Bogen er min favorittdel på lammet, den tar til seg masse smak og den egner seg veldig godt til langtidssteking. Her får lammebogen følge av smaker fra midtøsten. Lammekjøttet begynner å dukke opp i butikkene igjen, så benytt muligheten.

Langtidstekt lammebog med smaker fra midtøsten

Bogen er min favorittdel på lammet, den tar til seg masse smak og den egner seg veldig godt til langtidssteking. Her får lammebogen følge av smaker, fra midtøstens varme krydderier. Lammekjøttet har begynt å dukke opp i butikkene igjen, så hvorfor ikke benytte muligheten til å lage denne herlige retten.

Ingredienser (4 pors)

 • 1 lammebog, på ca 2 kg
 • 1 ts hel sort pepper
 • 1 ts allehånde
 • 1 ts fennikelfrø
 • 1 ts korianderfrø
 • 1 ts spisskummen
 • 1 ts røkt paprika
 • 1 ts honning
 • 3 ss olivenolje
 • 1 sitron, saft og skall
 • 10 fedd hvitløk
 • 2 løk, i båter
 • 3 kvister rosmarin
 • 3 dl eplejuice

Bogen er min favorittdel på lammet, den tar til seg masse smak og den egner seg veldig godt til langtidssteking. Her får lammebogen følge av smaker fra midtøsten. Lammekjøttet begynner å dukke opp i butikkene igjen, så benytt muligheten.

Begynn med å lage krydderblandingen. Ha pepper, allehånde, fennikelfrø og korianderfrø i en morter. Frøene støtes, til du får et fint pulver. Har du ikke en morter, kan du bruke en krydderkvern, en blender, eller legg frøene på en skjærefjøl og bruk bunnen av en tung kjele til å knuse frøene. Tilsett paprika og spisskummen, 4 fedd revet hvitløk, honning og olivenolje Bland dette godt sammen. Gni lammebogen godt inn med denne blandingen, dette kan med fordel gjøres kvelden før. Sett ovnen på 150c. Knus resten av hvitløksfeddene, og legg disse i en form, sammen med løk og rosmarinkvister. Hell over eplejuice. Legg lammebogen i formen. Pakk inn formen i aluminiumsfolie og sett den i ovnen på midterste rille. Stekes i ca 4 timer til kjøttet kan trekkes fra hverandre med gaffel. Hvis du vil ha litt mer farge på kjøttet, kan du avslutte med å gi det full hammer under grillelementet, i et par minutter til kjøttet begynner å ta farge. Serveres gjerne med pita, mynte, yoghurtdressing, salat, løk, tomat og agurk. Vips så har du en veldig god kebab.

Bogen er min favorittdel på lammet, den tar til seg masse smak og den egner seg veldig godt til langtidssteking. Her får lammebogen følge av smaker fra midtøsten. Lammekjøttet begynner å dukke opp i butikkene igjen, så benytt muligheten.

Ha et hyggelig måltid

 

Ønsker du å se flere oppskrifter med lam? Trykk å bildene under for å komme rett til oppskriftene

Lammesesongen er godt i gang og butikkene bugner av lam i alle fasonger. Siden vi er en kjøttdeignasjon, så ble årets første lammerett indiske kjøttboller av lammekjøttdeig. Krydret med varme indiske krydderier, hvitløk, ingefær og koriander så ble dette ordentlig godt. Kjøttbollene ble servert i en indisk saus proppfull av smak og servert sammen med ris, plommechutney, raita og papadums.
Indiske lammeboller
Pytt i panne er fantastisk restemat, man tar det man har for hånden, steker det i stekepanne og topper det gjerne med et speilegg. I denne oppskriften har jeg brukt rester fra helgens lammebog, men alt av kjøtt fungerer og har du ikke kjøtt så lager du den uten. Det blir godt det også.
Pytt i panne med lammebog
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
“Marokkanske” lammeboller med couscous
Lam i dill er en skikkelig slager og retten er i grunn en bare en lammefrikassé, med masse dill og litt grønnsaker. Her har jeg tatt en snarvei. I stedet for å vente på grytekjøtt som trenger lang tid i gryten, har jeg laget denne versjonen med lammekjøttdeig, som jeg har laget kjøttboller av. 
Lammeboller i dill

 

 

%d