Det er mange der ute som har spist ribbe i løpet av julen og det er omtrent like mange der ute som har rester liggende i kjøleskapet. Ribberester kan brukes til så mangt. Prøv ribbe som pizzatopping, i en bahn mi, i en salat, i en wok, i en nuddelsuppe etc.. Min favoritt er dog en gammel traver, et godt gammeldags ribbesmørbrød med surkål, litt svisker, noen cornichons og en klatt grov sennep. Dette er ikke spesielt kreativt, men du verden så godt det er.

Ribbesmørbrød

Det er mange der ute som har spist ribbe i løpet av julen og det er omtrent like mange der ute som har rester liggende i kjøleskapet. Ribberester kan brukes til så mangt. Prøv ribbe som pizzatopping, i en bahn mi, i en salat, i en wok, i en nuddelsuppe etc.. Min favoritt er dog en gammel traver, et godt gammeldags ribbesmørbrød med surkål, litt svisker, noen cornichons og en klatt grov sennep. Dette er ikke spesielt kreativt, men du verden så godt det er.

Det er mange der ute som har spist ribbe i løpet av julen og det er omtrent like mange der ute som har rester liggende i kjøleskapet. Ribberester kan brukes til så mangt. Prøv ribbe som pizzatopping, i en bahn mi, i en salat, i en wok, i en nuddelsuppe etc.. Min favoritt er dog en gammel traver, et godt gammeldags ribbesmørbrød med surkål, litt svisker, noen cornichons og en klatt grov sennep. Dette er ikke spesielt kreativt, men du verden så godt det er.

 Ingredienser (1 smørbrød)

  • 1 skive grovt brød, gjerne rugbrød
  • meierismør
  • 3-4 skiver kald ribbe
  • 2 ss surkål
  • 3-4 cornichos
  • 2-3 svisker
  • grov sennep

Smør et raust lag med meierismør på brødskiven. Spre surkålen utover smørbrødet. Legg ribbeskivene pent på surkålen. Legg cornichons og svisker på toppen. Serveres med en liten klatt grov sennep på siden.

Tips: Del opp ribben i små terninger og frys den ned. Da har du topping til pizza, woken, suppen etc..

Det er mange der ute som har spist ribbe i løpet av julen og det er omtrent like mange der ute som har rester liggende i kjøleskapet. Ribberester kan brukes til så mangt. Prøv ribbe som pizzatopping, i en bahn mi, i en salat, i en wok, i en nuddelsuppe etc.. Min favoritt er dog en gammel traver, et godt gammeldags ribbesmørbrød med surkål, litt svisker, noen cornichons og en klatt grov sennep. Dette er ikke spesielt kreativt, men du verden så godt det er.

Ha en hyggelig jul

Ønsker du å se flere oppskrifter til julen? Trykk på bildene under for å komme rett til oppsskriftene

Julemiddagen er årets viktigste måltid for mange og et måltid mange er livredde for å lage. Er du ansvarlig for en mislykket julemiddag, er dette noe du garantert kommer til å få høre i lang tid. Jeg har vokst opp med ribbe på julaften og det er en tradisjon jeg har planer om å ta videre. Det er ikke mye som slår ribbe når du får den så saftig som det er mulig å få den, samtidig som svoren er luftig og knasende sprø. Følger du denne oppskriften, er du garantert en supersaftig ribbe med deilig sprø svor og en vellykket julemiddag. Julaften er en festdag og du skal spise godt. Dette er ikke dagen for å ta frem sparekniven og servere en ribbe du har kjøpt til 15 kroner kiloen. Kjøp en ordentlig fin ribbe. Kjøp gjerne en ribbe med mye fett, da blir den saftig og god, et godt fettlag under svoren er også med på i gi deg sprø svor. Jeg har kjøpt en kjempefin tynnribbe hos Anni´s pølsemakeri i Mathallen, som er min lokale slakter. For å gjøre livet mitt enklere fikk jeg slakteren til å rute opp svoren og knekke opp beina på ribben for meg.
Juleribbe med knasende sprø svor
Fersk gjærbakst er noe av det beste som er, julekake er derfor noe jeg baker minst en gang i løpet av julen. Denne varianten er en veldig enkel en som krever svært lite arbeid. Jeg bruker samme fremgangsmåte som når jeg lager eltefritt brød, resultatet blir saftig og god julekake.
Eltefri julekake
Mamma sine krumkaker er en av mine julefavoritter, gjerne servert sammen med litt krokanis. Krumkaker er veldig tradisjonelle julekaker, og er en av de syv slagene det var forventet at man bakte til jul fra gammelt av.
Mammas krumkaker
Risengrynsgrøt hører med i julen. Det er ikke bare nissen som har risengrynsgrøt som favorittmat, mange andre serverer grøt i hvert fall en gang i løpet av julen Hjemmelaget risengrynsgrøt er veldig enkelt å lage, resultatet blir så uendelig mye bedre enn posegrøten eller plastbakkene med ferdig grøt. Lag gjerne en ekstra stor porsjon, så lager du riskrem av restene.
Risengrynsgrøt
%d bloggers like this: