Hjemmelagde kjøttboller i en enkel, men veldig god tomatsaus som du putter inn i en baguette og gratinerer i ovnen med litt mozzarella? Høres ikke italiensk kjøttbollesandwich godt ut? Det skal jeg love deg at det er.

Italiensk kjøttbollesandwich

Hjemmelagde kjøttboller i en enkel, men veldig god tomatsaus som du putter inn i en baguette og gratinerer i ovnen med litt mozzarella? Høres ikke italiensk kjøttbollesandwich godt ut? Det skal jeg love deg at det er.

Hjemmelagde kjøttboller i en enkel, men veldig god tomatsaus som du putter inn i en baguette og gratinerer i ovnen med litt mozzarella? Høres ikke italiensk kjøttbollesandwich godt ut? Det skal jeg love deg at det er.

Ingredienser (4 baguetter)

 Saus

 • 1 rødløk, finhakket
 • ½ stilk stangselleri, finhakket
 • ½ gulrot, revet
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 rød chili, finhakket
 • 1 skvett rødvin, kan sløyfes
 • 3 bokser med knuste tomater
 • 1 ts sukker
 • salt & pepper

Kjøttboller

 • 400 g kjøttdeig
 • 1 dl brødkrumme
 • 1 egg
 • ½ rødløk, revet
 • 2 ss persille, finhakket
 • 2 fedd hvitløk, revet
 • 1 neve parmesan, revet

Brød og topping

 • 4 stk baguetter
 • 1 stk mozzarella, i skiver
 • noen håndfuller ruccolasalat

Hjemmelagde kjøttboller i en enkel, men veldig god tomatsaus som du putter inn i en baguette og gratinerer i ovnen med litt mozzarella? Høres ikke italiensk kjøttbollesandwich godt ut? Det skal jeg love deg at det er.

Ha en god klunk med olivenolje i en middels varm gryte, tilsett rødløk, stangselleri, gulrot, hvitløk og chili. La dette surre i noen minutter til grønnsakene begynner å bli møre og faller litt samnmen. Tilsett rødvin og la dette koke nesten helt inn. Tilsett tomater og sukker. Gi det et oppkok og la det putre under lokk. Smak til med salt og pepper. Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle. Bland godt sammen. Trill ut kjøttboller på størrelse med golfballer. Kjøttbollene brunes i en varm panne med litt olje. Et par minutter på hver side. Ha kjøttbollene over i sausen og la de trekke i 10-15 minutter. Sett på ovnen, full guffe og grillfunksjonen. Del baguettene på langs. Smør litt av sausen utover bunnen av baguettene. Fordel kjøttbollene utover og øs over litt mer av sausen. Legg noen skiver mozzarella over kjøttbollene og gratiner baguettene under grillen på ovnen, i noen minutter, til mozzarellaen har smeltet. Ta ut baguettene, legg på litt ruccolasalat før du legger på toppen av baguettene.

Hjemmelagde kjøttboller i en enkel, men veldig god tomatsaus som du putter inn i en baguette og gratinerer i ovnen med litt mozzarella? Høres ikke italiensk kjøttbollesandwich godt ut? Det skal jeg love deg at det er.

Ha et hyggelig måltid

 

Ønsker du å se oppskrifter på andre digge småretter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Okonomiyaki er noe av det beste jeg vet. Det er en blanding av en omelett og en pannekake, men det finnes ingen regler for hvordan du lager den. Du tar rett og slett det du har lyst på. Derav navnet som betyr noe slik som «det du vil ha». Denne oppskriften er forholdsvis tradisjonell og det er en oppskrift jeg er veldig glad i. Denne retten blir vanligvis servert på egne puber i Japan, tilberedt på en stekeplate på bardisken rett foran kunden. Denne oppskriften er til en pannekake, som holder til middag for en person.
okonomiyaki
Currywürst er den ultimate tyske gatematen. Stekt pølse, som regel skjært i skiver og toppet med en varm ketchup tilsatt karri. Gjerne servert med et stykke brød eller et rundstykke til. Currywürsten spiser man gjerne med en tannpirker.
currywürst
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
verdens beste biffsmørbrød

 

 

 

%d bloggers like this: