Dette er en nydelig kremet kyllingsuppe, full av godsaker. Masse deilige grønnsaker, kyllingkjøtt og estragon som gir kyllingsuppen en helt særegen smak.

Kyllingsuppe

Dette er en nydelig kremet kyllingsuppe, full av godsaker. Masse deilige grønnsaker, kyllingkjøtt og estragon, som gir denne kyllingsuppen en helt særegen smak.

Ingredienser

 • 1 løk, i små terninger
 • 2 stilker stangselleri, finsnittet
 • 4 stk gulrøtter, i tynne skiver
 • 1 stk persillerot, i små terninger
 • 3 fedd hvitløk, finhakket
 • 300 g champignon, i båter
 • 3 stilker timian
 • 1 1/2 l kyllingkraft
 • 400 g kyllingkjøtt (jeg brukte en grillet kylling)
 • 2 dl crème fraîche
 • 3 stilker estragon, finhakket
 • salt & pepper

Ha litt olje i en middels varm gryte og ha i løken. La dette surre i noen minutter, til løken begynner å bli blank og myk. Ha i stangselleri, gulrøtter, persillerot, hvitløk, sopp og timian. Rør rundt og la dette surre i ca 5 minutter. Hell over kyllingkraften, gi dette et oppkok og la det småkoke, til grønnsakene er nesten møre. Ha i kyllingen, jeg har brukt en ferdiggrillet kylling for enkelthetens skyld. Ha i crème fraîche, rør godt og gi dette et oppkok, la det småputre i 2-3 minutter. Ha i estragon og smak til med salt og pepper. Serveres gjerne med et godt brød til.

Dette er en nydelig kremet kyllingsuppe, full av godsaker. Masse deilige grønnsaker, kyllingkjøtt og estragon som gir den en helt særegen smak.

Ha et hyggelig måltid

 

Har du lyst til å se flere suppeoppskrifter? Trykk på bildene under

I dag er det pannekaketirsdag og stort sett alle pannekakemåltider her i huset starter med en tomatsuppe. Her er oppskriften jeg bruker for å få en mild og god tomatsuppe som er en av favorittrettene til mine tvillinger.
Tomatsuppe
Blomkålsuppe er en veldig god suppe som du lager veldig raskt. Med litt knasende topping blir suppen fullkommen.
Blomkålsuppe med sprø topping
Jeg er veldig glad i supper. Det er enkel og rask mat, som med enkle grep blir helt fantastisk smaksrikt. En god suppe er også noe som virkelig passer i årstiden vi nå befinner oss i. Her har jeg laget en variant av en Mulligatawnysuppe, som mange kanskje kjenner igjen som suppen, Grevinnen blir servert av hovmesteren, lille julaften hvert år. Suppen består av veldig mange forskjellige ingredienser. Jeg har forenklet den litt. Jeg kjører dessuten suppen glatt med en stavmikser. Før jeg avslutter med linser og kylling.
En slags Mulligatawny
Spinat er supermat og kroppen jubler når du får i deg denne vitaminbomben. Lag spinatsuppe så får du i deg mengder av jern, vitaminer og annet kroppen behøver. Som en bonus så er spinatsuppe veldig godt. Jeg serverer spinatsuppe med egg og laks, da blir retten enda mer næringsrik. 
Spinatsuppe med varmrøkt laks og egg
%d