Risboller er kanskje den enkleste konfekten du kan lage. Risboller en en slager både for store og små ganer. Prøv å bruk en skikkelig god sjokolade og kaffe av god kvalitet, så får du de beste risbollene du har smakt.

Risboller

Risboller er kanskje den enkleste konfekten du kan lage. Risboller en en slager både for store og små ganer. Prøv å bruk en skikkelig god sjokolade og kaffe av god kvalitet, så får du de beste risbollene du har smakt. Lek deg litt med forskjellig topping, så får du verdens beste risboller.

Risboller er kanskje den enkleste konfekten du kan lage. Risboller en en slager både for store og små ganer. Prøv å bruk en skikkelig god sjokolade og kaffe av god kvalitet, så får du de beste risbollene du har smakt.

Ingredienser (12 stk)

Smelt delfiafett og sjokolade sammen, sett dette til avkjøling. Pisk egg, sukker og vaniljesukker sammen til en eggedosis. Vend inn sjokolademassen og kaffen inn i eggedosisen. Hell over risen og vend denne inn. Her lønner det seg å jobbe litt fort så ikke sjokolademassen stivner. Fordel risblandingen over i 12 små muffinsformer. Dryss over solbærpulver på den ene halvparten og litt pistasjnøtter på den andre halvparten. Oppbevares kjølig frem til servering.

Tips: Ønsker du en litt mer elegant variant, kan du bre rismassen utover litt bakepapir slik at du får en stor plate. Sette dette kjølig og skjær opp i passende terninger når den har stivnet

Risboller er kanskje den enkleste konfekten du kan lage. Risboller en en slager både for store og små ganer. Prøv å bruk en skikkelig god sjokolade og kaffe av god kvalitet, så får du de beste risbollene du har smakt.

ha en hyggelig jul

ønsker du å se flere oppskrifter til julekosen? trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Multekrem, karamellpudding og riskrem er kanskje de vanligste dessertene å servere på julaften. Riskrem er min favoritt og den har vi sverget til i mange år. Lager du risengrynsgrøt en av de siste dagene før jul så har du i praksis allerede laget denne desserten. Serverer du denne med en hjemmelaget bringebærsaus så er du garantert en fantastisk avslutning på den lekre julemiddagen du nettopp har spist.
riskrem
Kokosmakroner
kokosmakroner
Mamma sine krumkaker er en av mine julefavoritter, gjerne servert sammen med litt krokanis. Krumkaker er veldig tradisjonelle julekaker, og er en av de syv slagene det var forventet at man bakte til jul fra gammelt av.
mammas krumkaker
Fersk gjærbakst er noe av det beste som er, julekake er derfor noe jeg baker minst en gang i løpet av julen. Denne varianten er en veldig enkel en som krever svært lite arbeid. Jeg bruker samme fremgangsmåte som når jeg lager eltefritt brød, resultatet blir saftig og god julekake.
eltefri julekake

 

%d