At kladdkaka er kjempepopulært i Sverige er ikke så rart. På ca 30 minutter har du en varm sjokoladekake. Perfekt hvis du plutselig blir fysen, eller får uanmeldt besøk og ikke har noe å servere til kaffen. Kaken er god og krunchy på utsiden, mens den er seig og nesten rennende i midten. Her har jeg servert kaken med en solbærkrem til. Solbær og sjokolade er en fantastisk kombinasjon, har du ikke prøvd det før, har du virkelig gått glipp av noe.

Kladdkaka med solbærkrem

 

At kladdkake er kjempepopulært i Sverige er ikke så rart. På ca 30 minutter, har du en varm sjokoladekake. Kladdkake er perfekt hvis du plutselig blir fysen, eller får uanmeldt besøk og ikke har noe å servere til kaffen. Kaken er god og krunchy på utsiden, mens den er seig og nesten rennende i midten. Her har jeg servert kaken med en solbærkrem til. Solbær og sjokolade er en fantastisk kombinasjon. Har du ikke prøvd  kladdkake før, har du virkelig gått glipp av noe.

At kladdkaka er kjempepopulært i Sverige er ikke så rart. På ca 30 minutter har du en varm sjokoladekake. Perfekt hvis du plutselig blir fysen, eller får uanmeldt besøk og ikke har noe å servere til kaffen. Kaken er god og krunchy på utsiden, mens den er seig og nesten rennende i midten. Her har jeg servert kaken med en solbærkrem til. Solbær og sjokolade er en fantastisk kombinasjon, har du ikke prøvd det før, har du virkelig gått glipp av noe.

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 3 dl sukker
  • 3 ss kakao
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 ½ dl hvetemel
  • 1 klype flaksalt
  • 2 stk egg
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts melis
  • 2 ss solbærsyltetøy

Sett ovnen på 160 grader. Smelt smør i en liten kjele og sett til side for avkjøling.  Ha alle tørre ingredienser over i en bolle og bland dette godt sammen. Knekk i eggene og rør det sammen til en tykk, men jevn røre. Ha over det smeltede smøret og bland godt. Smør en springform på 24 cm med litt smør, dryss litt hvetemel i formen og rist rundt slik at formen blir dekket av et tynt lag med hvetemel. Hell røren over i formen og smør den utover med en slikkepott. Gi formen et par lette, men bestemte dunk i benkeplaten. Dette hjelper deg med å fordele røren utover, slik at du får en jevn høyde på kaken. Stekes midt i ovnen, i ca 20 minutter. Avkjøl kaken noe før servering. Ha kremfløte og melis i en bolle, pisk det til en fast krem, vend inn solbærsyltetøy. Hvis du ønsker å gjøre kaken litt penere, drysser du litt melis gjennom en sikt over kaken rett før servering.

Tips: Ønsker du å gjøre mer ut av kaken, kan du blande inn grovhakkede nøtter, grovhakket sjokolade eller godt syltetøy inn i røren.

At kladdkaka er kjempepopulært i Sverige er ikke så rart. På ca 30 minutter har du en varm sjokoladekake. Perfekt hvis du plutselig blir fysen, eller får uanmeldt besøk og ikke har noe å servere til kaffen. Kaken er god og krunchy på utsiden, mens den er seig og nesten rennende i midten. Her har jeg servert kaken med en solbærkrem til. Solbær og sjokolade er en fantastisk kombinasjon, har du ikke prøvd det før, har du virkelig gått glipp av noe.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å se oppskrifter på flere fantastiske bakverk? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Jeg har nevnt tidligere at jeg elsker solbær, jeg er også veldig glad i søt gjærbakst. Her kombinerer jeg begge deler sammen med litt creme fraiche, disse bollene blir ordentlig gode. Jeg baker alltid med skummet kulturmelk, men denne gangen testet jeg å bake med tjukkmelk fra Rørosmeieriene, resultatet ble jeg veldig fornøyd med.
Tjukkmelksboller med solbær og creme fraiche
Her kommer en rask liten hverdagsdessert. Eplepai, laget på noen og tyve minutter.  2-3 minutter med lett arbeid, resten av tiden er paien i ovnen og du kan gå rundt og glede deg til paien er klar. Siden det er sesong for norske epler så bør du selvsagt bruke de.
superraske eplepaier
Myk og saftig sitronkake med frisk og syrlig smak av sitroner. For å gjøre kaken supersaftig, heller jeg sukkerlake over sitronkaken med en gang jeg har tatt den ut av ovnen. For å gjøre denne sitronkaken enda morsommere har jeg tilsatt valmuefrø både i deigen og på glasuren. Denne kaken bør du lage.
Sitronkake med valmuefrø
%d bloggers like this: