Rask og enkel pizzasaus

Verdens enkleste pizzasaus?

En rask og enkel pizzasaus kan det lønne seg å ha på repertoaret. Trikset her er å helle tomatene over i en sil og la den renne av seg. Da endrer tomatene konsistens fra vannete og rennende til en litt bløt tomatpuré, så tilsetter du det du vil av smaksgivere. Den eneste måten jeg kan komme på, for å gjøre denne pizzasausen anda enklere, er å la noen lage den for deg.

Ingredienser

  • 1 boks knuste tomater
  • 1 ½ ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts oregano
  • ½ ts sukker
  • salt & pepper

Hel boksen med de knuste tomatene over en sil. La tomatene renne av seg i ca 20 minutter. Hell tomatene, som nå har fått konsistens som en litt bløt tomatpuré over i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Sausen er klar til bruk med en gang, men den blir bedre av å få stå i noen minutter før bruk.

Grove pizzasnurrer er et perfekt lite måltid, det er alltid superpopulært når disse morsomme pizzaene dukker opp i matboksen. Her har du en enkel variant med skinke, men du kan selvsagt putte hva som helst inn i pizzasnurrene. Disse kan fint fryses ned om du ønsker å ha noen på lager.
bruk tomatsausen til å lage for eksempel pizzasnurrer

Ha et hyggelig måltid

 

Har du lyst til å lage pizza? Trykk å bildene under for å komme rett til oppskriftene

Jeg elsker pizza og det er kjempegøy å rigge til ordentlig pizzaverksted hjemme på kjøkkenet. Dessverre er det ikke hver dag man har tid, anledning og ork til å gå i gang med et sånt prosjekt og innimellom er det lov å jukse litt. De fleste grønnsaksforretninger selger libabrød, det er et mykt flattbrød som stammer fra vest-asia, dette brødet gjør en glimrende jobb som pizzabunn. Så er det bare å legge på den toppingen du har tilgjengelig. Jeg har brukt rester fra en pulled pork middag jeg nylig hadde.
Juksepizza med pulled pork
Jeg blir aldri lei av pizza, det at du kan variere en pizza i det uendelige gjør at du kan spise en ny pizza hver dag resten av ditt liv. Denne varianten med Västerbottenost, som er min absolutte favorittost og rognkjeksrogn, synes jeg definitivt du bør lage og spise mer enn en gang. Det høres litt merkelig ut med rogn på pizza, men det smaker helt fantastisk. Jeg lover! Denne oppskriften gir deig til 4 pizzaer, så kan du variere litt. Det er ingen grunn til å lage fire like pizzaer.
Pizza med västerbottenost og rognkjeksrogn
Det finnes mye spennende topping man kan ha på en pizza, men min absolutte favorittpizza, er den «uten» topping. Pizza margherita består av tomatsaus, mozzarella og basilikum og den smaker nydelig i all sin enkelthet.
Pizza margherita
%d bloggers like this: