Japansk mat er digg, jeg har tidligere lagt ut en oppskrift på okonmiyaki, her på bloggen, som er noe av det beste jeg vet. Gyoza er også høyt oppe på listen over ting jeg helst spiser. Gyoza er små dumplings som egentlig stammer fra Kina, men dette er den japanske varianten. Denne varianten er med kvernet skjøtt av svin, deilig smak av hvitløk. Gyoza serveres vanligvis med en soya/eddikbasert dip.

Gyoza – Japanske dumplings

Japansk mat er digg, jeg har tidligere lagt ut en oppskrift på okonmiyaki bloggen, som er noe av det beste jeg vet. Gyoza er også høyt oppe på listen over ting jeg helst spiser. Gyoza er små dumplings, som egentlig stammer fra Kina, dette er den japanske varianten. Denne varianten er med kvernet skjøtt av svin, deilig smak av hvitløk. Gyoza serveres vanligvis med en soya/eddikbasert dip.

Japansk mat er digg, jeg har tidligere lagt ut en oppskrift på okonmiyaki, her på bloggen, som er noe av det beste jeg vet. Gyoza er også høyt oppe på listen over ting jeg helst spiser. Gyoza er små dumplings som egentlig stammer fra Kina, men dette er den japanske varianten. Denne varianten er med kvernet skjøtt av svin, deilig smak av hvitløk. Gyoza serveres vanligvis med en soya/eddikbasert dip.

Ingredienser (30 stk)

Dip

 • 1 dl soyasaus
 • ½ dl riseddik
 • 4 dråper sesamolje
 • ½ lime, saften
 • ½ chili, finhakket
 • 1 ts sukker

Gyoza

 • 400 g kjøttdeig av svin
 • 2 vårløk, finhakket
 • 2 blader kinakål, finhakket
 • 1 ss revet ingefær, finrevet
 • 3 fedd hvitløk, finrevet
 • 2 ss soyasaus
 • 1 ts sesamolje
 • 1 klype salt
 • ¼ ts pepper
 • 30 stk gyozapapir

Japansk mat er digg, jeg har tidligere lagt ut en oppskrift på okonmiyaki, her på bloggen, som er noe av det beste jeg vet. Gyoza er også høyt oppe på listen over ting jeg helst spiser. Gyoza er små dumplings som egentlig stammer fra Kina, men dette er den japanske varianten. Denne varianten er med kvernet skjøtt av svin, deilig smak av hvitløk. Gyoza serveres vanligvis med en soya/eddikbasert dip.

Bland alle ingrediensene til dippen og sett til side. Bland alle ingrediensene til gyozaen, bortsett fra gyozapapiret i en bakebolle. Bland dette godt sammen, til du har en jevn farse. Legg et gyozapapir flatt i håndflaten. Legg en toppet teskje med fyll midt på arket. Dypp en finger i vann, og. Fukt rundt hele kanten på gyozapapiret. Brett sammen papiret, slik at du får en halvmåneformet dumpling. Når du har laget slike dumplings noen ganger, så klarer du sikkert å lage en pen brettekant, dette er kun estetisk og har ingen betydning for smaken. Sett dumplingen på høykant. Ha nøytral olje i en god og varm panne. Stek gyozaene i 2-3 minutter til de er gylne under.  Når gyozaene er gylne under heller du en desiliter kokende vann i stekepannen. Legg på lokk og skru ned varmen til lavest varme. Dampes i ett par minutter.

Tips: Gyoza kan fryses ned etter at du har pakket de. Legg de på et brett og legg de i fryseren. Når de er helt nedfryste kan du pakke de om i en boks eller pose. Når du skal ha gyoza, tar du disse ut av fryseren. Tiner de helt opp og tilbereder de slik jeg har nevnt over her.

Japansk mat er digg, jeg har tidligere lagt ut en oppskrift på okonmiyaki, her på bloggen, som er noe av det beste jeg vet. Gyoza er også høyt oppe på listen over ting jeg helst spiser. Gyoza er små dumplings som egentlig stammer fra Kina, men dette er den japanske varianten. Denne varianten er med kvernet skjøtt av svin, deilig smak av hvitløk. Gyoza serveres vanligvis med en soya/eddikbasert dip.

Ha et hyggelig måltid

Har du lyst til å se oppskrifter på annen asiatisk mat? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Okonomiyaki er noe av det beste jeg vet. Det er en blanding av en omelett og en pannekake, men det finnes ingen regler for hvordan du lager den. Du tar rett og slett det du har lyst på. Derav navnet som betyr noe slik som «det du vil ha». Denne oppskriften er forholdsvis tradisjonell og det er en oppskrift jeg er veldig glad i. Denne retten blir vanligvis servert på egne puber i Japan, tilberedt på en stekeplate på bardisken rett foran kunden. Denne oppskriften er til en pannekake, som holder til middag for en person.
Okonomiyaki
Er du glad rask, digg og enkel mat? Woking er en genial måte å lage mat på, og du kan variere i det uendelige. Bruk de grønnsakene du har, eller de grønnsakene du liker best. Tilsett litt kjøtt, eller lage den vegetar. Vend inn ris eller nudler, eller server dette som tilbehør. Nesten alt kan wokes og du trenger slettes ingen wok for å woke. Bruk en stor stekepanne med høye kanter eller en gryte. Her er en standard variant med en saus basert på østerssaus. En smak du sikkert kjenner igjen.
Kyllingwok med nudler
Kylling kung pao er en klassisk rett fra Sichuan i Kina. Kylling kung pao er en veldig smakfull kyllingrett. Den har masse varme fra pepper, chili og ingefær og deilig sødme fra honning. Tradisjonelt skal den lages med purre som eneste grønnsak. Jeg har brukt vårløk, i tillegg har jeg brukt broccoli og sukkererter, for å få litt flere grønnsaker i retten. Prøv å lag kylling kung pao idag.
Kylling kung pao 
Pulled pork er en gjenganger her i hjemmet. Jeg pleier å lage opp ganske store mengder når jeg først gjør det. Restene fryser jeg ned i porsjonsposer. Da har jeg godt og smakfullt kjøtt tilgjengelig når jeg jeg behøver en rask middag. Kjøttet passer godt i fylte steambuns, bahn mi, til stekt ris/nudler,  som topping på okonomiyaki, i en bakt potet eller i en suppe som ramen eller pho. Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift som er veldig lik, men denne gangen har jeg tilsatt masse gode asiatiske smaker.
Fylte steam buns med pulled pork

 

 

 

 

 

 

 

 

%d