Rødgrøt er en av mine favorittdesserter fra barndommen.  Frisk, søt og syrlig, med iskald fløte. Nam.

Rødgrøt med fløte

Rødgrøt er en av mine favorittdesserter fra barndommen. Ideelt sett så lager du denne på sommeren eller tidlig på høsten når du får tak i friske bær. Men du kan fint lage den med frosne bær. Godt blir det uansett.

Ingredienser (4 pors)

  • 700 g blandede bær (jeg brukte jordbær, bringebær og solbær)
  • 3 ½ dl vann
  • 200 g sukker
  • 2 ½ ss potetmel
  • kremfløte

Skyll og rens bærene om du bruker friske bær. Frosne bær heller du bare rett i gryten. Hell over vann. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter. Rør av og til. Sil av saften og press bærene gjennom silen. Hell saften tilbake i gryten. Ha i sukker, rør til sukkeret er oppløst. Bland ut potetmel med litt vann, ha dette over i gryten. Hold grøten under kokepunktet og rør til du har fått den konsistensen du ønsker. Hell grøten over i en serveringsbolle, dekk til og sett grøten til avkjøling.  Serveres med kremfløte.

Tips: finner du ikke fine friske bær, kan du bruke frosne bær.

Tips2: Rør inn litt friske bær før servering.

Ha et hyggelig måltid

Rødgrøt er en av mine favorittdesserter fra barndommen.  Frisk, søt og syrlig, med iskald fløte. Nam.

Ha du lyst til å se flere oppskrifter på desserter? Trykk på blidene under for å komme rett til oppskriftene

Her kommer en rask liten hverdagsdessert. Eplepai, laget på noen og tyve minutter.  2-3 minutter med lett arbeid, resten av tiden er paien i ovnen og du kan gå rundt og glede deg til paien er klar. Siden det er sesong for norske epler så bør du selvsagt bruke de.
Superenkele eplepaier
Vi er midt i den norske eplesesongen, og du får tak i fantastiske epler overalt om dagen. Jeg fikk tak i noen kjempefine epler på min lokale matbutikk. Av disse lagde jeg denne klassiske desserten. Tilslørte bondepiker, men for å gjøre den litt annerledes, tilsatte jeg kandisert og syltet ingefær.
tilslørte bondepiker med en bitteliten vri
%d