Roti, puri, chapati, papadum, paratha er alle kjente indiske brødtyper, som ofte er servert sammen med en curry. Nanbrødet er kanskje den varianten folk flest kjenner til. Det er ikke så vanskelig å lage og hjemmelagde nanbrød løfter det indiske måltidet til nye høyder.

Nanbrød

Roti, puri, chapati, papadum, paratha er alle kjente indiske brødtyper, som ofte er servert sammen med en curry. Nanbrødet er kanskje den varianten folk flest kjenner til. Det er ikke så vanskelig å lage og hjemmelagde nanbrød løfter det indiske måltidet til nye høyder.

Ingredienser (6 stk)

  • 1 ½ dl h-melk
  • ½ pakke tørrgjær
  • 1 ss sukker
  • 75 g smør
  • 350 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • ¼ salt
  • 1 ½ dl yoghurt naturell
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • sesam/nigellafrø

Roti, puri, chapati, papadum, paratha er alle kjente indiske brødtyper, som ofte er servert sammen med en curry. Nanbrødet er kanskje den varianten folk flest kjenner til. Det er ikke så vanskelig å lage og hjemmelagde nanbrød løfter det indiske måltidet til nye høyder.

Varm opp melken til den er lunken. Ha noen spiseskjeer melk over i en liten bolle, sammen med gjær og sukker. Dekk bollen med et lokk, eller plastfilm. Sett dette til side, la det stå i 5-10 minutter til det begynner å danne seg skum på toppen. Smelt 50 g smør. Ha hvetemel, bakepulver og salt over i en bakebolle. Tilsett resten av melken, yoghurt, det smeltede smøret og gjærblandingen. Kjør deigen i kjøkkenmaskinen i ca 15 minutter. Dekk til bollen og sett deigen til heving et lunt sted. Deigen heves til ca dobbel størrelse. Mens deigen setter du stekeovnen på full guffe, er du så heldig at du har en pizzastein, setter du den inn på øverste rille. Ha resten av smøret i en liten kjele sammen med den revede hvitløken. Varm dette forsiktig opp til smøret smelter, sett til side. Hvelv deigen ut på en melet benk, del deigen i 6 like store emner. Kjevle deigen ut til den er litt over 1 cm tykk. Stekes i ca 4 minutter rett på pizzastenen. Har du ikke pizzasten så steker du de på et stekebrett kledt med bakepapir. Ta de ut av ovnen og pensle de umiddelbart med hvitløksmøret og pakk nanbrødet inn i et rent kjøkkenhåndkle. Da holder det litt på varmen, mens du steker de andre nanbrødene.

Roti, puri, chapati, papadum, paratha er alle kjente indiske brødtyper, som ofte er servert sammen med en curry. Nanbrødet er kanskje den varianten folk flest kjenner til. Det er ikke så vanskelig å lage og hjemmelagde nanbrød løfter det indiske måltidet til nye høyder.

Ha et hyggelig måltid

Lurer du på hva du skal servere sammen med nanbrødet? Trykk på linken under for å komme direkte til oppskriftene

Saftig, marinert kylling i en silkemyk krydret tomatsaus, butter chicken er virkelig en god rett. Dette er en veldig mild rett, så dette er retten for deg som elsker indisk mat, men ikke er spesielt glad i sterke retter. Ikke la deg skremme av en lang liste av ingredienser, dette er en enkel rett å lage.
Indisk butter chicken
Lammesesongen er godt i gang og butikkene bugner av lam i alle fasonger. Siden vi er en kjøttdeignasjon, så ble årets første lammerett indiske kjøttboller av lammekjøttdeig. Krydret med varme indiske krydderier, hvitløk, ingefær og koriander så ble dette ordentlig godt. Kjøttbollene ble servert i en indisk saus proppfull av smak og servert sammen med ris, plommechutney, raita og papadums.
Indiske lammeboller
Kylling tikka masala er en veldig populær indisk rett. Denne enkle versjonen smaker masse og du lager den i en fei.
Kylling tikka masala

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: