En skikkelig hjemmelaget guacamole er nærmest obligatorisk når man skal ha taco. Du kan også bruke den som dipp til nachochips eller som dressing i en wrap eller sandwich, eller ha den som tilbehør til grillmaten. Dette et alsidig tilbehør som løfter mange retter flere hakk. 

Guacamole

En skikkelig god hjemmelaget guacamole, er nærmest obligatorisk når man skal ha taco. Du kan også bruke den som dipp til nachochips eller som dressing i en wrap eller sandwich, eller ha den som tilbehør til grillmaten. Dette et alsidig tilbehør som løfter mange retter flere hakk. 

Ingredienser 

  • 2 stk modne avocado
  • 1 stk tomat
  • ½ rødløk, finhakket
  • ½ rød chili, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 lime, saften + revet skall
  • 1 ss koriander, grovhakket
  • salt & pepper

En skikkelig hjemmelaget guacamole er nærmest obligatorisk når man skal ha taco. Du kan også bruke den som dipp til nachochips eller som dressing i en wrap eller sandwich, eller ha den som tilbehør til grillmaten. Dette et alsidig tilbehør som løfter mange retter flere hakk. 

Del avocadoen i to, ta ut steinen og skrap ut fruktkjøttet med en skje. Ha fruktkjøttet over i en bolle og bruk en gaffel til å mose dette til en grov masse. Del tomaten i to, skrap ut frøene og kast dette slik at du kun har tomatkjøttet igjen. Grovhakk tomatene og ha de over i bollen med avocado, sammen med rødløk, chili, hvitløk, koriander, limesaft og skall. Bland dette godt sammen og smak til med salt, pepper og eventuelt litt ekstra limesaft. Dryss over noen hele korianderblader og noen skiver med finsnittet chili.

En skikkelig hjemmelaget guacamole er nærmest obligatorisk når man skal ha taco. Du kan også bruke den som dipp til nachochips eller som dressing i en wrap eller sandwich, eller ha den som tilbehør til grillmaten. Dette et alsidig tilbehør som løfter mange retter flere hakk. 

Tips: Hvis du skal lage guacamolen på forhånd, så legger du avocadosteinen ned i guacamolen og dytter den litt ned. Dekk bollen med plastfilm, som du dytter helt ned på guacamolen slik at presser ut luften. Oppbevares i kjøleskapet frem til servering.

En skikkelig hjemmelaget guacamole er nærmest obligatorisk når man skal ha taco. Du kan også bruke den som dipp til nachochips eller som dressing i en wrap eller sandwich, eller ha den som tilbehør til grillmaten. Dette et alsidig tilbehør som løfter mange retter flere hakk. 

Ha et hyggelig måltid

 

Har du lyst til å se flere tex-mex inspirerte oppskrifter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Pico de gallo eller salsa fresca er en meksikansk tomatsalsa. Den er et friskt og syrlig innslag på en hot taco. Den er kjempeenkel, den er superrask å lage og den smaker mye bedre en tomatsalsaen du kjøper på glass. Prøv å lag pico de gallo og fredagstacoen blir en enda hyggeligere opplevelse.
Pico de gallo
Jeg elsker kjøttfri mat, der jeg ikke savner kjøtt. Dette er en slik rett. Dette er en fantastisk god vegetarnacho, hvor jeg har byttet ut kjøttdeigen med linser og bønner. Det smaker minst like godt. Sammen med tacokrydder, chili, hvitløk ost og litt gøyal topping er dette et tacomåltid en fredag verdig.
Vegetarnachos
Vi spiser mye skrei om dagen hjemme, her har jeg gjort skreien meksikansk og laget en fisketaco. Jeg har laget en enkel krydderblanding, med blant annet spisskummen og chipotle, som er kjente smaker fra en taco. For å gjøre tacoen noe litt utenom det vanlige har jeg laget en kiwisalsa.
Fisketaco med kiwisalsa
Jeg postet for en tid siden et innlegg om svinekjaketaco, hvis det blir for fjernt fra den tradisjonelle fredagstacoen med kjøttdeig blandet med tacokrydder så er denne oppskriften noe for deg. Dette tacokrydderet lager enkelt og rask selv. Resultatet blir knallgodt.
Hjemmelaget tacokrydder

 

 

%d