Kyllinggryte fra Bali er en favoritt hos mange. Kylling i en kremet saus med karri, Biter av epler og ananas gir en friskhet og en god syre. Prøv å lag den selv, da blir den kjempegod. 

Kyllinggryte fra Bali

Kyllinggryte fra Bali er en favoritt hos mange. Kylling i en kremet saus med karri, biter av epler og ananas gir en friskhet og en god syre. Prøv å lag den selv, da blir den kjempegod.

Ingredienser (4 pors)

 • 500 g kyllingbryst, delt i biter
 • 300 g champignon, i båter
 • 1 løk, finhakket
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 rød chili, finhakket
 • 1 ss ingefær revet
 • 1 rød paprika, i terninger
 • 1 grønt eple, i små terninger
 • 2 ss karripulver
 • 3 dl creme fraiche
 • 2 dl kokosmelk
 • 1 dl kyllingkraft
 • ¼ ananas, i terninger
 • 3 ss maisenna
 • salt & pepper
 • 1 lime
 • koriander
 • vårløk, finsnittet

Kyllinggryte fra Bali er en favoritt hos mange. Kylling i en kremet saus med karri, Biter av epler og ananas gir en friskhet og en god syre. Prøv å lag den selv, da blir den kjempegod. 

Brun kyllingen i en varm gryte med litt olje, den trenger ikke å bli gjennomstekt, den skal trekke i gryten senere. Ta ut kyllingen og sett til side. Tilsett soppen og la den surre i noen minutter, til den begynner å få litt farge, ta ut soppen og legg den til side. Skru ned temperaturen til middels varme. Tilsett løken og la den surre i noen minutter. Løken skal bli myk og gjerne ta litt farge. Tilsett hvitløk, chili og ingefær, la dette surre i et par minutter til. Tilsett karripulver, eple og paprika. La dette surre i noen minutter. Tilsett creme fraiche, kokosmelk og kyllingkraft. Bland dette godt, gi det et oppkok, skru ned varmen og la gryten putre i ti minutter. Tilsett kyllingen, soppen og ananasbitene og la det putre i ti minutter til. Bland ut maisenna i litt vann og ha litt etter litt i sausen under omrøring, til du får en tykkelse du er fornøyd med. Sjekk at kyllingen er gjennomvarm. Er den det, er gryten klar. Smak til med salt og pepper, ønsker du å gi den litt syre og friske den opp litt, så gir du gryten en skvis med limesaft. Topp gryten med litt finsnittet vårløk og noen korianderblader. Serveres med ris.

Kyllinggryte fra Bali er en favoritt hos mange. Kylling i en kremet saus med karri, Biter av epler og ananas gir en friskhet og en god syre. Prøv å lag den selv, da blir den kjempegod. 

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å se oppskrifter på flere gryteretter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Indisk butter chicken
Enkle, forholdsvis raske retter som smaker skikkelig godt er alltid en slager. Som en ekstra bonus trenger du bare en panne/gryte så det blir nesten ikke oppvask heller. Denne gryteretten med kylling, poteter, løk og broccoli i sennepssaus kan fort bli en favoritt i en travel hverdag.
Kylling i sennepssaus
Kylling kung pao er en klassisk rett fra Sichuan i Kina. Kylling kung pao er en veldig smakfull kyllingrett. Den har masse varme fra pepper, chili og ingefær og deilig sødme fra honning. Tradisjonelt skal den lages med purre som eneste grønnsak. Jeg har brukt vårløk, i tillegg har jeg brukt broccoli og sukkererter, for å få litt flere grønnsaker i retten. Prøv å lag kylling kung pao idag.
Kylling kung pao
%d bloggers like this: