Det er ingen hemmelighet at jeg er svak for Danmark og dansk mat. Smørbrød med panert flyndre og remulade er omtrent så dansk som du kan få det. Vanligvis så bruker man rødspette når man lager smørbrød med panert flyndre i Danmark, men det fikk jeg ikke tak i, så her har jeg brukt smørflyndre.

Smørbrød med panert flyndre

Det er ingen hemmelighet at jeg er svak for Danmark og dansk mat. Smørbrød med panert flyndre og remulade er omtrent så dansk som du kan få det. Vanligvis så bruker man rødspette når man lager smørbrød med panert flyndre i Danmark, men det fikk jeg ikke tak i, så her har jeg brukt smørflyndre.

Ingredienser (1 pors)

  • 2 stk flyndrefilet (bruk den flyndren du får tak i)
  • salt & pepper
  • 1 egg
  • 1 ss hvetemel
  • panko (kan erstattes med vanlig brødrasp)
  • 1 skive godt brød
  • 1 god klatt med remulade (trykk her for oppskrift)
  • 1 kvast dill
  • smør

Hvis du skal lage remuladen selv, som jeg selvsagt anbefaler, begynner du med det. Oppskriften på remulade finner du her. Ha salt og pepper på flyndrefiletene. Finn frem tre tallerkener. Ha mel i den ene, på den andre tallerkenen visper du sammen egget.  Hell panko over den tredje tallerkenen. Vend flyndrefiletene i melet. Rist av overskytende mel. Vend fileten i egg før du vender fisken i panko. Smelt en generøs klatt smør i en middels varm stekepanne, stek fisken i ca 2 min på hver side til fisken er gyllen og fin. Tørk av overflødig fett med kjøkkenpapir. Smør godt med smør utover en skive brød. Legg flyndrefiletene over. Legg en god spiseskje med remulade over dette, før du pynter smørbrødet med en stor dillkvast. Vips så har du et deilig dansk smørbrød med panert flyndre. Skal du ha noe godt drikke til, anbefaler jeg en god pils og en dillakevitt.

Det er ingen hemmelighet at jeg er svak for Danmark og dansk mat. Smørbrød med panert flyndre og remulade er omtrent så dansk som du kan få det. Vanligvis så bruker man rødspette når man lager smørbrød med panert flyndre i Danmark, men det fikk jeg ikke tak i, så her har jeg brukt smørflyndre.
Det er ingen hemmelighet at jeg er svak for Danmark og dansk mat. Smørbrød med panert flyndre og remulade er omtrent så dansk som du kan få det. Vanligvis så bruker man rødspette når man lager smørbrød med panert flyndre i Danmark, men det fikk jeg ikke tak i, så her har jeg brukt smørflyndre.

Ønsker du flere oppskrifter? Trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Remulade
Biffsmørbrød
%d bloggers like this: