Jeg er helt hekta på hotsauce. Dette er en fermentert saus, så den krever litt tid.  Den er fortsatt enkel å lage og krever lite arbeid. Dette er en fruktigchilisaus med habanero. Fruktigheten kommer av mango og ananas. Denne sausen har jeg på «alt» og har raskt blitt en favoritt. 

Hotsauce med habanero, mango og ananas

Jeg må til en hver tid ha en god chilisaus tilgjengelig. Jeg har også funnet ut at man helt fint kan lage denne sausen selv. Dette er min favorittsaus for øyeblikket. Dette er en laktisk fermentert chilisaus med habanero, mango og ananas. Frukten gir den en frisk, fruktig og tromisk smak. Jeg bruker denne chilisausen på “alt” jeg spiser.

Ingredienser

  • 3 l kaldt vann
  • 4 ss salt
  • 400 g habanero
  • 300 g ananas, i terninger
  • 50 g mango, i terninger
  • ½ løk, grovhakket
  • 3 fedd hvitløk

Jeg er helt hekta på hotsauce. Dette er en fermentert saus, så den krever litt tid.  Den er fortsatt enkel å lage og krever lite arbeid. Dette er en fruktigchilisaus med habanero. Fruktigheten kommer av mango og ananas. Denne sausen har jeg på «alt» og har raskt blitt en favoritt. 

Ha vann og salt, i en stor krukke med lokk. Rør til saltet er oppløst.  Nå skal habaneroen renses. Del habaneroen i to, skjær av stilken og rens den for frø og den hvite membranen frøene sitter fast i. Legg habaneroen over i krukken.  Ha i resten av ingrediensene, bland og dytt alt sammen ned, slik at saltlaken dekker alt. Sett på lokket og sett krukken på kjøkkenbenken. Her skal den stå i 7-10 dager. Etter hvert så starter en fermenteringsprosess. Du vil se at det begynner å boble i glasset. Det er viktig at du lufter glasset en gang om dagen, hvis ikke kan glasset sprekke. Åpne lokket, slik at du får lettet på trykket. Etter en 7-10 dager, siler du av saltlaken. Spar på saltlaken. Ha habaneroen, løk, hvitløk, ananas og mango i en blender. Kjør dette til en glatt og fin masse. Spe i med saltlaken, til du får den konsistensen du ønsker. Hvis du ønsker du mer syre, kan du tilsette litt eddik. Hell den over på noen mindre flasker og oppbevar den i kjøleskapet.

Tips: Ha sausen på alle varianter av egg, ha den på tacoen, på rekesmørbrødet, ha den i marinader og dressinger, bland den med majones etc..

Tips2: Kjøp noen fine flasker, hell saus over og lag en fin etikett. Vips så har du en hyggelig gave du kan gi til noen du er glad i.

Jeg er helt hekta på hotsauce. Dette er en fermentert saus, så den krever litt tid.  Den er fortsatt enkel å lage og krever lite arbeid. Dette er en fruktigchilisaus med habanero. Fruktigheten kommer av mango og ananas. Denne sausen har jeg på «alt» og har raskt blitt en favoritt. 

 

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du tips til hva du kan bruke chilisausen til? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bland litt chilisaus i denne hjemmelagde majonesen
Svinekjake taco
Bruk chilisausen som topping på denne svinekjaketacoen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Chilisausen passer perfekt til denne eggesalaten

 

%d bloggers like this: