Gode, glovarme supper er perfekt mat nå på høsten. Her har du en god brokkoli og spinatsuppe til å varme deg på. Prøv å lage brokkoli og spinatsuppe du også, dette er virkelig en god suppe.

Brokkoli og spinatsuppe

Gode, glovarme supper er perfekt mat nå på høsten. Her har du en god brokkoli og spinatsuppe til å varme deg på. Prøv å lage brokkoli og spinatsuppe du også, dette er virkelig en god suppe.

Ingredienser (4 personer)

 • 2 stk broccoli
 • 1 løk, grovhakket
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 3 stk poteter, skrelt og delt i grove biter
 • 100 g spinat
 • 1.3l kyllingkraft
 • 3 ss crème fraîche
 • salt & pepper
 • olivenolje
 • sitron
 • 3 ss skivede mandler

Sett stekeovnen på 200 °. Del den ene broccolien i tykke skiver på langs. Smør et bakebrett med litt olje og legg brokkolien utover brettet. Ringle over litt olje over brokkolien og gi den et dryss med salt og pepper og en liten skvis av sitronen. Sett Brokkolien inn i ovnen, den skal stå i ca 15 minutter, til den er helt mør og begynner å bli gyllen og fin. Ha mandlene over i en ildfast form, sett de inn i ovnen. De skal bli lysebrune, følg med for dette tar bare noen få minutter. Ha løk i en middels varm gryte, la løken surre i et par minutter til den begynner å bli blank. Grovhakk den andre brokkolien, mens løken surrer i gryten. Ha denne i gryten sammen med hvitløk, poteter og spinat, ta vare på noen fine spinatblader til pynt. La dette surre under omrøring i noen minutter til.  Hell over kyllingkraft, gi det et oppkok, skru ned varmen og la suppen småkoke i ca 15 minutter til alle grønnsakene er helt møre. Ha i crème fraîche. Kjør suppen helt glatt med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, pepper og sitron. Hell suppen over i noen fine skåler, legg de bakte skivene med brokkoli oppe på suppen. Ringle over noen dråper med olivenolje. Dryss over litt mandler og dytt noen hele spinatblader ned i suppen. Serveres gjerne med cheddar og pepperboller.

Gode, glovarme supper er perfekt mat nå på høsten. Her har du en god brokkoli og spinatsuppe til å varme deg på. Prøv å lage brokkoli og spinatsuppe du også, dette er virkelig en god suppe.

Ha et hyggelig måltid

Ønsker du å se oppskrifter på flere retter som er gode på en kald høstdag, trykk på bildene under for å komme rett til oppskriftene

Spinat er supermat og kroppen jubler når du får i deg denne vitaminbomben. Lag spinatsuppe så får du i deg mengder av jern, vitaminer og annet kroppen behøver. Som en bonus så er spinatsuppe veldig godt. Jeg serverer spinatsuppe med egg og laks, da blir retten enda mer næringsrik. 
Spinatsuppe
Oksehaler er en av de mest smakfulle stykningsdelene på oksen, og kraften du får med på kjøpet når du lager dette er helt fantastisk god. Oksehaler er også en veldig billig råvare så her får du mye smak for pengene. Oksehaleragù er en fin grunnoppskrift som du kan kombinere med mange forskjellige ting. Jeg bruker dette en del som pastasaus eller i en lasagne. På bildene under har jeg brukt den sammen med polenta. Den funker utmerket med potetmos eller i en kjøttpai. Dette er en rett som tar litt tid så det kan være et fint helgeprosjekt. Lag dobbel porsjon og frys ned halvparten, så har du en nydelig middag en dag du har lyst på noe skikkelig godt, men ikke har tid til å kokkelere.
Oksehaleragù
Gulasj er en smaksbombe av en gryterett eller suppe som er nasjonalretten til Ungarn. Kjøtt, chorizo, gulrøtter, poteter og mye(!!) paprika, både frisk og i pulverform i en skjønn forening som gir den en middag som virkelig varmer. 
Gulasj
%d bloggers like this: