Berlinerkranser er sprø og porøse småkaker som nærmest smelter i munnen. Berlinerkranser regnes som en av de syv slag og er derfor noe sikkert mange kjenner igjen fra barndommen.

Berlinerkranser

Berlinerkranser er sprø og porøse småkaker, som nærmest smelter i munnen. Berlinerkranser regnes som en av de syv slag og er derfor noe sikkert mange kjenner igjen fra barndommen. Her har du oppskriften jeg bruker

Ingredienser

  • 2 hardkokte eggeplommer
  • 2 rå eggeplommer
  • 125 g sukker
  • 250 g smør, romtemperert
  • 300 g hvetemel
  • eggehvite
  • perlesukker

Berlinerkranser er sprø og porøse småkaker som nærmest smelter i munnen. Berlinerkranser regnes som en av de syv slag og er derfor noe sikkert mange kjenner igjen fra barndommen.

Mos de hardkokte eggeplommene og bland inn de rå eggeplommene. Bland dette til du har fått en jevn og fin blanding. Tilsett sukkeret og rør dette sammen til en luftig eggedosis. Ha mel og smør i en bolle, smuldre dette sammen. Tilsett eggedosisen og bland dette sammen med en lett hånd. Sett deigen kjølig i ett par timer. Sett ovnen på 180 grader. Trill deigen til tynne pølser, ca like tykk som en normal lillefinger. Del opp pølsene i 10 cm lange biter. Form pølsene til kranser og legg endene i kryss.  Legg de på et stekebrett, pensle kransene med eggehvite og gi de et lite dryss med perlesukker. Stekes midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøles på rist og oppbevares i kakeboks.

Har du lyst til å se andre julefavoritter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Mamma sine krumkaker er en av mine julefavoritter, gjerne servert sammen med litt krokanis. Krumkaker er veldig tradisjonelle julekaker, og er en av de syv slagene det var forventet at man bakte til jul fra gammelt av.
Mammas krumkaker
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kokosmakroner
Fersk gjærbakst er noe av det beste som er, julekake er derfor noe jeg baker minst en gang i løpet av julen. Denne varianten er en veldig enkel en som krever svært lite arbeid. Jeg bruker samme fremgangsmåte som når jeg lager eltefritt brød, resultatet blir saftig og god julekake.
Eltefri julekake

Ha en hyggelig jul

%d bloggers like this: