald melk.

Tips: Skjær av den mengden cookies du ønsker å steke og legg resten av deigpølsen i fryseren. Neste gang du har lyst på cookies, skjærer du av nye cookies med en brødkniv. Så er du bare noen minutter unna varme cookies.

Jeg har fått dilla på cookies. Det er så enkelt å lage og det smaker så godt. Denne varianten er med grovt mel og havregryn. I tillegg så er det rosiner og nøtter i disse cookiesene og litt krydder som gir en fantastisk god smak.

Ha et hyggelig måltid

 

Ønsker du å se andre oppskrifter enkle bakverk? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Her kommer en rask liten hverdagsdessert. Eplepai, laget på noen og tyve minutter.  2-3 minutter med lett arbeid, resten av tiden er paien i ovnen og du kan gå rundt og glede deg til paien er klar. Siden det er sesong for norske epler så bør du selvsagt bruke de.
Superenkle eplepaier
Er du glad i sitron? Det er jeg! Disse muffinsene er superenkle og smaker friskt og godt av sitron. De er også tilsatt valmuefrø som gir muffinsene en utrolig kul tekstur.
Sitronmuffins med valmuefrø
Jeg har aldri vært noen kakemons, men etterhvert som alderen kommer snikende på, så har jeg begynt å sette pris på noe søtt til kaffekoppen etter middagen. En saftig og krydret banankake med sjokolade er midt i blinken til dette formålet. Denne kaken holder seg saftig og veldig god i flere dager. Hvis du ikke spiser den opp med en gang.
Krydret banankake med sjokolade
%d bloggers like this: