Jeg er glad i Danmark og jeg er glad i dansk mat. Krebinetter med stuede grønnsaker er en ordentlig klassiker fra våre naboer i sør. Krebinetter er sprø panerte kjøttkaker, vanligvis av kalv og svin. Vanligvis serverer man stuede grønnsaker, som er noe så enkelt som grønnsaker i hvit saus. Krebinetter er en av mine favoritter.

Krebinetter med stuede grønnsaker

Jeg er glad i Danmark og jeg er glad i dansk mat. Krebinetter med stuede grønnsaker er en ordentlig klassiker fra våre naboer i sør. Krebinetter er sprø panerte kjøttkaker, vanligvis av kalv og svin. Krebinetter serveres gjerne med stuede grønnsaker, som er noe så enkelt som grønnsaker i hvit saus. Krebinetter med stuede grønnsaker er en av mine favoritter, lag det selv. Kanskje det blir en av dine favoritter også.

Ingredienser (4 pors)

Krebinetter

 • 600 g kvernet kjøtt (helst en blanding av svin og kalv)
 • 10 g salt
 • ½ ts kvernet pepper
 • 1 stk egg
 • 1 dl brødrasp

Stuede grønnsaker

 • 2 ss smør
 • 2 ss hvetemel
 • ½ l kyllingkraft, varm
 • 5 stk gulrøtter, i skiver
 • 200 g grønne erter
 • 1 bunt asparges
 • salt
 • hvit pepper
 • 1 potte kruspersille, finhakket
Jeg er glad i Danmark og jeg er glad i dansk mat. Krebinetter med stuede grønnsaker er en ordentlig klassiker fra våre naboer i sør. Krebinetter er sprø panerte kjøttkaker, vanligvis av kalv og svin. Vanligvis serverer man stuede grønnsaker, som er noe så enkelt som grønnsaker i hvit saus. Krebinetter er en av mine favoritter.

Ha gulrøtter i kokende vann, kok gulrøttene til de er nesten ferdige, Mens gulrøttene koker, knekker du av nederste delen av aspargesen og del hver stilk i 3 like lange biter. Ha aspargesen og ertene i kokevannet sammen med gulrøttene. Gi det et nytt oppkok og la det koke i 2 minutter. Slå av vannet og ha grønnsakene over i litt iskaldt vann. Smelt smør og ha i hvetemel. Rør dette sammen til du har fått ut alle klumpene. Tilsett kyllingkraft, litt etter litt, under kraftig omrøring. Gi det et oppkok, skru ned varmen og la det småputre i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett grønnsakene og la de bli gjennomvarme. Bland inn salt i kjøttdeigen, form tolv like store runde kjøttkaker. Knekk ett egg i en skål og pisk dette sammen. I en annen skål heller du over brødrasp. Vend kjøttkakene først i egg, så vender du det i brødraspen. Hele kjøttkaken skal bli dekket av rasp. Stek kjøttkakene på middels varme 4-5 minutter på hver side til kjøttkakene er gylne og knasende sprø på utsiden og gjennomstekt, men ikke tørre på innsiden. Serveres sammen med stuede grønnsaker og gjerne kokte poteter.

Jeg er glad i Danmark og jeg er glad i dansk mat. Krebinetter med stuede grønnsaker er en ordentlig klassiker fra våre naboer i sør. Krebinetter er sprø panerte kjøttkaker, vanligvis av kalv og svin. Vanligvis serverer man stuede grønnsaker, som er noe så enkelt som grønnsaker i hvit saus. Krebinetter er en av mine favoritter.

Ha et hyggelig måltid

Ønske du å se oppskrifter til andre danske klassikere? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Ekte dansk brunsviger stod ofte på kaffebordet når jeg besøkte min danske bestemor. Brunsviger er gjærdeig, som i prinsippet er en bolledeig dynket med kolossale mengder smør og sukker. Dette er bestemor sin oppskrift på brunsviger. Jeg har bare en liste med ingredienser og mengder, men ingen fremgangsmåte.  Her har jeg improvisert litt og gjort det som virker mest naturlig.  Jeg har også tilsatt litt smør i deigen, det gjorde ikke bestemor. Bestemor brukte dessuten margarin i fyllet, jeg har byttet ut dette med smør. Prøv å lag brunsviger du også, så har du kanskje fått deg en ny favorittkake.
Bestemors brunsviger
Her kommer nok en oppskrift på eltefritt brød. Jeg er veldig glad i dansk rugbrød og denne oppskriften er inspirert av dette. Masse deilige frø og den litt mørke sødmen fra mørk sirup.
Eltefritt dansk rugbrød

%d bloggers like this: