Taboon er et mykt flatbrød fra regionen Levanten. Dette brødet har du trolig vært borti hvis du har spist en rullekebab eller en falaffelrull.

Taboon – Flatbrød fra Levanten

Taboon er et mykt flatbrød fra regionen Levanten. Dette brødet har du trolig vært borti, hvis du har spist en rullekebab eller en falafelrull.

 Ingredienser (6 stk)

  • 450 g hvetemel
  • 1 pose tørrgjær
  • 3 dl vann, lunkent
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt

Taboon er et mykt flatbrød fra regionen Levanten. Dette brødet har du trolig vært borti hvis du har spist en rullekebab eller en falaffelrull.

Sikt hvetemelet over i en bolle, tilsett gjær og bland dette. Tilsett resten av ingrediensene. Deigen eltes i 10 minutter på lav hastighet, jeg bruker en kjøkkenmaskin med eltekrok. Når deigen er fin og smidig, smører du den inn med litt olivenolje, dekk bollen med plast folie og sett den et lunt sted. La den heve i en time. Sett ovnen på 250c, bruk en pizzastein/stål hvis du har dette. Del opp deigen i 6 like store emner og form disse til små baller. Legg over et fuktig kjøkkenhåndkle og la deigen hvile i 15-20 minutter. Kjevle ut bollene på en melet benk, du skal få ganske store og tynne brød. Stek ett og ett brød om gangen i 3-5 minutter. De skal bli gylne og fine. Får de noen brente flekker, er det bare godt. Pakk brødene inn i et rent kjøkkenhåndkle, da holder de seg varme og myke. Bruk brødet til en rullekebab/falafelrull eller bryt opp brødet og dypp det i hummus eller baba ganoush.

Taboon er et mykt flatbrød fra regionen Levanten. Dette brødet har du trolig vært borti hvis du har spist en rullekebab eller en falaffelrull.

Tips: Har du ikke en pizzastein, så steker du de bare på et bakebrett. Da må du beregne noe lengre steketid.

Tips 2: Spiser du ikke opp alle brødene? Pakk de inn i aluminiumsfolie og frys de. Da kan du bare legge foliepakken inn i ovnen og varme brødene i noen minutter når du får lyst på flatbrød igjen.

 

Ha et hyggelig måltid

 

Trykk på bildene under for å se oppskrifter annen deilig bakst

Roti, puri, chapati, papadum, paratha er alle kjente indiske brødtyper, som ofte er servert sammen med en curry. Nanbrødet er kanskje den varianten folk flest kjenner til. Det er ikke så vanskelig å lage og hjemmelagde nanbrød løfter det indiske måltidet til nye høyder.
Nanbrød
Liker du å lage hamburger hjemme, men du synes hamburgerbrødene du kjøper i butikken er litt kjipe? Da bør du prøve å lage disse myke brioche hamburgerbrødene. Med hjemmelagde hamburgerbrød løfter du hamburgeren til et nytt nivå.
Briocheaktige hamburgerbrød
Hvem liker ikke nybakte rundstykker? Dette er min favorittoppskrift, disse rundstykkene lager jeg ofte. Jeg bruker skummet kulturmelk i deigen så disse holder seg saftige og gode en god stund, hvis du ikke spiser opp alt med en gang. Lag rundstykker i dag du også.
Saftige havrerundstykker
%d bloggers like this: