Eggs Norwégienne eller eggs royale som den også er kalt er en variant av eggs benedict. I en eggs Norvégienne er skinken byttet ut med skiver av røkelaks. 

Eggs Norvégienne

Eggs Norvégienne eller eggs royale som den også er kalt er en variant av eggs benedict. I en eggs Norvégienne er skinken byttet ut med skiver av røkelaks.

 Ingredienser (4 pors)

Lag hollandaisen på forhånd, så er mye av jobben gjort. Oppbevar hollandaisen på en termos. Da holder den seg varm og den sprekker ikke. Bruk en utstikker eller et vannglass til å stikke ut runde skiver med brød på ca 8 cm i diameter. Disse stekes gylne, i en panne på middels høy varme. Vær generøs med smøret.  Legg brødet over på en rist. Tørk av overskytende fett med litt kjøkkenpapir. Eggene skal nå posjeres. Finn frem en stor kjele og hell i nok vann til at vannet står ca 10 cm opp fra bunnen. Tilsett 0.2dl eddik pr liter vann. Gi vannet et oppkok og la det koke kraftig et par minutter. Skru varmen ned, slik at vannet simrer. Ett triks for er å knekke eggene i hver sin lille skål. Da er det lettere å helle de ned i vannet. Lag en virvel i vannet med en skje. Raskt, men forsiktig heller du i ett egg om gangen over i kjelen. Eggene skal ligge i vannet i ca 4 minutter, litt avhengig av størrelsen. Når eggene er ferdige løfter du de forsiktig ut med en hullsleiv. Tørk de forsiktig og plukk av løse tråder med eggehvite.  Anrett røkelaksen på skivene med brød. Plasser eggene ovenpå røkelaksen. En raus skje med hollandaise helles over eggene. Avslutt med å pynte eggene med en liten kvast med dill. Serveres øyeblikkelig.

Tips: Du kan erstatte røkelaksen med andre røkte fiskeprodukter som røkt makrell, varmrøkt laks etc..

oppskrift egg matblogg Eggs Norwégienne royale

Ha et hyggelig måltid

 

Ønsker du å se oppskrifter på andre eggeretter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Tortilla Española, tortilla de patatas eller rett og slett spansk potetomelett.  Kjært barn har mange navn. Denne omeletten inneholder egg, potetskiver og løk. Det er en ganske beskjeden liten rett, men den blir allikevel veldig smakfull. Du finner den på stort sett alle steder der det blir servert tapas. Det er ikke så rart, for den er veldig god.
tortilla Española, tortilla de patatas eller rett og slett spansk potetomelett
Pizza er noe av det beste som finnes. Det at du kan ha absolutt hva som helst på en pizza, gjør at du kan spise en ny pizza hver dag resten av ditt liv, uten å spise den samme to ganger. Pizza i prinsippet bare en brøddeig med topping, altså en en brødskive med pålegg. Så da vil jeg gjerne slå et slag for pizza til frokost. Her er en variant med egg, bacon, saftige tomater og litt spinat. 
frokostpizza med egg og bacon
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
eggesalat
%d