Pimientos de Padrón

Pimientos de Padrón er en liten grønn chili, som stammer fra Padrón i nord-Spania. Den er mild som en vanlig paprika. Innimellom kan du riktignok få en som er litt sterk. Den tilberedes som regel ved å stekes i rikelig med olje. Pimientos de Padrón serveres gjerne som tapas.

Ingredienser

  • 150 g pimientos de Padròn
  • olivenolje
  • flaksalt

Pimientos de Padròn er en liten grønn chili som stammer fra Padròn i nord-Spania. Den er mild som en vanlig paprika. Innimellom kan du riktignok få en som er litt sterk. Den tilberedes som regel ved å stekes i rikelig med olje og serveres gjerne som en tapa.

Ha en god slump med olivenolje i en varm panne. Ha i paprikaen og stek til paprikaen får en fin farge og begynner å bli myk. Vend paprikaen underveis for å få farge på alle sider. Ha paprikaen over i en serveringsskål og gi den et dryss med flaksalt. Serveres gjerne på tapasbordet sammen med andre småretter.

Pimientos de Padròn er en liten grønn chili som stammer fra Padròn i nord-Spania. Den er mild som en vanlig paprika. Innimellom kan du riktignok få en som er litt sterk. Den tilberedes som regel ved å stekes i rikelig med olje og serveres gjerne som en tapa.

 

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å se tips til andre ting du kan ha på tapasbordet? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

 

Patatas bravas er en god liten spansk smårett (tapa) som man får servert på barer rundt om i Spania. Retten består av potetbiter, stekt i olje og servert med en saus som stort sett inneholder enten paprika, tomater eller begge deler, litt avhengig av hvor i Spania du får den servert. Jeg synes det blir best når jeg bruker begge deler. Noen steder får man den også servert med aioli i tillegg.
Patatas bravas
Albóndigas er spanske kjøttboller, og et vanlig syn når man får servert tapas. I denne varianten har jeg blandet inn finhakket chorizo i kjøttdeigen, som en liten snarvei til smakfulle kjøttboller. Kjøttbollene serveres i en smakfull og småspicy tomatsaus.
Albóndigas – spanske kjøttboller

%d bloggers like this: