En god risotto er noe av det beste som finnes, her har du en variant med tørket steinsopp.  For å gjøre det til et ordentlig måltid, serverer jeg risottoen med confiterte andelår som jeg har stekt opp i ovnen. Dette er en nydelig rett.

Risotto med steinsopp og confiterte andelår

En god risotto er noe av det beste som finnes, her har du en variant med tørket steinsopp.  For å gjøre det til et ordentlig måltid, serverer jeg risottoen med confiterte andelår som jeg har stekt opp. Andeconfit er noe av det beste du får tak i av hermetikk. Se etter disse boksene, på litt større supermarkeder eller i delikatesseforretninger.

Ingredienser (4 personer)

 • 300g risottoris
 • 1 ss olivenolje
 • 1 dl hvitvin (syrlig eplemost/juice kan brukes)
 • 1 sjalottløk, finhakket
 • 1 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 stilk timian
 • 5 dl kyllingkraft
 • 100 g tørket steinsopp
 • 50 g parmesan
 • 1 ss smør
 • salt & pepper
 • 4 stk confiterte andelår
 • persille, finhakket

En god risotto er noe av det beste som finnes, her har du en variant med tørket steinsopp.  For å gjøre det til et ordentlig måltid, serverer jeg risottoen med confiterte andelår som jeg har stekt opp i ovnen. Dette er en nydelig rett.

Sett stekeovnen på 225 grader. Legg den tørkede soppen i en liten bolle og ha over litt varmt vann. Legg andelårene med skinnsiden opp, i en ildfast form. La noe av fettet  andelårene ligger i, følge med. Andelårene stekes i 25 minutter.  Ha olje i en middels varm gryte, ha i løk og hvitløk. La dette surre i ett par minutter til løken er myk, den skal ikke ta farge. Tilsett så risen og stek den i ett par minutter til. Ta ut den tørkede soppen, som nå har blitt myk og ha den over i gryten. Hell over vin og kok til blandingen begynner å tykne inn. Hell over en øse med kyllingkraft og vannet du brukte til å fukte den tørkede soppen. La dette småkoke, til nesten all væsken er absorbert. Tilsett så en ny øse med kraft. Gjenta denne prosessen til risen er klar. Dette tar ca 18-19 minutter fra du starter. Risottoen skal være fyldig, litt bløt og det skal være litt tyggemotstand i risen. Smak til med litt urter, salt, pepper og noen dråper sitronsaft. Når du er fornøyd med konsistensen på risottoen, har du i smør og parmesan. Rør lett, smak til med salt og pepper, sett lokk over gryten og la den stå i ett minutt.  Dryss over litt persille før servering.

Tips: Du kan fint erstatte tørket sopp med fersk sopp om du ønsker det. Da steker du opp soppen før du har den i risottoen.

Tips2: Får du ikke tak i confiterte andelår, så bytter du det bare ut med kyllinglår, hust å tilpasse steketiden.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du tips til flere gode retter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene.

Hjemmelagde kjøttboller i en enkel, men veldig god tomatsaus som du putter inn i en baguette og gratinerer i ovnen med litt mozzarella? Høres ikke italiensk kjøttbollesandwich godt ut? Det skal jeg love deg at det er.
Italiensk kjøttbollesandwich
Oksehaler er en av de mest smakfulle stykningsdelene på oksen, og kraften du får med på kjøpet når du lager dette er helt fantastisk god. Oksehaler er også en veldig billig råvare så her får du mye smak for pengene. Oksehaleragù er en fin grunnoppskrift som du kan kombinere med mange forskjellige ting. Jeg bruker dette en del som pastasaus eller i en lasagne. På bildene under har jeg brukt den sammen med polenta. Den funker utmerket med potetmos eller i en kjøttpai. Dette er en rett som tar litt tid så det kan være et fint helgeprosjekt. Lag dobbel porsjon og frys ned halvparten, så har du en nydelig middag en dag du har lyst på noe skikkelig godt, men ikke har tid til å kokkelere.
Oksehaleragù med polenta
Det er ikke alltid jeg har tid eller lyst til å lage paibunnen selv og jeg er ikke så veldig glad i de ferdigbunnene man får kjøpt. Filodeig fungerer suverent og smaker kjempegodt. Denne paien laget jeg med laks, asparges og min favorittost som er Västerbottenost fra Sverige.
Pai med laks, asparges og Västerbottensost

 

 

 

%d bloggers like this: