Saftig, marinert kylling i en silkemyk krydret tomatsaus, butter chicken er virkelig en god rett. Dette er en veldig mild rett, så dette er retten for deg som elsker indisk mat, men ikke er spesielt glad i sterke retter. Ikke la deg skremme av en lang liste av ingredienser, dette er en enkel rett å lage.

Butter chicken – Indisk smørkylling

Saftig, marinert kylling i en silkemyk krydret tomatsaus, butter chicken er virkelig en god rett. Dette er en veldig mild rett, så dette er retten for deg som elsker indisk mat, men ikke er spesielt glad i sterke retter. Ikke la deg skremme av en lang liste av ingredienser, dette er en enkel rett å lage.

Saftig, marinert kylling i en silkemyk krydret tomatsaus, butter chicken er virkelig en god rett. Dette er en veldig mild rett, så dette er retten for deg som elsker indisk mat, men ikke er spesielt glad i sterke retter. Ikke la deg skremme av en lang liste av ingredienser, dette er en enkel rett å lage.

Kylling & marinade (4 pors)

 • 800 g kylling
 • 2 dl yoghurt naturell
 • 3 fedd hvitløk, finrevet
 • 1 ss sitronsaft
 • 1 ss ingefær, revet
 • 1 ss nøytral olje
 • 1 ss garam masala
 • 1 ss gurkemeie
 • 1 ts chilipulver
 • 1 ts salt

Saus

 • 6 hele grønne kardemommekapsler
 • 1 kanelstang
 • 1 ts spisskummen
 • 1 ss garam masala
 • 1 ss korianderfrø
 • 1 ts gurkemeie
 • 5 hele nellikspiker
 • 100 g smør, smeltet
 • 1 løk, finhakket
 • 2 fedd hvitløk, finrevet
 • 1 grønn chili, finhakket
 • 400 ml passata (kan erstattes med en boks knuste tomater)
 • 1 ss sukker
 • 1 ss sitronsaft
 • 1 dl matfløte

Saftig, marinert kylling i en silkemyk krydret tomatsaus, butter chicken er virkelig en god rett. Dette er en veldig mild rett, så dette er retten for deg som elsker indisk mat, men ikke er spesielt glad i sterke retter. Ikke la deg skremme av en lang liste av ingredienser, dette er en enkel rett å lage.

Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Del kyllingen opp i biter, på størrelse med en fyrstikkeske. Vend kyllingen godt inn i marinaden og sett kyllingen kjølig. La kyllingen marinere i minst 20 minutter, aller helst gjør du dette kvelden før. Knus kardemommekapslene og plukk ut frøene. Skallet kaster du. Ha kardemommefrø, spisskummen, gurkemeie, garam masala, nellikspiker, korianderfrø og kanelstang i en tørr gryte. Rist dette på middels varme, til du virkelig kjenner duften av krydder. Tilsett halvparten av smøret og ha i løk, hvitløk og chili. Dette surres i pannen i noen minutter til løken er blank og har begynt å falle sammen. Ha i passata, sukker, sitronsaft og resten av smøret. Bland godt og gi det ett oppkok, skru ned varmen og la det stå og putre i 20 minutter. Plukk ut kanelstangen og kjør sausen helt glatt, i en blender eller med en stavmikser. Hell sausen tilbake til gryten og la den så å putre på lav varme. Stek kyllingen i en varm stekepanne med litt olje, til den er nesten gjennomstekt. Ha kyllingen over i sausen og la den trekke til den er gjennomstekt. Tilsett fløte, rør godt rundt og gi sausen et oppkok. Serveres gjerne med nanbrød og litt ris.

Saftig, marinert kylling i en silkemyk krydret tomatsaus, butter chicken er virkelig en god rett. Dette er en veldig mild rett, så dette er retten for deg som elsker indisk mat, men ikke er spesielt glad i sterke retter. Ikke la deg skremme av en lang liste av ingredienser, dette er en enkel rett å lage.

 

Ha et hyggelig måltid

Er du glad i indisk mat? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene på mine beste indiske retter

Lammesesongen er godt i gang og butikkene bugner av lam i alle fasonger. Siden vi er en kjøttdeignasjon, så ble årets første lammerett indiske kjøttboller av lammekjøttdeig. Krydret med varme indiske krydderier, hvitløk, ingefær og koriander så ble dette ordentlig godt. Kjøttbollene ble servert i en indisk saus proppfull av smak og servert sammen med ris, plommechutney, raita og papadums.
Indiske lammeboller
Daal er en indisk suppe eller stuing, stort sett basert på linser, men den kan også inneholder erter eller eller bønner. I denne oppskriften har jeg brukt byggryn. Det ble veldig godt.
Daal med byggryn
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vegetarcurry med kokosris

 

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: