Jeg elsker eltefrie brød og rundstykker. Resultatet blir så fantastisk bra hver gang, det er enkelt og krever minimalt med innsats. For å gjøre disse rundstykkene til verdens enkleste, så lager jeg disse i et muffinsbrett. Da slipper jeg å trille rundstykkene. Setter du deigen kvelden i forveien så har du ferske rundstykker til middagen påfølgende dag. Her har jeg tilsatt pepper og cheddarost for å gjøre litt ekstra ut av rundstykkene. Disse rundstykkene passer perfekt til en suppe, salat, pasta etc.

Eltefrie speltrundstykker med pepper og cheddar

Jeg elsker eltefrie brød og rundstykker. Resultatet blir så fantastisk bra hver gang, det er enkelt og krever minimalt med innsats. For å gjøre disse rundstykkene til verdens enkleste, så lager jeg disse i et muffinsbrett. Da slipper jeg å trille rundstykkene. Setter du deigen kvelden i forveien så har du ferske rundstykker til middagen påfølgende dag. Her har jeg tilsatt pepper og cheddarost for å gjøre litt ekstra ut av rundstykkene. Disse rundstykkene passer perfekt til suppe, salat, pasta etc.

Ingredienser (12 stk)

  • 500 g speltmel, sammalt fint
  • 1 ½ ts salt
  • 1/4 ts tørrgjær
  • 1 ts grovkvernet pepper
  • 4 dl vann
  • 150 g cheddar, revet eller i strimler
Jeg elsker eltefrie brød og rundstykker. Resultatet blir så fantastisk bra hver gang, det er enkelt og krever minimalt med innsats. For å gjøre disse rundstykkene til verdens enkleste, så lager jeg disse i et muffinsbrett. Da slipper jeg å trille rundstykkene. Setter du deigen kvelden i forveien så har du ferske rundstykker til middagen påfølgende dag. Her har jeg tilsatt pepper og cheddarost for å gjøre litt ekstra ut av rundstykkene. Disse rundstykkene passer perfekt til en suppe, salat, pasta etc.

Ha mel, salt, gjær, ost og pepper i en bolle, bland godt. Hold igjen litt av osten, til å drysse over rundstykkene før steking. Tilsett vann og rør lett rundt til du har fått samlet det hele til en litt klissete deig og alt melet er vått. Dekk bollen med plastfilm eller et lokk. La deigen heve i 12-18 timer på kjøkkentemperatur. Det lønner seg å sette deigen kvelden før du skal ha rundstykkene. Når deigen har hevet lenge nok, fordeler du deigen utover i muffinsbrettet, prøv å få alle bollene like store.. Dryss over litt ost og kvern litt pepper over bollene.  Sett brettet på midterste rille, i en kald ovn. Sett ovnen på 215grader. Etter 35 minutter kan du sjekke rundstykkene. De skal være sprø og gylne på utsiden og de skal høres hule ut hvis du dunker de lett på undersiden. Avkjøles på rist. Servers gjerne til en god suppe, se bilder under for inspirasjon.

Jeg elsker eltefrie brød og rundstykker. Resultatet blir så fantastisk bra hver gang, det er enkelt og krever minimalt med innsats. For å gjøre disse rundstykkene til verdens enkleste, så lager jeg disse i et muffinsbrett. Da slipper jeg å trille rundstykkene. Setter du deigen kvelden i forveien så har du ferske rundstykker til middagen påfølgende dag. Her har jeg tilsatt pepper og cheddarost for å gjøre litt ekstra ut av rundstykkene. Disse rundstykkene passer perfekt til en suppe, salat, pasta etc.

Ha et hyggelig måltid

Har du lyst til å servere rundstykkene til en suppe? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Dette er en nydelig kremet kyllingsuppe, full av godsaker. Masse deilige grønnsaker, kyllingkjøtt og estragon som gir kyllingsuppen en helt særegen smak.
Kremet kyllingsuppe
Spinat er supermat og kroppen jubler når du får i deg denne vitaminbomben. Lag spinatsuppe så får du i deg mengder av jern, vitaminer og annet kroppen behøver. Som en bonus så er spinatsuppe veldig godt. Jeg serverer spinatsuppe med egg og laks, da blir retten enda mer næringsrik. 
Spinatsuppe
Blomkålsuppe er en veldig god suppe som du lager veldig raskt. Med litt knasende topping blir suppen fullkommen.
Blomkålsuppe med sprø topping
%d bloggers like this: